Közeledik a Hajógyár x 06. Magyar Klipszemle

Október 13., Akvárium

                                                                                                 

Koncertekkel, díjátadóval, vetítéssel és klipes-zenei beszélgetésekkel közeledik a Hajógyár x 06. Magyar Klipszemle! Az alkalomra mozivá alakul át az Akvárium Klub koncerttereme, ahol nagyvásznon látható a friss hazai videóklipek legjava, és ahol 


együtt koccinthatunk a Hajógyár első szülinapjára is október 13-án.

 

A Hajógyár x 06. Magyar Klipszemle 2022-ben is lehetőséget biztosít arra, hogy az elmúlt év magyar kliptermésének legkiemelkedőbb alkotásait méltó módon, széles vásznon élvezhesse a szakma és a közönség. Ahogy 2015-től majdnem minden évben, idén is közel két tucat kategóriában díjazza a zsűri a nevezett 644 alkotás legjobbjait.



„Szokásunkhoz híven a legkülönfélébb filmes szakemberek és zenei élethez köthető arcok közül választottuk ki a zsűri tagjait – mondja Miki357, a Klipszemle alapítója és tulajdonosa. 


– Velünk lesz a színész-rendező Anger Zsolt, Lábas Viki énekes-dalszerző, M. Deák Kristóf operatőr, Stámusz Dániel producer, Szentgyörgyi Bálint rendező-forgatókönyvíró, Szombat Éva fotográfus, Turai Barna tartalomgyártó és Varga Ferenc újságíró-podcaster. Szerintem itthon ez az egyetlen olyan esemény, amin a zenészek, a zenei élet háttéremberei és a filmesek együtt vesznek részt, hiszen 


a videóklip az a műfaj, amin a legkülönbözőbb alkotói együttállások valósulhatnak meg, ténylegesen az egyik legtermékenyebb ágazata a vizuális kommunikációnak.






A Klipszemle létrejöttének célja


A Klipszemle azzal a céllal jött létre évekkel ezelőtt, hogy a nagy videómegosztó portálok – és akkor még zenei tévécsatornák – lehetőségein túlmutatva láttathassuk a magyar klipeket, ezáltal ténylegesen fókuszba helyezve a kiemelkedő alkotásokat. Emellett szerettük volna felhívni a kiadók és előadók figyelmét a klipekre, mint a zenei stratégia fontos pontjaira. Úgy gondolom, hogy a Hajógyár előremutató kultúrmissziót és vizuális színvonalat képvisel, így adta magát az együttműködés lehetősége. Legyen meglepetés, hogy milyen programmal készülünk a Hajógyár x 06. Magyar Klipszemlére, de az biztos, hogy 


az idei rendezvény lesz az eddigi legkiforrottabb minden szempontból.”



Szemle, díjátadó és szülinap – itt minden a klipek és a zene körül forog



Egy éve született a Hajógyár, és hol máshol ünnepelhetné ezt a jeles alkalmat a popkultúra kikötője, mint a hazai videóklip-gyártás legfontosabb eseményén? A szülinap apropóján színes programokkal szövi át a Klipszemlét a Hajógyár. Olyan – zenei műfajok széles spektrumán mozgó – előadók lépnek színpadra a rendezvényen, akik a hajogyar.hu különböző műsoraiban is megjelennek, a koncertekkel párhuzamosan pedig hiánypótló és fejlődést elősegítő szakmai beszélgetéseket tartunk. A videóklip-vetítés és az ünnepi díjátadó után igazi szülinapi after veszi kezdetét, ahol a dj-k mellett Hundred Sins és kollektívája, valamint Wavy indítja be a bulit. 


A multimédiás platform 30. előtt is számos értékes tartalommal várja a popkultúra rajongóit.


Három héten át olyan szakmai – de civil zenekedvelők számára is érdekes – podcast beszélgetéseket tesz közzé a Hajógyár YouTube csatornáján, melyekben a korábbi szemlék emlékezetes backstage sztorijai mellett kulturális és klipgyártással kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoznak.


 

A multimédiás platform első évéről a főszerkesztő, Dénes Adél így nyilatkozott


„A Hajógyár felületein megosztott tartalmak négymillió megtekintést generáltak a megalakulásukat követő első évben. Mindeközben 


közel száz zenekar koncertezett az ország hat legmeghatározóbb zenei fesztiválján felállított Hajógyár Petőfi Színpadon


emellett nem kevesebb, mint négyezer látogatót vonzottak az A38-ra a Hajógyár minden kedden megrendezésre kerülő, művészeti és kulturális témájú rendezvényei. A weboldalunkon több száz zeneipari szereplőt mutattunk meg közelről, a műsorainkon keresztül. 


A filmes megfogalmazásokkal további kapcsolódási felületet adtunk a zenéhez az embereknek, ezáltal a felület hazai zeneipar fontos platformjává vált.


Úgy látom, hogy a hazai tehetségeknek nagy szüksége van olyan formátumokra, amik az értékeikre fókuszálva, versenyképes, a közönségükhöz hatékonyan eljutva prezentálja őket az online térben. Hozzánk hasonlóan a Klipszemle csapata is azon dolgozik, hogy a szakmát és a közönséget bevonva méltó elismeréshez juttassa a hazai kliptermésen dolgozó alkotókat. Mivel a Klipszemle és a Hajógyár fontos eseménye azonos időszakra esik, az együttműködést választottuk a párhuzamos rendezvényszervezés helyett, és a Hajógyár első szülinapját együtt ünnepeljük a 06. Magyar Klipszemlével. A szemlével és díjátadóval egybekötött szülinap során egymás közönségéhez is szólunk, a közös szervezés és jelenlét pedig egy - filmes és könnyűzenei szempontból egyaránt - gazdagabb és színesebb eseményt teremt a résztvevők és látogatók számára. Én nagyon várom!”







Fotók: Hajógyár hivatalos

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább