Bonanza Banzai

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 11 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 67931 alkalommal

Bemutatás:

1988-ban alakult méltán elismert magyar zenekar. 1987-ben a Csillag Születik tehetségkutató műsorban tűntek fel és a '90-es évek magyar pop-rock palettáján meghatározó alakjává váltak. Első slágerük a mindenki által jól ismert "Induljon a banzáj!" című dal volt. Zenei hangzásuk miatt a "magyar Depeche Mode"-nak is nevezik őket.Pályafutásuk során 9 albumot adtak ki. Az együttes 1994-ben oszlott fel.

Biográfia:

MÚLT

1987 kora őszén, két tehetséges fiatal, Hauber Zsolt és Kovács Ákos, akkoriban még „EDE és a Bonanza Banzai” néven benevezett a Pesti Műsor újság, „Csillag születik” elnevezésű tehetségkutató versenyére. Noha ez a formáció még más felállásban, és részben más tagokkal működött, tulajdonképpen ezzel vette kezdetét a mára már legendássá vált Bonanza Banzai zenekar története.
A versenyen elért 3.-ik helyezést követő, néhány hónapnyi vacilálást követően -részben későbbi menedzserük, Fábián Tibor unszolására-, a fiúk újult erõvel kezdtek ismét együtt zenélni.
A zenekar végleges felállása 1988. május 28-án alakult ki, amikor Menczel Gáborral kiegészülve trióvá formálódott a társulat. Ezt követően intenzív műhelymunka, stúdiómunka kezdődött.
Az első demo felvételek elkészülte, majd az egyre sokasodó klubfellépések nyomán, hétről-hétre terjedt a Bonanza híre, így hamarosan országos ismertségre tettek szert, annak ellenére, hogy a zenekart sem a média, sem a szakma, sem tőkés producerek nem támogatták. Őszre már tetemes rajongótábort tudhattak maguk mögött, a Nézz rám!, valamint az Induljon a Banzáj! című dalaik pedig hosszú hetekre a slágerlisták élére kerültek.
Nem kis nehézségek árán, de 1989. májusában végül megjelent a debütáló album, majd 1989 június 17.-én, a KEK klubban már 2000-res tömeg tombolt az első nagy, önálló Bonanza koncerten.
Az elkövetkező esztendőkben 7 stúdió-albumot, 2 koncert-albumot, 2 válogatás nagylemezt, és egy limitált exkluzív kislemezt (A Megváltó címmel), készített el, és jelentetett meg a csapat. Közülük 5 aranylemez (mely akkoriban még 50.000db eladott példányt jelentett), kettő pedig elnyerte az „Év albuma” megtisztelő címet.
A zenekar létezése alatt 10 videoklip készült, közülük a „Valami véget ért” című az „Év videoklipje” kitüntető címet is elnyerte.
A Bonanza Banzai a magyar elõadók közül elsőként nyerte el a nemzetközi Bravo-magazin Otto díját, és a Popcorn magazin számos kategóriagyőzelmét is! A szakmai díjak között több MAHASZ díj is felsorakozik. Már 1989 őszén, majd ezt követően szinte minden évben tavaszi/nyári országos turné keretében járta be az országot a zenekar, ahol javarészt zsúfolt teltházas koncerteken ünnepelte őket a közönség. 1991 és 1994 között összesen 5 alkalommal adtak koncertet a Budapest Sportcsarnokban, kivétel nélkül telt házzal! Ezzel a csapat egyfajta rekordot is felállított, mivel ezt megelőzően -ilyen fiatal zenekarként-, rajtuk kívül ez még senkinek nem sikerült.
A Bonanza Banzai, Magyarországon elsőként alkalmazott a kiemelten nagy koncertjein computerizált világítástechnikát.
Több BS koncertről önálló TV felvétel is készült. A Bonanza, a maga idejében még egyedülállónak számító reklámozási technikákat is használt, például villamosok és buszok oldalain, illetve főváros szerte az utak fölött kifeszített gigantikus zászlókon adta hírül a csapat kiemelt eseményeit.
A hazai sikerek mellett, néhány külföldi megkeresésnek is eleget tett a zenekar. Több TV társaság, -közöttük spanyol, svájci, illetve japán is-, a Bonanzával készült önálló interjú-anyagot, illetve video összeállítást sugárzott le.
A csapat többek között Szlovéniában és Németországban megrendezett popfesztiválokon is szép sikerrel képviselte hazánkat, valamint a felvidéki Dunaszerdahelyen is adott fergeteges hangulatú koncertet, szintén több ezres nézősereg előtt. Szlovákiában külön BB rajongói klub is működött.
A Bonanza dedikálási akciói szintén eseményszámba mentek. Előfordult, hogy 6-8óra elteltével sem csappant meg a többezres, szignóra váró tömeg. Érdekességképp megemlíthető, hogy a tagok külön-külön is rendelkeztek egyfajta „önálló” rajongóbázissal. A Bonanza hivatalos postafiók címére hetente ezrével érkeztek a rajongói levelek. A levelező-klub gördülékeny működéséről külön stáb gondoskodott, mely akkoriban még szintén egyedülállónak volt mondható.
A Bonanza Banzai mintegy 7 évnyi működése alatt, alaposan felkavarta a hazai popzene állóvizét.

Végül, 1994 novemberében a BS-ben megtartott különösen nagy közösségi élményt nyújtó koncerten zárult le a zenekar példátlan intenzitású, üstökösívű története.
JELEN

ÁKOS  
Ákos élete és munkássága gyakorlatilag nyitott könyv a magyar közönség előtt.
Szólistaként hihetetlen karriert futott be, miközben a hazai popzene műfajának meghatározó alakjává vált, sőt, felül emelkedve azon, mára már egészen különleges helyet foglal el a honi zenei világban..

ZSOLT  
Zsolt sikeres producerként és zeneszerzőként tevékenykedik, számos hazai produkció megalkotása kötődik a nevéhez. Többek között neves DJ-k részére is készített dalokat és albumokat, valamint több sikeres TV műsor főcímzenéje is az ő munkája.
Saját stúdiójában a mai napig, produkciók és dalok sokasága készül. Kreatív tehetségét újabban a videózás, és klipkészítés terén is kamatoztatja.

GÁBOR  
Gábor a feloszlást követően távolabb került a "hivatásos" zenéléstől, sokáig kereskedőként, illetve szoftverfejlesztőként tevékenykedett. Az utóbbi években ezekkel a tevékenységekkel fokozatosan felhagyott, mára legfőbb érdeklődési köre a természetvédelem, illetve főként az őshonos hazai növényvilág kutatása, tanulmányozása. A zenélés iránti szeretete -minden egyéb híresztelés ellenére- soha nem szűnt meg, saját örömére továbbra is nagy szeretettel és lelkesedéssel komponál dalokat.


BRAVO OTTO-Díj 1992 - Harmadik helyezett
MAHASZ Arany Zsiráf-díj 1992
- Az év együttese MAHASZ Arany Zsiráf-díj 1992
- Az év dala MAHASZ Arany Zsiráf-díj 1992
- Az év albuma MAHASZ Arany Zsiráf-díj 1992
- Az év koncertje POP-Meccs Szakmai/Közönség-szavazás 1988
- Az év ígérete POPCORN közönségszavazás 1991
- A legjobb férfi elõadó POPCORN közönségszavazás 1991
- A legjobb nagylemez POPCORN közönségszavazás 1991
- A legnagyobb sláger POPCORN közönségszavazás 1991
- A legjobb video POPCORN közönségszavazás 1992
- A legjobb nagylemez POPCORN közönségszavazás 1992
- A legjobb zenekar POPCORN közönségszavazás 1992 - A legnagyobb sláger

Tagok:

Menczel Gábor

szintetizátor

Hauber Zsolt

szintetizátor

Bonanza Banzai dalszövegek (82 db):

1984

A 101-es szoba

A félelem-1.

A félelem-2.

A halál dalol

A jel

A Megváltó

A Szakadék

A szív hideg marad

A vér szava

A vers mindig ugyanaz marad

Adjon Isten...
Dalok.hu - Bonanza Banzai - Adjon Isten... mp3 letöltése

Apocalypse

Apokalipszis (Apocalypse)

Az érinthetetlenek

Az utolsó pillanat

Barátom

Berlin

Bonanza pogo

Búcsúdal

Calypso

Colours

Come on angel

Coming Around

Csak a dal

Dörömbölnek a vágyak

Dúdolni halkan

Egyveleg

Éjjel a városban

Elmondatott

Érints meg

Evlyn Roe

Félelem I

Félelem II.

Ha újra élhetnék

Induljon a banzáj!

Introduzione

Jóslat

Kezemet nyújtom

Kicsi szív
Dalok.hu - Bonanza Banzai - Kicsi szív mp3 letöltése

Kihalt minden

Ladies From That House

Látni engem (Orpheus & Euridiké) (Too See Me)

Like The Rain

Macskadal

Monumentum

Ne titkold

Nem ér semmit a dal

Nem érdekel

Néma film

Néma film / Megváltó

Nézz rám

Nincsen magyarázat

Ősi láng

Persze hajnal van megint

Pogo

Provokatőr

Régi és új

Régi indulat

Rendben (Right)

Right

Rosszkedv (ha százszor születnék...)

Symphonica

Szárnyas fejvadász

Szerelemisten

Színek (Colours)

Szving

Támadás

Tánc

Tánc a vékony jégen (Tánc II.)

Techno Forever

Térj vissza

To See Me (Orpheus & Euridice)

Tudom, hogy fáj

Újra élsz

Valami véget ért

Vidám dal

Visszatérnék

Vivienne

Wartime

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

CSABY73 Hozzászólás ideje: 2010-12-11 00:32:00

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-11 01:17:08

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Imádom Öket a mai napig! Volt Szerencsém Sopronban a koncertjükön résztvenni! A mai napig nem felejtem el azt az érzést!!! Mikor több száz rajongo!!! és még több Watt majd szétvetette a sportcsarnokot!!! Forever Bonanza Banzai!!!

nmery Hozzászólás ideje: 2010-08-22 08:58:34

Utolsó bejelentkezés:
2010-08-22 10:56:16

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Sziasztok! Segítsetek légyszi!Találtam egy kiadatlan számot a címe valódi álom, elég rossz minőségű sajnos de ez is valami.. :) szeretném emgtalálni a szövegét de sehol sem sikerül.. meg van valakinek? :)

Vikus77 Hozzászólás ideje: 2010-06-14 12:34:52

Utolsó bejelentkezés:
2011-08-13 13:03:02

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Én nagyon imádtam és most is szeretem őket!! Ifjú koromban bonanzás voltam és most is szívesen hallgatom a számaikat:)

albiosz Hozzászólás ideje: 2009-12-27 01:02:54

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-21 18:40:46

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

,,Ha nem vagy itt, akkor vágyakozoM" és nem pedig vágyakozoL.

Szeker Hozzászólás ideje: 2009-09-08 18:30:38

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-29 12:54:21

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Amit az itthoni zenepiac elő tudott állítani,azok közül talán a leg érzelemdúsabb és legszebb szám."Új bánat űz, új fájdalom kell A múló öröm nem érdekel"Én a magam 22 évével a bonanzásokhoz képest nagyon fiatal vagyok,de édes bátyám imádta őket,ennek köszönhetően már 5 évesen nem egy dalnak tudtam a szövegét és énekeltem.Talán ennek is köszönhető hogy amikor ezt a számot hallom,nagyon gyakran elérzékenyülök.Gyönyörű emlék,ami biztos vagyok benne hogy a jövőbe is követni fog engem.És persze mindig van aktualitása eme számnak.Sajnos,nem sajnos,ezt mindenki maga döntse el...

mmfan Hozzászólás ideje: 2009-08-30 16:14:52

Utolsó bejelentkezés:
2009-08-30 18:09:27

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Jaaaj, kicsikéim! Tudnátok segíteni? Ha valakinek van érző szíve, kérem, küldjön egy linket Banzai kottákról a [*** moderálva ***] -ra! Köszííííííííííí!!!!

Elzizi Hozzászólás ideje: 2009-02-06 09:21:21

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-05 16:14:15

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Így 32 felé közeledve sok-sok emlék jut eszembe erről a korszakról, nagyon jó volt kár értük, mert jók voltak. Én a mai napig hallgatom a számaikat.

Bonanza Hozzászólás ideje: 2008-12-31 21:04:08

Utolsó bejelentkezés:
2008-12-31 21:59:38

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

hát, jó volt amíg volt, jó-jó-jó, de már nincs és kár érte, de ha előveszem és hallgatom akkor tiszta bonanza érzésbe esek viva kóós jani!

JudgeM Hozzászólás ideje: 2008-06-05 15:26:31

Utolsó bejelentkezés:
2008-06-05 15:24:44

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Az a jó, hogy a következő Bonanza dvd-n elvileg végre látható lesz az a bizonyos Búcsúkoncert! Én nagyon kiváncsi lennék milyenre sikeredett. Hangban nem rossz, de a látvány mégjobb lehetett:D hát mindenestre remélem rajta lesz. Bonanza 4ever

almanari Hozzászólás ideje: 2008-05-26 12:39:19

Utolsó bejelentkezés:
2008-05-27 07:40:42

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

szép emlékek jutnak eszembe...valaha nagy rajongójuk voltam,és egy világ dőlt össze bennem mikor felbomlott a csapat :(

babakata Hozzászólás ideje: 2008-03-22 16:42:19

Utolsó bejelentkezés:
2008-08-06 17:40:50

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Nekem nagyon tetszik,egyépként mindig is tetszet,de most főleg tetszik.Egy kedves ismerősőm jut róla eszembe.Akit nagyon kedvelek:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jantarster Hozzászólás ideje: 2008-02-22 15:24:54

Utolsó bejelentkezés:
2020-02-29 20:29:53

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Nekem erről az együttesről a DEPECHE MODE jut eszembe. Kiskoromban édesanyám szerencsére nem Neoton Familia féléket hallgatott, hanem DM-et. Nagyon gyönyörű dalaik vannak. Kedvenc énekesem azóta is Martin L. Gore.

ilike21 Hozzászólás ideje: 2008-01-17 22:36:17

Utolsó bejelentkezés:
2008-01-17 22:27:25

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Szerintem a legjobb az 1984!!!!

Mese16 Hozzászólás ideje: 2007-10-12 20:18:06

Utolsó bejelentkezés:
2011-05-07 16:45:05

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Ákos most megjelent új DVD-jéről ez a kedvencem!! :)

nagymagyar Hozzászólás ideje: 2007-09-28 21:07:25

Utolsó bejelentkezés:
2008-08-25 16:58:29

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

andy, milyen szempont alapján hasonlítottad öszze a két, egymástól teljesen különbözõ stílust?

Andy-Sinedd Hozzászólás ideje: 2007-08-11 20:30:48

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Hááát... jók voltak, de ákos szólóba még jobbb!

gyongyeee Hozzászólás ideje: 2007-08-01 23:45:58

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Kedvenc számom a Bonanza Banzaitól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gyongyeee Hozzászólás ideje: 2007-08-01 23:44:35

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Olyan rossz, hogy már régen nem együtt zenélnek:(Pedig oylan jó (volt)a Bonanza Bonzai!!!!!!

janedli Hozzászólás ideje: 2007-07-29 18:24:36

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Csak annyit mondanék, hogy Forever!!!!!!! Valami véget ért anno de azért mégsem teljesen...

yanika Hozzászólás ideje: 2007-04-06 20:57:54

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Persze hajnal van megint A sorkatonaság jut errõl eszembe Kár hogy feloszlottak bár a Hauber Zs. és a Menczel G. összeállt 1 lemezre 1 csajjal

Spanci Hozzászólás ideje: 2007-03-27 04:02:23

Utolsó bejelentkezés:
2009-09-19 01:26:41

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Ez egy gyönyörû zene. Eccer, régen, majdnem elcsábítottam rá, egy nálam fele annyi idõs fiút. "Minden tudományunk, a tánc amit tegnap jártunk, szemünkben megnõtt a vágy":o) Szép emlék.

kismaci Hozzászólás ideje: 2006-11-27 15:25:06

Utolsó bejelentkezés:
2009-12-30 21:30:58

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Ezt a dalt szeretem, mert két kedves ember jut róla eszembe.. :)

hö(rscög) Hozzászólás ideje: 2006-11-19 19:14:14

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

ez aranyos:)

Meggyecske Hozzászólás ideje: 2006-11-17 13:24:55

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Bonanza Banzai" előadóról:

Imádlak Bonanza Banzai!!!!!!! :)))

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább