Meszecsinka

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 15591 alkalommal

Bemutatás:

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális az experimentálissal. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.

Biográfia:

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett.
A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt. 2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művészi klippel jelentkezett a zenekar.

A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken. Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel.

Tagok:

Krolikowski Dávid

ütőhangszerek, dobok

Vajdovich Árpád

nagybőgő, basszusgitár

Albumok:

Meszecsinka Kinyílok

Kinyílok

2014

Meszecsinka Ai

Ai

2015

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább