Már lehet pályázni a zenei programokra a PKÜ-nél

A Petőfi Kulturális Ügynökség a magyarországi és Kárpát-medencei könnyűzenei, világzenei és jazz ipar támogatása céljából 1,3 millárd forint keretösszegű pályázati csomagot hirdet meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából.

2021. nyarán megalakult a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei szakmai kollégiuma, amely a támogatások döntéselőkészítő folyamatainak szakmai javaslattétele céljából jött létre. A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott alakuló ülésen a kilenc tagú testület szakmai véleményt fogalmazott meg a zenei pályázati felhívásokra vonatkozóan, javaslatot tett többek között a támogatás formájára, a jogosultak körére és az értékelés szempontjaira is. A támogatás elsődleges célja a könnyűzenei, világzenei és jazz ipar fejlesztésének elindítása, a zeneipar  megerősítése. Az 1,3 milliárd forintos pályázati csomagba tartozó felhívások a hazai és határon túli magyar előadók, könnyűzenei, világzenei és jazz együttesek, klubok, rendezvényhelyszínek, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák, és technikai szakemberek támogatását célozzák.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021.09.15. – 2021.10.01.

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázati kiírásai mától elérhetők a kultura.hu oldalon, a pályázatok benyújtására pedig az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) van lehetőség.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább