Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

 

A Kisfaludy Színpadnál egy háromezer kötetes könyvkamion állomásozik majd, ahol a szerzők dedikálják műveiket. Itt lesz mások mellett Fábián Janka és a balatonfüredi származású Karády Anna, akik a romantikus történelmi regényeik révén váltak népszerűvé, dedikál Vida Ágnes pszichológus, aki a Babapszichológia és az Álomba ringató praktikák című könyveivel, illetve a gyermeknevelési és várandósságról szóló blogjáról vált ismertté, valamint találkozhat a közönség Kötter Tamás íróval is.
Rendhagyó irodalomóra keretében mutatkozik be a Helyőrség.ma című antológia. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő beszélget Regős Mátyás és Bék Timur költőkkel.


Ezt követően  Szalay-Bobrovniczky Vince író és Szatmári Péter szerkesztő mutatja be A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvét. 


Minden nap jazz zene szól majd a Vaszary kertben és a Blaha Lujza utcán felállított szabadtéri színpadokon, borpavilonok, könyvsarok és vendéglátóhelyek kínálata fogadja a látogatókat. Gyerekprogramokon vehetnek részt a legfiatalabbak, a felnőtteket pedig borbemutató és borkóstoló várja. Hajdu Klára Quartet


Cserép László beszélt arról is, hogy Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján forgatott romantikus játékfilm, a Pacskovszky József által rendezett Majdnem menyasszony összesen nyolc jelölést kapott a Könyv bor jazz fesztivállal egyidőben zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon.     


- A filmről az alkotók beszélgetnek majd, köztük Hajdu Tibor, az egyik főszereplő, és bemutatják Frenyó Zoltán filozófus, eszmetörténész Európa című kötetét is - mondta. 


A három Cholnoky fivér, a két író és a geográfus történetét meséli el Géczi János író a Tiltott Ábrázolások Könyvéből című kötetében, melyet maga a szerző mutat be.     


- Antall Józseffel a világszínpadon címmel írt könyvet a rendszerváltozásról és az első szabadon választott miniszterelnökről Kodolányi Gyula. A szerző 1989-től Antall József, majd Boross Péter miniszterelnök külügyi tanácsadója volt, közvetlen közelről szemlélte az akkori eseményeket, ezekből oszt meg néhányat az irodalmi esten - fűzte hozzá. 


Borozgatás mellett ismerhetik meg az érdeklődők Ambrus Lajos-Kovács Gyula Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című kötetét, a szerzőkkel Figula Mihály borász beszélget majd.  


- Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách-enciklopédia című kötetéről beszél majd, amely egy 372 címszóba sűrített elemzés Az ember tragédiájáról


- fűzte hozzá a szervező, aki kiemelte: a fesztivál minden rendezvénye szabadon látogatható, de néhány program, például a borkóstoló, regisztrációköteles. Gyukli Pincészet, Balatonfüred


 

Fotók: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál

 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább