„Vadállatok” címmel album született a legkisebbeknek a Fonogram-díjas Veronaki zenekartól

Varga Katalin meséin generációk cseperedtek fel, akik közül többen ma már (nagy)szülőként lapozgatják a József Attila-díjas írónő híres, iskolakezdőknek szánt könyveit: a „Mosó Masa Mosodáját” vagy a „Gőgös Gúnár Gedeont”. A lehengerlő rímfaragó a kisebbekre is gondolt, így született meg 1966-ban a „Vadállatok”, amelyet maga az alkotó unokája Fonogram-díjas zenekarával közösen, a Veronakival dolgozott most fel. November 25-én egy lemezbemutató koncertre is sor kerül a főváros különleges helyszínén.
 

Tarján Veronika énekesnő büszke nagymamája örökségére, melyet a zene nyelvén visz tovább zenésztársával, a kiváló ütőhangszeres-zeneszerzővel, Mogyoró Kornéllal. A Veronaki alapítói az elmúlt években Varga Katalin három legnépszerűbb művét is megzenésítették: a „Gőgös Gúnár Gedeont”, a „Mosó Masa mosodáját” és a „Tündérforgót” nagy sikert aratva a hallgatói és szakmai körökben egyaránt.
 

A most megjelent, „Vadállatok” című album elsősorban a kisebb (0-4 éves) gyermekekhez szól, a dalok hosszúsága is a korosztály figyelméhez igazodik. A rövid, négysoros, erős zeneiségű versek a gyermekek által kedvelt állatokat jelenítenek meg, mint például a ”Tigris”-t vagy a „Zebra”-t. Mogyoró Kornél zenéje az adott állat élőhelyére jellemző, népzenei stíluselemeket felhasználva gyönyörűen követi a ritmikus verssorokat. Szula Miklós pedig csalogató gitárjátékával kapcsolódik be, míg számos gyerekhanggal is találkozhatunk az anyagon. 

A megjelenés apropóján a Móra Kiadó október elején újra kiadja Tuza Edit illusztrációival a „Vadállatok” című képeskönyvet. A köteten QR kód segítségével is elérhető lesz az összes, digitális zenei felületeken megjelent zenei kiadvány.

 

A lemezbemutató koncertet november 25-én tartják a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. Igazán különleges élményben lehet része a közönségnek, hiszen a produkció után az előadásban elhangzott dalok állatszereplőit az állatkert túravezetője segítségével meg is tekinthetik.
 

Fotók: Veronaki

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább