Az AWS a Budapest Parkban mutatta be az Innen szép nyerni című legújabb lemezét

- Egy éve, hogy Odaát címmel megjelent az AWS visszatérő dala, bemutatkozott a zenekar új énekese Stefán Tamás, és az elmúlt évek szomorú történéseit megtörve egy új időszámítás kezdődhetett a zenekar életében. Az új felállás első, Együtt lépjünk a valóságba névre keresztelt turnéján rendre teltház fogadta a vidéki klubokban a zenekart, a Budapest Parkos EP-bemutatóra több ezren voltak kíváncsiak, nyáron pedig visszatértek a fesztiválokra is. Az új év új mérföldkövet is hozott a zenekarnak, május 10-én érkezett meg legújabb, ötödik nagylemezük, mely egyben az első ebben a felállásban. Az Innen Szép Nyerni című lemezen helyet kapott a tavaly megjelent három dal, az Odaát, 2359 és a Ketten Képzeletben, valamint 9 sosem hallott új szerzemény - idézte fel az elmúlt évek eseményeit a koncert beharangozó közleményében a Budapest Park.
A leukémiában 2021-ben elhunyt frontember, Siklósi Örs utódjaként 2023-ban az énekesi poszton Stefán Tamást jelentette be a csapat, s ennek kapcsán az alábbi nyilatkozatot adta ki:


- Örs nélkül soha nem leszünk az a zenekar, akik előtte voltunk, ezt mi is tudjuk. Viszont mi leszünk az a zenekar, akik életünk két legnehezebb és legtragikusabb éve után, talán végre először tudunk mosolyogva a jövőre tekinteni, és akik mindig a zsigereikben fogják hordozni azokat az értékeket, amiket mindig is szerettünk volna képviselni - áll az AWS a hivatalos közleményben.


A Budapest Park közönsége hálás hallgatóság. Az AWS pedig kiszolgálta a rajongókat: rendre felsorakoztatta az ismert, közkedvelt és a rekordgyorsasággal népszerűvé vált, az új énekessel rögzített, és elsőként klipes debütálást érdemlő Odaát című dalt is. 


Az új szerzemények bemutatása élőben olykor némiképp visszafogottabb közönséget eredményez. Figyelünk az ismeretlenre, ízlelgetjük a szavakat, a dallamot, kémleljük a kivetítőn, ahogyan az előadó is szemlél bennünket: vajon bejön a dal? Ez csak az első bátortalan reakció a közönségtől? 


AWS-dalszövegek itt.


Stefán Tamás karizmája méltó az AWS erőteljes zeneiségéhez, de tagadhatatlan, hogy sokunknak eszébe jut Örs is. Ahogyan a Fábián Juli tér felé sétálva is megidézzük az énekesnő emlékét, ahogyan Azahriah kapcsán is belénk hasít még menedzsmentjének oszlopos tagja, Ferich Balázs közelmúltbeli elvesztése. Asszociálunk, és ez az AWS-dalok esetében is elkerülhetetlen. Találó tehát az album címe: Innen szép nyerni. 


A nóták zeneisége és szövegvilága megőrizte a korábbi, gyakorta nyomasztó vagy épp kiábrándult fantáziákat. A Kultiplex fénykora és aurája sejlik fel a friss korong dalait hallgatva és a zenekar energiáját megtapasztalva. A nyers és a karcos talán elcsépelt jelzők a műfaj kedvelői számára, mégis kiválóan jellemzik az AWS friss korongját. Sötét képek és végtelen energia találkozása.

(Az újra aktív Watch My Dying-ot idézi a Nincs árnyék — izgalmas lenne egy feat. a két formáció között.)


A szellemem majd megmarad, mint egy régi emlék — énekli Stefán Tamás a Fények nélkül című friss nótában. 

Az AWS útja pedig talán egy, az eddigieknél is sikeresebb, új irányba indul el.Az este vendég fellépői pedig az NFR és Escape My Shadows voltak, a Park hangzása és látványvilága pedig továbbra is kifogástalan.


Fotók: AWS Facebook

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább