TUDÓSÍTÁS&KLIPPREMIER: Sisi - Szövegelj jobban x dalszerzői est

#getszi #Yalla x Hajógyár x A38

 

Ha bólogatni támadt kedved a legforróbb beatekre, akkor március 28-án az A38 fedélzetén volt a helyed, hiszen a Zene x Szöveg keretében Sisi érkezett meg a Hajó színpadára, ahol bemutatta a legújabb klipjét is.

 

 

Kemény Zsófi – aki az estét moderálta – ezúttal a magyar rap újdonsült üdvöskéjével nézett farkasszemet: együtt vezették be a közönséget a hazai újgenerációs underground szcéna rejtelmeibe. 





Ezt érdemes tudni a szemtelenül tehetséges, fiatal rap-tálentumról


Sisi 2020-ban csöppent bele a zenei életbe, azóta pedig megállíthatatlanul vágtázik előre. A Kezeketfel és Yalla című trackje után a MagasLow-ban igazán kimagaslót alkotott és sikerült újabb oldalát megmutatnia a nagyérdeműnek. A fiatal rapper stílusára jellemző, hogy a komoly témákat szenzációs angol-magyar szóviccek mögé bújtatva tálalja, így biztosak vagyunk benne, hogy ezen az estén is volt pár emlékezetes megszólalása. 





Sisi kiállása a Hajógyár színpadára – mit üzen a közönségnek a Sisi-jelenséggel?

Sisi fiatal, szemtelen, tehetséges, flegma és olykor figyelmetlen. Vagy mindezt csupán megjátssza, mindenesetre ez a hanyag stílus nem feltétlenül minősíti pozitív irányba az adott előadót. Rengeteg tehetséges hazai – maradjunk a magyar rap-szcénánál – előadót ismerünk, aki amikor épp nem zenél ( hanem adott esteben interjút ad), intelligens módon tálalja a gondolatait.


– Nem ítélem el az embereket az öltözködésük vagy a megjelenésük alapján. Inkább élek a kis buborékomban és nem foglalkozom a rosszindulatú emberekkel


– vallott magáról Sisi.


Ehhez képest Sisi káromkodott, egy asztalterítő-stílusú kendővel a vállán, hatalmas műkörmöket villogtatva, deszkás nadrágban – némiképp eklektikusra sikerült outfitben – mesélt a nagybátyjáról, akire mindig is szeretett volna hasonlítani, és akinek hatására kezdett el rapet hallgatni.


SISI DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLOD.





 

A Mit üzen Isten című könyvet – és egyéb önfejlesztő írásokat olvas – ami meglepő a fentiek tükrében, de kétségtelenül biztató. Kiderült, hogy az irodalmat mindig is nagyon szerette – ez vélhetően hatással volt rá a dalszövegírás szempontjából is. Rengeteg rappert is hallgatott/hallgat – Lil Wayne-t és Eminem-et emelte ki – és saját bevallása szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy kialakuljon a jelenleg ismert szövegírói vénája.





Sisi konzervatív családból származik és lázad: képtelen az iskolapadban ülve tanulni


Sisi talán ezért is rúgja fel mind kommunikációjában, mind öltözködésében, mind pedig szövegvilágában a hétköznapit. Jelenség, ez kétségtelen.elenséget. A színpadra lépése első első perceiben adta a végtelenül laza és nemtörődöm, füves rappert. Válogatott káromkodásokkal és angol kifejezésekkel tűzdelt megfogalmazásai mögött azonban kedves, fiatal nő képe bontakozott ki, akinek érdeklődési köre mintha ezernyi irányban válna szétszálazhatóvá. Érdeklődő, aki óriási lelkesedéssel mesélt aktuális szenvedélyéről a rapzenéről, s megcsillogtatta sajátos humorát is. A húszas évei elején járó rapper a hazai underground szcéna kiemelkedő tehetsége lehet a következő években és annak a generációnak a húzóneve, amelybe többek között Beton.Hofi, Krúbi, Lill Frakk, Azahriah, KKevin, Desh is tartozik.





Hogyan ír dalszöveget Sisi?


Jellemző a Hajógyár-estekre, hogy annak nagy részét az előadó életéről szóló tartalmak teszik ki és az este kisebb hányada szól valóban az adott etap koncepciójáról – jelen esetben a Zene x Szöveg kapcsolatáról. Ez nem feltétlenül hátrány, hiszen a társalgások alatt megismerjük az adott előadó személyiségét, lelki világát, gondolkodásmódját és ezáltal közelebb kerülünk annak megértéséhez is, hogy a meghívott alkotók miért írnak olyan tartalmú szövegeket, amilyeneket.


SISI DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLOD.


 

Szia – azaz Sisi legújabb videóklipjének premierje itt!





Az eseményt a szokásokhoz híven különleges live performansszal koronázták meg Sisivel a főszerepben.

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.


Az eseményről – amely lefedi a Zeneszöveg.hu misszióját, azaz a dalszövegeket, a dalszövegírást és az alkotói folyamatokat – itt írtunk részletes beharangozót.



 

 

Fotók: Hajógyár hivatalos

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább