TUDÓSÍTÁS: Hajógyár x A38 x Pásztor Anna x Anna & The Barbies duó koncert

Az este beharangozója így szólt

 

Az év első Zene x Látvány eseményére egy olyan előadó érkezik hozzánk, aki nem keveset tud a színpadi megjelenésről, a divatról, a fellépőruhákról és ezek fontosságáról. Zenekarának energikus koncertjeit és az ezeket teljessé tevő gyakran extravagáns, sőt időnként polgárpukkasztónak is nevezhető öltözeteiket a közönség garantáltan egy életre megjegyzi.

De ki is ő?

Pásztor Anna! Az Anna and the Barbies énekesnőjével a legjobb és akár a legrosszabb élményeiről, a gyökerekről, inspirációkról és spiritualitásról is beszélget majd Hegyi Dóri (OHNODY), de a középpontban természetesen a színpadi látvány és a jelmezek, maszkok, zenekari megjelenés lesz. Az sem kizárt, hogy 1-1 emlékezetesebb darabot, kollekciót konkrétabban is hoz majd az este.

A beszélgetés után Pásztor Anna testvérével és zenésztársával, Pásztor Sámuellel egy igazán ritkán hallható akusztikus koncertet ad majd az Anna and The Barbies legismertebb számaiból!

Műsorvezető: Hegyi Dóri (OHNODY)

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.


ANNA AND THE BARBIES DALSZÖVEGEK ITT.

 

Rendhagyó módon a mini-koncerttel kezdődött az este és utána következett a beszélgetés. És természetesen zenéléssel is zárult.

 

Pásztor Anna Bérczesi Robiról sztorizik, akivel épp akkor futott össze egy fesztiválon, amikor a Hiperkarma énekese épp azon tűnődött, hogy nincs már sok az életéből. 

Ezzel vezette fel Anna a Rockstar című dalukat.




 

Az énekesnő önmagához képest egészen szolidan öltözött fel, de az olyannyira annás, hosszú bőrcsizma most is rajta volt. Egyébként a citromsárga és fekete színösszeállítás miatt egy óriási méhecskére emlékeztetett. Ennek ellenére vagy épp ezzel együtt vitathatatlan, hogy Pásztor Anna személyére nem lehet nem odafigyelni. Karizmatikus? Talán így nevezik az olyan – értsd jól – jelenségeket, mint amilyen az énekesnő is. Szélsőséges. Nincs középút, valaki számára irritáló vagy kedveli a lényét. Elfogadás és empátia, amelyre ezzel tanít. Amellett, hogy parádésan szórakoztat. 

 

Jókor vagyunk itt, jó helyen

 

– énekelte Anna az Álmodjunk magunknak világot című dalban. Hiszen rengetegen összegyűltek a szeles és szörnyen esős, kellemetlen idő ellenére a hajó gyomrában.





 

Négyeshatos: na így vigyél haza – Karjaidban

 

Akusztikus hangszerelésű dalok, klubkoncerthez illő, bensőséges hangulat és ennek megfelelő aktivitás a közönség részéről. Visszafogott, meghitt hangulat, Anna sajátos stílusával fűszerezve.

 

Nagyjából fél óra koncert után érkezett meg a műsorvezető: Ohnody

 

Beszélgettek Anna eddig pályájának legextrémebb és változatos sminkjeiről, melyekhez Anna hozzáfűzte, hogy ami jól sikerült, az profi sminkes műve, ami rosszul, azt Anna készítette magának. (Mindezt mosolyogva, kellő önkritikával, de megjegyezve, hogy fejlődőképes a sminkelés terén.)





 

Tényleg eljöttél megölni?

 

Az Álmatlan című, többszörösen díjnyertes Anna and the Barbies-film látványvilága is reflektál azokra a személyiségjegyekre, hogy Anna belebújik a saját démonjai bőrébe is és szinte belülről rágja ki azokat magából.

 

Volt ennek egy nagyon intenzív időszaka az énekesnő életében. Az az időszak, amikor – saját megfogalmazása szerint – ribancosan kezdett öltözködni, s minden percben a szexualitás kötötte le a gondolatait. De nem tartott sokáig az életben. Ugyanakkor mintha sorsszerű vonzás lett volna mindaz, ami ezt követően történt – vagy inkább: ami ezt megszakította: akkoriban akarta megtámadni őt az a férfi, aki a Parkos koncerten tett kísérletet arra, hogy megkéselje. A szabadtéri szórakozóhely biztonsági szolgálata azonban kiváló munkát végzett és koncert közben kiszúrta a tömegben az őrültet. Börtönbe került, ahol öngyilkos lett, miután szembesült azzal, hogy akár húsz évet is kaphat tettéért. Sokkoló és megdöbbentő emlék – még ma is.





 

Életigenlő és hedonista: Pásztor Anna

 

Ez száz százalékosan Anna. A színpadra is úgy áll ki, hogy ADHASSON az embereknek. 

 

És ezen a ponton cáfolta is azt a téves elképzelést, amelyet Ohnody vetett fel: azt érzi, hogy Anna szövegei gyakran a halálról szólnak. Az Anna and the Barbies énekesnője hozzátette, hogy bár nagyon élvezi, hogy az énjének számos kivetülése lehet és ezt minden karakterben, amelyet megformál, ki tudja élni, de maximálisan az élet szeretete mellett teszi le a voksát.

 

– A világ egyensúlyának kibillentéséhez kevesek vagyunk mi, emberek. Egyensúly és kilengések. Az élet társastánca. Középpontja pedig Isten – összegezte Anna az élettel kapcsolatos gondolatait.

 

Simi a mini-koncert második részét felvezetvén ezzel zárta le a beszélgetést:

– Vidámság-párti vagyok és szerintem ezzel a közönség is így van – mondta Pásztor Sámuel.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések alábbi részeiben a Pásztor-testvéreket kérdeztük

 



 


 



 

 



 

 Fotók: Zeneszöveg.hu

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább