A 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza: Random Trip: A zene benned

 

„A zene benned” című Jazzpiknik fesztiválhimnuszt idén a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve. 


A dal egy laza, nyári életérzésben adja át a zenében rejlő segítőerőt, ami közös támaszunk a mai világban. A pozitív vibe-okat sugárzó dalra mezítláb, pezsgővel a kézben táncolnak majd a piknikezők a Balaton-parti domboldalon, így ünnepelve az életet és a piknik 10. születésnapját.


 

„A zene benned” című 2022-es fesztiválhimnuszt a Random Trip jegyzi


Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve. A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a himnusz dalszövegét Szepesi Mátyás írta, aki nemrégiben kapta meg „Az Év Könnyűzenei Szövegírója” díjat az Artisjus díjátadó gáláján. „A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból – „a zene egy kapaszkodó, egy segítőerő a mai világban”. Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. 


Egy laza, pozitív életérzést ad át, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fognak táncolni a piknikezők a Nagyszínpad előtti domboldalon.


A dalhoz látványos videóklip készült a Balaton-felvidék jellegzetes, varázslatos tájain, ami jól tükrözi a Jazzpiknikre jellemző stíluskavalkádot, merész párosításokat, és kihangsúlyozza az együttzenélés örömét. 







A piknik első himnuszát a Fábián Juli & Zoohacker páros jegyezte, Juli szorosan kapcsolódott a Random Triphez, számtalan megismételhetetlen koncertélményt adva a közönségnek.



„Fábián Juli a Jazzpiknik fontos szereplője volt, kisugárzása és személye nagyon sokat tett hozzá, hogy a piknik olyan legyen, amilyennek most ismeritek. A dal ilyen formában megemlékezés és tisztelgés is Juli előtt” – emelte ki Valde Orsolya, fesztiváligazgató.






 

„A zene benned” című dal a 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza



Augusztus 6-án, szombaton hallhatja majd a nagyközönség a Nagy Találkozások Nagyszínpadon.


Az est folytatásában a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.


 

Négy színpadon több mint 40 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpikniken!





 

Alkotók:

Dárdai Blanka

Delov Jávor

DJ Q-Cee

Szepesi Mátyás

Vavra Bence

 

Producer, mixing, mastering: Gerendás Dániel

 

Klip: Ambient Pictures, Tuza Norbert

 

A zene benned

 

 

További információ



 

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége


Műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel sokszor meglepő összeállításokban, és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba. A 2008/2009 fordulóján budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára kinőtte saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, jazzfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatók nemzetközi sztármuzsikusok. A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél. Ezúttal Dárdai Blanka és Vavra Bence featel a formációval. Dárdai Blanka nevét a 2019-es X-Faktor révén ismerhette meg az ország, majd A Dal c. produkcióban szerepelt Gerendás Danival írt közös számukkal, a Senkié-vel. 2020-tól Brenka néven alkot, számos saját dalt jelentetett meg. Vavra Bence a 2018-as A Dal középdöntőjébe jutott Satellites című számával, amelyre a világhírű DJ, Quentin Mosimann is készített egy remixet. Dolgozott együtt Gál András MEDIX-szel, Temesi Bercivel, a nemzetközileg is elismert Kozma Katával, illetve a WellHello-ból ismert Csöndör László „Diaz"-zal is. Utóbbi kettővel közös szerzeményük a „Szótlanság" című dal, mely a 2019-es A Dal döntőjébe jutott. Nemrégiben Vavra Bence nyerte meg a Sztárban Sztár nyolcadik évadát.

 

 

 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább