YBL POP Gorg & Benzol – Bujdosó Trió koncert

YBL POP

Gorg & Benzol – Bujdosó Trió

(július 19., péntek, 20:00, Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2-6, Szárazárok színpad)


A 2022 nyarán útjára indult YBL POP célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert falai közé. A különleges dalszerzői párosításokból álló eseménysorozat a hazai könnyűzenei élet dalszerzőinek széles skáláját vonultatja fel. Ezúttal két fiatal tehetséges csapat mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadon.


Gorg & Benzol-dalszövegek itt.

A Gorg&Benzol egy félinstrumentális, stenk-fusion trió a keleti blokkból. Céljuk, hogy a hallgatóság furcsán érezze magát és mindenki kérdőjelezze meg önnön valóját. Ezt éles váltásokkal, harmóniákkal, modulációkkal, és szigorú kompromisszumkerüléssel igyekeznek elérni. Kevernek technot jazz-el, rock zenét jazz-el, funkot jazz-el és jazzt is jazzel. Szeptemberben jelent meg első lemezük, a “Trip to Hatland”. A dalaik néha elképzelt világokban játszódnak, néha pedig a való világban, de valahol mindig. 2023 októberében több ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat döntőjét. A győzelemnek köszönhetően nagyon sok lehetőségre tettek szert ezek közül az egyik a júniusi szabadtéri koncert a Várkert Bazárban.


A Bujdosó Trió 2011 telén alakult, tagsága a hazai alternatív/jazz/világzenei színtér olyan fontos zenekaraiból verbuválódott, mint - a teljesség igénye nélkül - az Egy Kiss Erzsi Zene, a Kampec Dolores, a Kistehén, a Meszecsinka, a Specko Jedno, az Ági és a Fiúk és a Pop Ivan.


Alig egy évvel később 2012 decemberében jelent meg Gold for Leslie című bemutatkozó lemezük melyet „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. Mediterrán mámor, közel-keleti révület, álomszerű rumba, bőkezűen adagolt pszichedelia, improvizatív kalandozások - ilyen világokat idéz a Bujdosó Trió különleges, eltéveszthetetlenül egyedi zenéje.


A csapat zeneszerzője, Bujdosó János a hazai zenei élet meghatározó alakja, zenekaraival bejárta Európát, eddig 3 szerzői albuma jelent meg, továbbá számos egyéb lemezen is szerepelt, és pályája során jó néhány filmhez komponált kísérőzenét.

Fennállása alatt a zenekar Budapest talán legaktívabb, legtöbbet koncertező klubzenekarává vált: hamar kialakult, lelkes közönségük örömére hétről hétre tűnnek fel a budapesti kulturális-éjszakai élet jellegzetes helyszínein, mindenütt zajos sikert aratva.


Esőnap: 07.23.


További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/gorg-benzol-bujdoso-trio

 

Fotó: Bujdosó Trió

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább