Magyar Zenei Közönségfelmérés 2017
Music Industry - A Zenéből Élek - Új zenei adatbázis zenészeknek

Te hogyan szoktál jó zenéket találni? 

Jelenleg egy kísérleti kutatás sorozatot végzünk, amivel a magyar zenészeknek szeretnék segíteni abban, hogy jobban megtalálják a közönségüket ezeken az új csatornánkon. A kutatás keretében időnként meg fogunk benneteket kérni egy-egy kérdőív kitöltésére és arra, hogy hozzáférhessünk az általatok használt streaming szolgáltatásokon az előző harminc napban hallgatott zenék listájához. 

 A magyar szórakozóhelyektől, fesztiválszervezőktől, kiadóktól és zenekaroktól különböző zenei ajándékokat kérünk a kísérleti kutatásainkhoz, amiket a kérdőívünk kitöltői között sorsolunk ki. 

Először is azt szeretnénk megtudni, hogy milyen szolgáltatásokat használtok egyáltalán.

Kérdések

Egy kis háttérinfó...

A magyar zenészeknek, zenei filmek készítőinek nagyon nehéz ezeken a platformon a millió jobbnál jobb külföldi zenével, klipel, koncertfelvétellel versenyeznie. A kérdőíves kutatásunkban való részvétellel ebben segítesz nekik.  

A kutatásunk a magyar zenei élet szereplőinek évek óta tartó tudományos és marketing célú kutatásait szeretnék kiegészíteni, amiről további információkat itt találtok. Ha nem csak zenét szoktál hallgatni, hanem Te magad is zenélsz és szeretnél a jövőben ezeken a csatornákon eljutni a közönségedhez, akkor inkább hasznosabb, ha nem csak a zenehallgatók, de a zenekészítők kérdőívét is kitöltöd, amihez itt regisztrálhatsz meghívóért. A zenészeknek személyre szabott karriertanácsokat szeretnénk adni több mint 3000 zenésztársuk adatai alapján. 

A kísérletünk jelenleg csak a Spotify zenehallgatási szokásokat tudja elemezni. Ezért, ha van ingyenes vagy fizetős Spotify fiókod, szeretnénk a hozzájárulásodat kérni ahhoz, hogy a elmentsünk az elmúlt 30 napban hallgatott dalaid listáját és a kedvencnek jelölt dalokat. Az adatokat nem kötjük a nevedhez. Az adatokból egy adatbázist készítünk, amiből megérthető, hogy melyek ezeken a csatornákon a keresett, nem keresett, megtalált és nem megtalálható magyar zenék. Ha nem használtad az elmúlt 30 napban a Spotify-t, akkor is érdekesek a kedvenceid, és számunkra az is egy fontos információ, hogy a fiókod használaton kívül van. 

A kísérleti felmérésünk egyelőre csak a Spotify előfizetéssel működik, de minden válaszadó segíti a magyar zene fejlődését, ezért a kérdőív kitöltői mind kérhetnek ajándékot.

Az ajándéksorsoláson történő részvételéhez add meg az email címedet, miután kitöltötted a kérdőívet.
 
Hozzájárulsz ahhoz, hogy letöltsük egy adatbázisba a Spotify fiókod történetét?
1. Igen
2. Nem, de a kérdőívet szívesen kitöltöm
3. Nem szeretnék részt venni a kutatásban
Annak érdekében, hogy a kutatás teljesen anonim legyen, és a személyes adatait a legnagyobb biztonságban legyenek, egy független, a SurveyMonkey által üzemeltetett rendszerére irányítunk át egy teljesen anonim kérdőívet kitölteni. 

A kérdőív elejére ezt a kódot kell bemásolnod. Ezzel tudjuk az egyébként anonim Spotify hallgatási listádat a válaszaiddal összekötni.  Ha nincsen Spotify fiókod, akkor nem kell bemásolnod a kérdőív elejére semmit. 
Ha szeretnél a nyereményjátékban részt venni, az e-mail címedet itt add meg a kérdőív alján látható mezőben. 

A kérdőíven ugyanis semmilyen olyan adatot nem rögzítünk rólad, ami alapján a személyed beazonosítható, kitalálható volna. A nyerteseket külön sorsoljuk és e-mailben értesítjük.  Ha a nyereményjátékban nem akarsz részt venni, akkor is sokat segíthetsz kedvenc előadóidnak azzal, hogy kitöltöd a kérdőívünket.

A Spotify azonosítás egyszerű: az alábbi Spofity logóra kattintva megjelenik egy bejelentkező ablak, ide a Spotify-nál használt adataiddal tudsz belépni.

FONTOS! A MEHET gombra csak akkor kattints, ha előtte a Spotify adataidat (amennyiben van) megadtad a megjelenő ablakban!
Köszönjük a segítségedet!
Rendelkezel Spotify előfizetéssel?
Rendelkezel Deezer előfizetéssel?
Rendelkezel Google Play előfizetéssel?
Rendelkezel Apple Music előfizetéssel?
Használod a Youtube-ot saját lejátszási listák készítésére?
Rendelkezel Netflix előfizetéssel?
A jobboldalt található egyedi SurveyMonkey azonosító azt a célt szolgálja, hogy a Spotify hallgatási történetet és a válaszaid a neved nélkül összekapcsolhatók legyenek. Ha van Spotify azonosítód, akkor ezt a számsort írd be a kérdőív első mezőjébe.
Egyedi SurveyMonkey azonosító

Adatok