A MAGYAR HIMNUSZ regényes története

Elindult a magyar himnusz honlap - izgalmas zenetörténet mindenkinek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából - Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Tanács elnökének őszi javaslata nyomán - a Budapesti Filharmóniai Társaság és az Erkel Ferenc Társaság útjára indította
"A magyar himnusz oldala"  honlapot. 

Ezzel egyidejűleg bemutatásra került "A Himnusz regényes története"  című film is.

A most induló honlap Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész gyönyörű tanulmányával mutatja be Kölcsey - Erkel Hymnusát és keletkezési körülményeiket; a szerzőket. Letölthető formában Tóth Péter zeneszerző, MMA Zenei Tagozatvezető Kontrapunkt Kiadója jóvoltából, Andorka Péter zeneszerző gondozásában ingyen tesszik közzé Erkel-, és Dohnányi műveinek partitúráját, szólamanyagait; a Himnuszok különböző felvételeit, valamint a korabeli pályázat még fellelhető darabjait, illetve a nemzeti fohász inspirálta későbbi zenekari műveket.  

"Őszintén reméljük, hogy a honlappal és a filmmel egyaránt hathatósan hozzájárulhatunk a Hymnusz valóban regényes történetének megismeréséhez és Erkel eredeti fohásza történelmünkben betöltött szerepének, valós súlyának megítéléséhez."

(Tóth László a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke)

További hírek

További hírek
© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább