Előtérben a magyar irodalom exportja

A Petőfi Kulturális Ügynökség a magyar irodalom külföldi népszerűsítéséhez kapcsolódó pályázati csomagot hirdetett meg kiadók részére. A két felhívást tartalmazó konstrukcióra külföldi székhelyű kiadók jelentkezhetnek.

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) „irodalmi export-import típusú” pályázati portfóliójába hét különböző pályázati lehetőség tartozik. A 2020 során kibővített és meghirdetett pályázati rendszer 21 felhívására 327 érvényes pályázat érkezett több mint 20 országból. A PKÜ mintegy 161 000 euró és 25 000 000 forint összértékben járult hozzá a magyar irodalom nemzetközi színtéren való népszerűsítéséhez és érvényesüléséhez.

Újabb két pályázati lehetőséget hirdetett meg a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ), ezúttal külföldi székhelyű kiadók számára. Az Ügynökség 2020 során megreformált és jelentősen kibővített „irodalmi export típusú” pályázati portfóliójának két alappillére a fordítástámogatási és a kiadástámogatási pályázat. Erre a két felhívásra egészen 2021. szeptember 30-ig jelentkezhetnek a külföldi székhelyű könyv- és folyóiratkiadók. 

A Petőfi Kulturális Ügynökség a klasszikus és kortárs magyar szépirodalom külföldi közönségekhez való eljuttatása mellett más műfajok idegen nyelvű érvényesülésére is egyre nagyobb hangsúlyt helyez. A PKÜ a kiadástámogatási felhívás keretében olyan kiadványok külföldi megjelenését is segíti, mint a gazdagon illusztrált magyar mesekönyvek, szakácskönyvek, művészeti albumok vagy éppen képregények.

A fordítástámogatási és kiadástámogatási pályázatok jelen fordulójának keretösszege összesen bruttó 35 000 000 forint. 

A fordítástámogatási és kiadástámogatási pályázatok kiírásai:


További hírek

További hírek
© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább