Fájdalmas, őszinte, gyönyörű - megérkezett boebeck első lemeze

Első kislemeze, az 'i am not' 2021-es megjelenése óta Andl-Beck Boróka, azaz boebeck fellépett a legtöbb magyar fesztivál színpadán, az ország legnagyobb városainak klubjaiban és a szomszédos fővárosokban, Pozsonyban és Bécsben, valamint Brüsszelben egyaránt. Koncertezett már hazai és nemzetközi színpadokon Sóley, Meskerem Mees, MiraLu Kovacs és Jann társaságában. Az elmúlt évek legfontosabb alkotói célja első lemezének felvétele volt, ami március 9-én jelenik meg az ismert zenei platformokon. A lemez producere Toldi Miklós, a felvételeken pedig közreműködött Galgóczi Olivér, Dencs Dominik, valamint Törőcsik Kristóf is.



A művésznévvel azonos című első albumán nyolc dal kap helyet, amelyek a fiatal alkotó életének fragmentumait dolgozzák fel. Boebeck történeteket mesél mindennapi félelmeinkről: elutasításról, kirekesztésről, önbizalomhiányról, szégyenről és önsajnálatról. A dalok mégis iróniával és reflektíven kezelik ezeket az identitás-kérdéseket, ez válik szervezőelvvé boebeck zenei- és szövegvilágában. A lemezhez készült vizuális világ letisztult módon idézi fel boebeck felnövéstörténetének múltját, tömbházakat, és városi környezetet mutatnak be, tükrözve azt az ürességet, amelytől a művész egyszerre retteg és vonzódik.




 

„Ez a nyolc dal életem legnehezebb időszakaiban, és időszakairól íródott, nincs jó okom arra, hogy bárkivel is megosszam őket, és mégis úgy érzem, muszáj. Az oversharing talán a legnagyobb gyengém, de szeretem előnynek tekinteni a vele járó szabadság miatt. Egyszerűen fogalmazva, értelmet akarok átadni, és ez az album leginkább erről a küzdelemről szól: a már-már zavaró szintű öntudatról, ahogy anyám mondaná.”

 

Idén tavasszal a márciusi budapesti lemezbemutató koncert mellett boebeck több fővárosi és vidéki klubban is megmutatja új lemezét, és fellép a ljubljanai MENT fesztiválon, majd a hazai nyári zenei fesztiválokon találkozhatunk vele.


A lemezhez szintén március 9-én jelent meg az első videó, amely az “ocean” című dalhoz készült.




Fotók: boebeck hivatalos

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább