Bornemissza Ádám

Bornemissza Ádám
Teljes név: Bornemissza Ádám
Együttes: Berta Zsolt,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 1005 alkalommal

Bemutatás:

Bornemissza Ádám 1971-ben született Budapesten, dalszerző, blueszenész. Könnyűipari mérnökként végzett 1994­-ben. Jelenleg a Kortárs olvasószerkesztője és webmestere, emellett tördelőként dolgozik, valamint a Magyar Napló munkatársa. Főként zenei recenziókat és dalszövegeket ír, bluesdalokat fordít, énekel, és pengetős hangszereken játszik.

Biográfia:

Bornemisza Ádám 1971-ben született Budapesten. Hat évesen kezdett zenét tanulni, először mandolinon, majd gitárra váltott. Tizenévesen ismerkedett meg a basszusgitárral, amelyen máig játszik a Benkő Zsolt Group - Bluesrivers formációban. A csapat lemezt készített, számos fesztiválon és klubban szerepelt nagy sikerrel, itthon és külföldön egyaránt.
2005 őszén alakult – eredetileg egy alkalomra, a cseh Blues Alive fesztiválra – a teljesen akusztikus Jugging Stones, amely a '20-as évek jugband stílusában játszik Rolling Stones dalokat. Ebben a csapatban dobrón, banjon, kazoon játszik, és énekel. További tagok: Besenyei Csaba (ének, szájharmonika, jug, kanna, kazoo), Zagyva Tamás (gitár, banjo), Tomas Bobrovniczky (washboard, ritmushangszerek)
2005 nyarától a Petra Börnerova Bandet erősíti, amelyben a cseh Petra Börnerova énekesnőt a Benkő Zsolt Group tagja és Tomas Bobrovniczky (Bobek) dobos kíséri.

Bornemissza Ádám emellett szólóban és zenekarral is játszik csendesebb, ülősebb hangulatú bluest. Az akusztikus zenei produkcióban a tradícionális blues elhíresült darabjait, mai bues és folk előadók egyes dalait és saját darabokat is előad.
2016-ban Berta Zsolt albumán basszusgitározott, 2018-ban várhatóan duóban készítenek stúdiólemezt.
Saját bevallása szerint nyugdíjas korára fog majd csak beérni, akkor tudja majd igazán lassan játzani azokat a 30-as, 40-es évekbeli bluesokat, amiket az eredeti szerzők is gyakran a 60-as 70-es években rögzítettek utólag 60 évesen, mikor a nyugati világ újra felfedezte ezt a zenei szubkultúrát.

Zenekarai (1 db):

Bornemissza Ádám dalszövegek (2 db):

Figyelj, ha nem lenne senkim(Berta Zsolt)
video

Luk van(Berta Zsolt)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább