KONCERTTUDÓSÍTÁS: A Tankcsapda a legjobb adrenalin az életben

Idén 33 éves hazánk legismertebb rockzenekara, az A legjobb méreg című korongjuk pedig 30 éves jubileumát éli. Ennek apropóján tartottak pénteken lemez-újrabemutató koncertet a Budapest Parkban és dupláznak ma este is a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén.

 

Azon a helyszínen, ahol a nyár folyamán megannyi csodás pillanatot élhettünk meg, most nagykabátban ácsorogtunk, de a lelkesedésünk nem lankadt. 





 

A legjobb méreg lemez az 1992-es megjelenése óta sem veszített karcosságából és feszességéből. Igazi nyers rock-hangzás, olyan szövegekkel, hogy azt ma is megirigyelhetné bármelyik szövegíró, de nem csak a rock műfajában. Kultikus az, amit ez a zenekar az elmúlt évtizedekben felépített és megérdemelték hogy elegendő annyit mondani: Tankcsapda. S azonnal mindenki sorolja az ismert/kedvenc dalokat. Még ha nem is mindegyik a jubiláló lemezről való. 


Itt az utolsó lehetőség: koncertezz a Tankcsapda előtt!


Mert az tény, hogy nem A legjobb méreg a legpopulárisabb Csapda-korong.

 

Mégis – ahogyan Lukács fogalmazott – időutazás volt a péntek este. A Debrecenből indult és ma is oda hazatérő zenekar fővárosi koncertjén közel teltház volt. És a hideg ellenére sokan még tombolásra is adták a fejüket. 


Jóleső érzés volt ez a zenekar számára, a frontember többször meg is jegyezte, hogy mennyire remek közönség gyűlt össze ezen az estén.

 

Louis Armstrong és a Fűrész a Tankcsapda koncerten

 

Louis Armstrong: Wonderful World című dalával, majd a Fűrész egyik autentikus dallamával vezették fel az estét, hogy aztán berobbanjon az Üdvözöl a pojol, majd a Hatalom nélküli rend, a Nem kell semmi és elérjen az egyik csúcspontra, Az élet a legjobb méreg című címadó, jubiláló szerzeményhez. 


Ezt követően is sorban jöttek a harmincéves lemez dalai: Nem hagylak el, Fekszem a földön, Legyen az ördögé és persze az egyik legnagyobb favorit, a Gyűrd össze a lepedőt velem.

 

Az élet a legjobb méreg lemez dalszövegei itt.

 

A Tudok egy munkát dal végén Lukács Laci elmondta, hogy a nóta megjelenése óta már nagyon sokszor énekelte, hogy tud egy munkát, ahol dől a pénz és szavak helyett fegyverrel beszélsz. Aztán megállt egy másodpecre és azt mondta: 

 

– Higgyétek el, hogy jó szívvel soha senkinek nem ajánlom ezt a munkát.

 

A világunk jelen állása tükrében elgondolkodtató. Talán mind megállunk egy pillanatra. Jó lenne, ha ez a mondat a háborús övezetekig elhallatszódna.

 

A Tankcsapda összes dalszövege itt.






 

Nem ismerek rád, Csőre töltve, Gyűrd össze a lepedőt, Napra nap, Enyém vagy, Fordulj fel. Elhangzott a Csak neked című szerzemény is, amely akkoriban erre a lemezre íródott, de csak később jelent meg. Valódi kuriózum volt.

 

Elhangzott a Mucsi Zoltán főszereplésével készült klipes dal is

 

A Carpe Diem (A mának élek) talán olyannyira szokatlan volt az ősfanok számára, mint a BSW-vel készített Baz+, amely sok rajongónál kiverte a biztosítékot, lett is belőle CD-égetés és kiábrándulás a zenekarból. Ahelyett, hogy értené és értékelné az, aki a fentieken felháborodik, hogy a Tankcsapda folyamatosan képes megújulni, frisset és egyedit alkotni úgy, hogy közben egy pillanatra sem veszíti el önazonosságát.


Itt írtunk részletesen a klipes dalról.






 

Rózsaszínben és kékben úszó Tank-logó: még így is rock

 

A Tankcsapda akkor is mindent áthatóan, erőteljesen és hitelesen rock&roll, ha – az egyébként mutatós – színpadi fények rózsaszínben és kékben úsznak. Mert ennek a zenekarnak nem kell allűröket felvennie, nem kell izzadságszagú vizuállal dolgoznia ahhoz, hogy jó koncertet adjon. 

 

A Tankcsapda origója: Debrecen és az Alföld(i gyerek)

 

A koncert végén az a dal következett, amelynek gyökere ma is meghatározza a Tankcsapdát: az Alföldi gyerek. 

A záróakkord pedig A Rock & Roll rugója volt – az a rugó, amely Laci elmondása szerint még ma is feszesen dolgozik benne. Itt azért egy vitriolos kacaj elhagyta a száját. Mindannyian értettük, hogy mire gondol és nagyon örülünk, hogy így van. Hazánk egyik legkiválóbb szövegírója és az egyik legismertebb zenekar, a Tankcsapda frontembere remek formában van. Ez pedig előrevetíti, hogy még biztosan sokáig hallhatjuk tőlük az új dalokat, s hallhatjuk tőlük koncerten, élőben a kedvenc Csapda-dalainkat. Azokat a dalokat, amelyek mindig energiát, extra löketet és kitartást adnak a hétköznapokhoz. Mert tényleg az élet a legjobb méreg.

 



 

 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább