Múzeumok Éjszakája zenei programokkal a Magyar Zene Házában

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Zene Háza idén is részese a Múzeumok éjszakája június 22-i programjának, a Ház állandó kiállítása – Hangdimenziók – zenei utazások térben és időben –, a Kreatív Hangtér és a Hangdóm-vetítések éjszakába nyúlóan látogathatók, de ezek mellett az érvényes Múzeumok éjszakája-karszalaggal nálunk több koncert, dj-szett, ráadásul meglepetés pop-up események is megtekinthetők, élvezhetők.

 

A most nyílt – és máris nagyon népszerű új időszaki tárlat, a – Dívák & Ikonok kiállítás érvényes MÉ-karszalaggal 20%-os kedvezménnyel látogatható, amely csak a helyszíni jegyvásárlásnál érvényesíthető, és a kiállítás befogadóképességének erejéig.

 

Látogatási információk:

 

Nyitás: 18:00 óra

Zárás: 24:00 óra

 

Hangdimenziók állandó kiállítás, utolsó beengedés: 22:00 (fejhallgatók függvényében)

Hangdóm, utolsó beengedés: 22:30

Kreatív Hangtér, utolsó beengedés: 22:00

 

Dívák & Ikonok kiállítás: a jegyek pontos időpontokra szólnak, karszalag nélkül teljes áron is látogatható, MÉ-karszalaggal 20% kedvezmény, utolsó beengedés: 21:30

 

 

Koncertek, zenés események:

 

A Zene Házában a remek kiállítások mellett igen különleges élő fellépések lesznek a 18:00-órás Múzeumok éjszakája nyitás után. A többször is felbukkanó zenés flashmobok mellett 18:00-tól a Koncertteremben Cselló XXLcímmel egy tényleg maxi csellókoncerten vehetünk részt, a színpadon 11 csellós húzza a vonókat, ilyet még aligha láttunk, szóval rögtön egy nehezen kihagyható koncerttel indul a program. 19:00-től az Előadóteremben A barokktól a bossa nováig címmel vehetünk részt egy zenetörténeti utazáson, koncert és ismeretterjesztés formájában. Kontinenseken, századokon és stílusirányzatokon átívelő műsor mellett a nem mindennapi hangszerpárosítás – oboa és gitár – is garancia arra, hogy egy igazán különleges, a legnagyobb zenei ínyencek számára is valódi csemegét jelentő koncert elébe nézünk. Szintén érvényes Múzeumok éjszakája karszalaggal látogatható a DJ Palotai emlékest, a Szabadtéri színpadnál a nemrég elhunyt legendás magyar DJ-re, Palotai Zsoltra, DJ Palotaira emlékező dj-szett-sorozat, amelyen DJ Ren, DJ Mango és DJ Titusz váltja egymást a lemezjátszók mögött.

 

Koncertes menetrend:

18:00 - 19:00 Cselló XXL

19:00 - 20:00 A barokktól a bossa nováig

19:30 – 23:59 DJ Palotai emlékest – DJ Ren, DJ Mango, DJ Titusz + zenés flashmobok az este során a ház tereiben

 

A Múzeumok Éjszakája eseménysorozat idén is országszerte várja hagyományos és extra programokkal a látogatókat. A teljes programsorozatra érvényes jegyet a szokásos felületeinken lehet megvásárolni, a karszalagot pedig az épületben lehet átvenni. A beengedés érkezési sorrendben történik. A megvásárolt karszalagok a rendezvény napján érvényesek a budapesti múzeumokba is.

 

A megvásárolt belépőjegyekkel a Magyar Zene Házában az alábbi programokon vehet részt:

• Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó zenetörténeti kiállításunk

• a Hangdóm-vetítéseink

• a hangszercsodákat kipróbálhatóvá tévő Kreatív Hangterünk is látogatható a múzeumok és kiállítások szerelmeseinek

• és a fent sorolt koncertek, DJ-szettek. Érvényes karszalaggal a Dívák & Ikonok kiállítás 20% kedvezménnyel látogatható.

 

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni. Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható.


Fotó: MZH

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább