Herczku Ágnes megzenésített szerelmes verseket énekel a Magyar Zene Házában

Horváth Balázs 2010-ben íródott Férfiszemmel / Női szemmel című dalciklusa különböző típusú szerelmes versek – magyar költők szövegei, műfordításai – alapján készült. A hét dal karakterében, stílusában nagyon eltérő, azonban mindegyik a párkapcsolat témáját, férfi és nő viszonyát járja körbe, ezen belül főleg a nőt férfiszemmel, illetve a férfit női szemmel. A darab központi, negyedik tétele népdalokból összeszőtt folyamat, részben improvizáció, melyben állandóan változik e nézőpont. A sokszínűség tehát igen fontos része a műnek. 


A koncert során Háy János költő olvas fel, illetve a zeneszerzővel közösen moderálja az előadást.

 

“A darab Herczku Ágnes számára íródott - mondja Horváth Balázs - akivel korábban együtt dolgoztam, és tudtam róla, hogy képes lesz többféle stílusban énekelni. A próbák során aztán az is kiderült számomra, hogy ahány dal, annyiféle karakterben énekel és annyiféle figurát tud megjeleníteni a színpadon.” Herczku Ágnes pedig így nyilatkozott a darabról: “Tele van iróniával, zenei humorral, különféle karakterekkel, meg persze éteri szépséggel. Amit külön szeretek: villámgyors karakterváltást vár az énekestől, szóval aki szeret játszani - én nagyon -, annak igazi jutalomjáték.”

 

Horváth Balázs zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult zeneszerzést Jeney Zoltán irányításával, 2002 óta pedig maga is az Egyetem oktatója. Ezenkívül a kortárs zenét játszó THReNSeMBLe együttes művészeti vezetője, valamint 2014-ben Gryllus Samuval létrehozta és társkurátorként vezeti az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált. Az utóbbi időben elsősorban a populáris és komolyzenei elemek ötvözése, valamint színházi jelenségek hangszeres zenébe történő integrálása érdekli.


Facebook-esemény itt.

Fotó: Zene Háza

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább