A magyar beatkorszakot idézi fel a Szentendrei Régi Művésztelep új kiállítása

A Kádár-korszak késői időszakát idézi meg a magyar beatkorszak legendás zenekarainak koncertfotóin keresztül a Szentendrei Régi Művésztelep Beat! című kiállítása.

 

Kőbányai János író, szociológus, könyvkiadó pályája elején, az 1970-es évek második felében gyámügyi előadóként szociográfiákat jelentetett meg fiatal munkásokról, a szocialista nagyvállalatok embertelen struktúrájáról és a társadalom peremén élő csellengőkről.


Riporterként fényképezőgéppel járta az Illés, az LGT, a Mini, vagy a Beatrice koncertjeit, és több mint tízezer fotót készített. Ebből a gazdag képanyagból mutat most be több mint százat a Beat! című kiállítás, amely egyszerre fontos zenetörténeti dokumentáció és látlelet a Kádár-korszak késői időszakáról.


A kiállításon a korszak hangulatát az LGT 1978-as tabáni koncertfilmje és egy 1980-as Beatrice-koncert idézi meg, amelyeket kivetítőn nézhetnek meg a látogatók.


A kiállítótérben megjelennek a Retro Design Center tárgyai is.

A tárlat július 6-tól szeptember 2-ig látogatható.

 


Fotó: Szentendrei Régi Művésztelep

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább