Ossian

Zenei irányzat: Heavy Metál
Albumok: 41 db
Megtekintve: Ma 16, összesen 175150 alkalommal

Bemutatás:

Az Ossian zenekar a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese.

Biográfia:

1986.
Hosszú hónapok próbái után június 13-án lép először színpadra a zenekar, Budapesten, az Almássy téri Szabadidő-központban. Ez a dátum lett egyben a csapat "hivatalos" születésnapja is. Az első formáció tagjai: Paksi Endre - ének, zeneszerzés-szövegírás (ex-Pokolgép) Maróthy Zoltán -szólógitár (ex-KMK) Kovács "Koko" T. Péter - basszusgitár (ex-KMK) és Galántai Zsolt (ex-Sirokkó) Elkészül az első demo, nyolc dallal, majd a zenekar rendszeresen koncertezik a budapesti klubokban és művelődési házakban.

1987.
A második - öt dalt tartalmazó - demo elkészítése mellett folytatódik a koncertezés. Májusban fellépés az Edda előtt, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, ahol felbukkan Szabó Endre, aki ezután néhány évig a zenekar ügyeit intézi. Bemutatkozási lehetőség a dán Pretty Maids előtt a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán és a Helloween vendégzenekaraként a Kisstadion-ban, valamint több vidéki helyszínen. Ősszel - album nélkül!!! - sor kerül az első önálló koncertre a Petőfi Csarnokban, aminek sikere meggyőzi a Hungaroton illetékeseit és tárgyalások kezdődnek a debütáló album lehetőségéről.

1988.
Az év elején egy rövid turné, UDO vendég-zenekaraként, közben elkezdődnek az első lemez felvételei. Kovács T. Péter katonai behívót kap, helyére a dunaújvárosi Pálvölgyi Laci kerül. Tavasszal megjelenik az "Acélszív" és lezajlik az első önálló országos turné. Egy ifjúsági fesztivál keretében a zenekar fellép Litvánia fővárosában, Vilniusban. Klip készül az "Acélszív" és a "Sörivók" dalokra. A nyár végén a hazánkba látogató Iron Maiden előzenekaraként koncert az MTK-pályán, ősszel lemezbemutató a Petőfi Csarnokban.

1989.
Tavasszal boltokba kerül a második, "Félre az útból!!!" címet viselő lemez., amiről a "Metal-kezelés" lesz a klip-nóta. A tavaszi turné után a csapat megválik Pálvölgyi Lacitól, zenei alkalmatlanság miatt, vele egyidőben - személyi ellentétek miatt - Galántai Zsolt is távozik. Az új tagok: Nagyfi Zoltán - dob (ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Project) és Vörös Gábor - basszusgitár (ex-Szekeres Tamás Project)

1990.
Megjelenik a harmadik album, "A Rock Katonái". A címadóból és az "Éjféli Lány"-ból video-klipek készülnek. A tavaszi, magyarországi bulik után lehetőség nyílik az első erdélyi turnéra. A 6 állomásból álló, fantasztikus hangulatú koncert-sorozat helyszínei: Nagyvárad, Kolozsvár, Arad, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely. A nyár folyamán Nagyfi Zoli átigazol a frissen megalakult Omen-be, hogy bátyjával, Nagyfi Lászlóval zenélhessen. Helyére a a százhalombattai Tobola Csaba (ex-Triton) kerül.

1991.
Az "Ítéletnap" a Mahasz eladási lista első helyén nyit! Két klip készül: a "Magányos Angyal"-ra és a címadóra, ez utóbbi - a zenakar történetében először - filmszalagra rögzül. Tobola Csaba behívót kap, de lehetősége nyílik rá, hogy a katonai szolgálata alatt is részt vehessen a zenekar munkájában. Az év közepén Szabó Endre szervező és a csapat munka-kapcsolata véget ér.

1992.
A "Kitörés" lemez és a "Szenvedély" dal/videoklip sikere arra ösztönzi a Hungaroton-t, hogy ősszel megjelentessen egy válogatást. A "Best of 86-92" a sikerszámok mellett néhány újra felvett verziót és egy vadonatúj dalt is tartalmaz ("Földöntúli Show) Az addig hagyományosnak számító bakelit és műsoros-kazetta formátum mellett a "Kitörés" az első Ossian-album, amely cd-n is megjelenik.

1993.
Az "Emberi Dolgok" album az utolsó, amelyik bakeliten is megjelenik, ez a klasszikus hanghordozó sajnos lassan kiszorul a piacról. A lemezt bemutató országos turné után a személyes ellentétek a végsőkig kiéleződnek a zenekaron belül. A téli, Petőfi Csarnok-os koncert után megállapodás születik: ez a formáció befejezi működését.

1994.
A "Keresztút" elkészítése és a "Magam útját járom" videoklip leforgatása után a Paksi Endre-Maróthy Zoltán-Vörös Gábor-Tobola Csaba négyes május 14-én, teltházas búcsúkoncertet ad a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán.

1995.
Paksi Endre megalakítja Wellington zenekart, Maróthy, Vörös és Tobola pedig a Fahrenheit-et.

1998.
Június 14-én, az évek óta tartó rajongói nyomásra Paksi Endre egy Ossian-dalokból összeállított koncertet ad a budapesti E-klub-ban . Mivel a régi tagok nem vállalják a közreműködést, a zenészek az egykori Seneca és Wellington tagjai: Rubcsics Ricsi - gitár, Hornyák Peti- dob, Ivanov Péter - basszusgitár. Két számban felbukkan Cserfalvi "Töfi" Zoltán - gitár (ex-Machbeth) is. A koncert hatalmas sikere nyomán sokezer levél és rengeteg koncert-felkérés érkezik, a rajongók a folytatást követelik. Az újrainduló Ossian - Paksi Endre, Rubcsics Ricsi, Hornyák Peti, Cserfalvi Töfi, Ivanov Péter - ősszel egy országos klub-turnét bonyolít le. Néhány koncert után Ivanov Péter helyére Jakab Viktor kerül.. Az E-klub-os koncert felvételét a frissen megalakult Hammer Records jelenteti meg.

1999.
A "Koncert" cd pozitív fogadtatása után tavasszal egy speciális anyag készül. "Az Utolsó Lázadó" EP további öt dalt tartalmaz a 98-as E-lklub-os buliról, két vadonatúj dalt (Az Utolsó Lázadó, Halálvadász) két újrafelvett számot a régi, klasszikus Ossian demók-ról ("Akció, Legyen Rock) valamint az Acélszív lemezen megjelent "Hé, Te!" különleges változatát, amelyben vendég-zenészek működnek közre: Kalapács Józsi, Szekeres András (Junkies), Sárközi Lajcsi(ex-Omen,.Kalapács) Pavelka Gyuszi ex-Akela, Horda) A nyári koncertek szüneteiben készül el és ősszel jelenik meg az új formáció bemutatkozó lemeze, "Fémzene" címmel Az albumhoz 4 klip készül: "Az Utolsó Lázadó" "Zsoldos" "Másnapos Dal" és "A Pokolnál hangosabb" A lemez megjelenése után zenei és emberi problémák miatt Cserfalvi Töfit, Wéber Attus (ex-Sámán) váltja fel.

2000.
A "Gyújtópontban" album éve. A "klippesített" "Rock and Roll Démon" és az "Élő Sakkfigurák a mai napig a koncert-program kedvelt dalai. A zenekari munkával párhuzamosan Paksi Endre és Kalapács Józsi szalagra rögzítik Endrének a korai Pokolgép-ben írt és eddig soha meg nem jelent dalait, Rubcsics Ricsi és Hornyák Peti segítségével. Az album, stílszerűen "Az Első Merénylet" címet kapja...

2001.
Elkészül a "Titkos Ünnep", amely a zenekar és sokak véleménye szerint mérföldkő a csapat életében. Ez az első közös munkája az Ossian-nak és Küronya Miki hangmérnök-társproducernek, akivel Endre a 3 Wellington lemezt készítette. Az együttműködés a mai napig tart! Az album előkelő helyezéseket ér el a Mahasz-listán, bizonyítva, hogy egy független kiadó és a média által agyonhallgatott előadó is lehet sikeres. "A Veszély Rabja" dalból forgatódik az aktuális klip. A novemberi 15. éves születésnapi koncertre a régi tagok ismételten visszautasították a közreműködést, ennek ellenére telt ház mellett és nagy sikerrel zajlik le. Az év végén Jakab Viktor úgy dönt, hogy kilép, helyére Erdélyi Krisztián ("ex-Falanx) került. Érkezésével összeállt az a csapat, amely a mai napig változatlan felállással működik.

2002.
Hosszas tárgyalások és egyeztetések után a Hungaroton végre megjelenteti az Acélszív cd-változatát, új borítóval-booklet-tel, Küronya Miki által felturbózott hangzással és bónuszokkal. A kiadvány sikere nyomán a kiadó 2002 és 2003 között még további 3 korai lemezt ad ki (Félre az útból!!! , A Rock Katonái, Ítéletnap) Az 2002-es új Ossian album, az "Árnyékból a Fénybe" a megkezdett vonalat viszi tovább és rajta már egyértelműen kiforrott a csapat stílusa. A "15 perc" és "A Tél Hercegnője" dal kerül képi megvalósításra. Hosszú évek után ismét meghívás jön Erdélyből, a zsúfolásig megtelt kolozsvári sportcsarnok közönsége tombol a régi és az új dalokra. Novemberben sor kerül az "Ossianosok I. Nemzetközi Találkozójára" amely azóta minden évben megrendezésre kerül.

2003.
A "Hangerőmű" turné a klubok helyett már nagyobb méretű helyeken zajlik. A címadó dal és a Desdemona klipje még elő-előfordulnak különböző tv-csatornákon, de ezen a vonalon egyre fogynak a lehetőségek...

2004.
A "Tűzkeresztség" a megjelenés hetében a Mahasz-lista első helyén landol! Ez a zenekar életében - az "Ítéletnap" után - másodszor sikerült! A hazai nagy fesztiválok mellett- Sitke, EFOTT,Tokaj-Hegyalja, pécsi Rockmaraton - felkérés érkezik a "Székelyföldi Rockmaraton" szervezőségétől, valamint a nyár folyamán a Felvidék és Vajdaság területén is vannak koncertek.

2005.
Az előző esztendő élményei - a trianoni határokon túli csodálatos koncertek - inspirálják "A Szabadság Fantomja" szövegeit, ahol Endre szerzeményei mellett helyett kapott Wass Albert gyönyörű verse, a "Véren vett ország" is.

2006.
Ismét egy évforduló: immáron 20 éves az OSSIAN!!! A jubileum alkalmából egy gyönyörű, díszdobozos box-set lát napvilágot, dupla koncert cd-vel, DVD-vel, valamint ("A Lélek Hangja" címmel), egy akusztikus-szimfónikus átdolgozás anyaggal, amelynek 11 száma mellé bónuszként egy ballada-válogatás került. A születésnapi koncert teltházas, a régi tagok szokásos távolmaradása, a rossz időjárás és az utcákon zajló politikai tüntetések ellenére is.

 2007.
Az "Örök Tűz" album és rekord-mennyiségű koncert, országhatáron belül és kívül...videoklip a Fortissimo-ból készül.

2008.
A "Küldetés" albumot és a zenekart - immár nem először - Fonogram-díjra jelölik, de "természetesen" ezúttal sem nyer... az Ossian a KÖZÖNSÉG zenekara, ezt a koncertek mellett a Hammer-újság évenkénti közönség-szavazásainak megtisztelő helyezései is mutatják...A lemezhez forgatott két klipet - amelyek közül a Simonkovics Ákos által rendezett "Asszony Feketében" különösen jól sikerült - egyetlen tv, egyetlen-egyszer sem játszotta le... Ennek ellenére a csapat egyre sikeresebb, a koncerteken egyre többen vannak.

2009.
A tavaszi turnéval egyidőben a csapat kiadója "Best of 1998-2008" válogatást ad ki, a májusi Hammer mellékleteként. A válogatás bakelit-verziója a szepemberben megjelenő "Egyszer az Életben" albummal egy időben lát napvilágot. Az új stúdió-albumnak szintén van bakelit változata, sőt digipack formátuma is. A cd-khez, bonus dvd-n egy klip-antológia is kerül.

forrás: az együttes honlapja

Zeneszöveg.hu beszélgetések - interjú Paksi Endrével:
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=L7ilQ1QopyQ
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=uPPtnymCNO0
3. rész: https://www.youtube.com/watch?v=o4a7bgnKOcc

Ossian dalszövegek (295 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

oliii Hozzászólás ideje: 2011-04-05 10:24:30

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-03 17:40:11

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

"elvek nélkül arcodnak, csak szánalmas vagy" ez a sor el lett írva, helyesen: "arcod nagy csak, szánalmas vagy"

Pepponen75 Hozzászólás ideje: 2011-03-10 21:16:56

Utolsó bejelentkezés:
2011-03-10 22:30:08

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Nem árulok el nagy titkot,hogy az Ossian a kedvenc zenekarom.Remek zenészekkel dolgozik az általam legnagyobbra tartott szövegiróm PAKSI ENDRE. Endre nem hétköznapi nyelven de a hétköznapi dolgokról ir és tegyük hozzá,hogy mesterien űzi.Én a kezdetektől szeretem a munkáit Acélszivtől a Wellingtonon át a legújabb korongig. Szerintem szövegileg,tartalmilag és zeneileg az új lemez legobb dala.Lehet aztán azért,mert most én is hullámvölgybe vagyok de hamarosan az életem teljesen kitavaszodik. De a Rock és a Metal szövegei a legkifejezöbb.Az Ossiannál az Endre művei különösen azok. pl.:Emlékek völgye,Árnyékból a fénybe,Végállomás motel.....De sorolhatnám ezt az acélsziv albumtól. Bravő fiúk!Csak igy tovább!!!

ossianos2 Hozzászólás ideje: 2010-11-13 12:39:20

Utolsó bejelentkezés:
2016-01-11 07:29:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Muflon, nekem meg van a ,,Föltámadott a tenger"! ( mint a neveből is látszik :D)

Diza Hozzászólás ideje: 2010-09-13 14:06:18

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a szám mindent elmond! halgassátok meg!

RockLady89 Hozzászólás ideje: 2010-08-30 13:31:02

Utolsó bejelentkezés:
2013-12-20 17:43:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Imádom az Ossian-t!Ez a dal a kedvenceim közé tartozik,nagyon szép.

timyk3 Hozzászólás ideje: 2010-07-23 10:23:43

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-30 17:15:21

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szuperrr ez a szam!!Nalam nagyon bejon az OSSIAN!!!Egyszeruen nem lehet megunni.A szoveg is nagyszeru akarcsak a tobbi Ossian szamnak :)

csongaerikaa Hozzászólás ideje: 2010-07-15 13:00:32

Utolsó bejelentkezés:
2012-01-28 19:29:38

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

EZ A LEGSZEBB DALUK!!!

oliii Hozzászólás ideje: 2010-07-01 19:57:53

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-03 17:40:11

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

KiCsIkUkK: Petőfi Sándor írta, de tényleg szép és jól feldolgozták.

HKolega Hozzászólás ideje: 2010-06-25 19:08:02

Utolsó bejelentkezés:
2013-07-09 13:15:06

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Kurvajó ez a muzsika is! :D

Diza Hozzászólás ideje: 2010-06-16 07:57:58

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

ezt nem is lehet megunni:)

gyuri58 Hozzászólás ideje: 2010-06-13 19:39:03

Utolsó bejelentkezés:
2020-02-05 22:51:35

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Minden reggel ez szol az automban.Soha nem unom meg...

Manassé Hozzászólás ideje: 2010-05-26 20:39:55

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-26 22:35:41

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

muflon: Igen, jó darab. Ha még mindig kell, keress erre a felhazsnálónévre.

muflon Hozzászólás ideje: 2010-04-23 18:06:14

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-01 21:59:18

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Megvan vki.nek a Föltámadott a tenger? kéne Nekem

Martinaa Hozzászólás ideje: 2010-04-10 15:57:40

Utolsó bejelentkezés:
2014-03-10 21:33:24

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szeretem az Ossiant...

Diza Hozzászólás ideje: 2010-03-31 13:10:45

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szerintem ez a legjobb számuk mind közül:)

rockerpetra Hozzászólás ideje: 2010-03-20 13:04:39

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-21 18:38:22

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Nagyon szeretem az Ossiant,bár még csak 13.éves vagyok,de ez a kedvencem. Ez a szám meg nagyon jó.Éljen az Ossian még min. 20.évet!!

csipetcsapat Hozzászólás ideje: 2010-03-19 17:11:59

Utolsó bejelentkezés:
2018-09-24 14:44:36

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A dal nagyon igaz, az élet bizony formálja az embereket... (kit így, kit úgy, a mi hozzáállásunkon múlik, hogy mivé akarunk válni! Az biztos, ha valaki "békejobbot" nyújt, akkor ezt ne "balhoroggal" viszonozzuk... ha egy mód van rá!

Luthien89 Hozzászólás ideje: 2010-01-05 13:55:16

Utolsó bejelentkezés:
2010-01-05 14:52:06

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Jobban belegondolva tényleg ilyen az élet és az ember...

Drancsa Hozzászólás ideje: 2009-11-13 16:02:44

Utolsó bejelentkezés:
2009-11-13 15:56:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Ismét lesz buli a Pecsába, nov 28. Egyszer az életben bemutató.

anyakis Hozzászólás ideje: 2009-10-08 13:30:02

Utolsó bejelentkezés:
2012-07-05 13:21:32

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

most nosztalgiázok.az ossian volt az egyik nagykedvencem még anno 17évvel ezelött.most mutattam meg a 9éves kislányomnak a magányos angyal számot ami tetszet neki is.nyiregyi vagyok de még pestre is felmentem ha koncerje volt az ossiánnak

Reaver Hozzászólás ideje: 2009-09-23 14:58:15

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-10 20:44:49

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A dal címe: 'Kiáltunk az égre' és nem 'Kiálltunk az égre'!

Reaver Hozzászólás ideje: 2009-09-15 13:23:50

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-10 20:44:49

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szeretem ;)

omen Hozzászólás ideje: 2009-08-12 09:04:18

Utolsó bejelentkezés:
2017-12-24 20:25:21

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Ossian és Pokolgép zenéjén nőttem fel,Jó,de Maróthy és Kalapács nélkül már más mindkét banda.Szerintem Velük voltak teljesek!

Drancsa Hozzászólás ideje: 2009-05-10 19:53:45

Utolsó bejelentkezés:
2009-11-13 15:56:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A jegy ára 3500 ft volt

büdösdisznó Hozzászólás ideje: 2009-04-12 07:05:32

Utolsó bejelentkezés:
2009-04-12 09:04:20

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

csak úgy szólok hogy Stevie Ray Vangham helyett: Stevie Ray Vaughan

halalbrigadrocco Hozzászólás ideje: 2009-02-22 11:12:47

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-12 10:42:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A legjobb banda ezt mindenki tudja itt! Az én kedvenc számom ,,Magányos Angyal"

misery Hozzászólás ideje: 2009-02-05 18:04:16

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

.Szimba. Köszönöm szépen!

.Szimba. Hozzászólás ideje: 2009-01-16 16:46:03

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-16 17:43:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

misery:"Sziasztok! Valaki nem emlékszik, a tavalyi debreceni koncert jegy menyibe került? ( a tavaszi koncert!)" Szia! A 2008 április 25.-ei koncert jegyára 2000Ft volt!

vodkás Hozzászólás ideje: 2009-01-14 14:02:24

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-07 19:17:45

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

SZIASZTOK HA VKINEK MEGVAN A VÉRSZERZŐDÉS ÉS A NEM KELL HOGY SZERESSÉK AZ LÉCCI KÜLDJE ÁT MSN CÍMEM [*** moderálva ***] ELŐRE IS KÖSZI

.Szimba. Hozzászólás ideje: 2009-01-13 12:32:05

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-16 17:43:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Letölteni??? Ha szereted az Ossian-t és a Pokolgépet akkor már megadhatod a zenekarnak azt a tiszteletet hogy megveszed az albumát! Am meg ne itt kunyerálj hanem a CD boltba...

Mesés Hozzászólás ideje: 2009-01-07 12:41:07

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-07 13:38:32

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Helló! Valaki nem tudná nekem elküldeni az Ossian-Nézz rám c számának a klipjét(ugy tudom,hogy van)! Honnan tudnék Ossian és Pokolgép zenéket letölteni magamnak?Segítsetek [*** moderálva ***]

misery Hozzászólás ideje: 2009-01-05 13:16:10

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Valaki nem emlékszik, a tavalyi debreceni koncert jegy menyibe került? ( a tavaszi koncert!)

PitorOSSIAN Hozzászólás ideje: 2009-01-01 17:48:59

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-13 11:16:16

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

kecse jo kérdés:D még van pár kedvenc számom aszeem vagy mégse:D Back in black:D

rabidus Hozzászólás ideje: 2008-12-16 21:19:20

Utolsó bejelentkezés:
2008-12-16 22:27:15

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Hello!Szerintem is nagyon jó az új album.Kedvenceim:Asszony feketében,A Véletlen,A Nagybetűs Szavak,Útközben.Jó,hogy Atus is szólózik némely számokban.Ja,és a Száműzött szerintem a Malina Hedvig.

Kecse Hozzászólás ideje: 2008-12-10 19:11:48

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-14 20:42:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Csak ennyi:D?

PitorOSSIAN Hozzászólás ideje: 2008-12-10 14:40:08

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-13 11:16:16

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a legjobb banda Nekem amelyik számok bejönnek: Demo'86 (1986) 1. Intro 2. Akció 3. Acélszív 4. A Sátán éjszakája 5. Legyen rock 6. Metálvihar 7. Kiáltás a mélyből 8. Gonosz asszony 9. A Heavy Metal születése 10. Finálé Demo'87 (1987) 1. Nyugtalan 2. A Sátán Képében 3. Rock'N'Roll Lány 4. Ossian 5. Metál Nemzedék Acélszív (1988) 1. Acélszív 2. Hé Te! 3. A Sátán Képében 4. Nyugtalan 5. Sörivók 6. Gonosz asszony 7. Rock'N'Roll Lány 8. A Rock lázadói 9. Metál Nemzedék 10. Finálé Félre az útból (1989) 1. Metálkezelés 2. Bűnös Város 3. Félre az Útból 4. Föltámadott a Tenger 5. Valahol Messze 6. Átok 7. A Mérgeskígyó 8. Szex-Invázió 9. Fejlövés 10. Itt Vagyok 11. Tébolyult Szombat 12. Ossian A rock katonái (1990) 1. A Rock Katonái 2. Hiszek Abban 3. Haragban a Világgal 4. Fémvirágok 5. Öreg Rocker 6. A Vérfarkas 7. Éjféli Lány 8. Nem Kell, hogy Szeressék 9. '67 10. A Heavy Metal Születése Ítéletnap (1991) 1. Ítéletnap 2. A Szerelem Gyilkosa 3. Motorőrület 4. Nincs Válasz 5. A Törvényen Kívüli 6. Viharmadár (a Szabadság Gyermeke) 7. Magányos Angyal 8. Nehéz lesz Minden Nap 9. Hé, Rock'N'Roll 10. Rocker Vagyok Kitörés (1992) 1. Legyen Miénk az Élet 2. Ok Nélkül Lázadó 3. Bűnösök és Szentek 4. Pokoli Hajsza 2020 5. Téged Vár 6. Úton 7. Kitörés 8. Érezd Jól Magad 9. Nézz Rám 10. Szenvedély 11. Ennyi Volt Ossian 86-92 (Best of) (1992) 1. Acélszív 2. Földöntúli Show 3. Éjféli Lány 4. Legyen Miénk az Élet 5. Ítéletnap 6. A Rock Katonái 7. Nyugtalan 8. A Heavy Metal Születése 9. Szenvedély 10. Sörivók 11. Magányos Angyal 12. Tébolyult Szombat 13. Valahol Messze 14. Rocker Vagyok 15. Bűnos Város Emberi dolgok (1993) 1. Újra Együtt 2. Szeresd Jobban 3. Menetelés a Vágóhídra 4. Őrizd Meg a Lelkedet 5. Ki Véd Meg? 6. Vad Bolygó 7. Emberi Dolgok 8. A Szerelem Országútján 9. Kihozta Belőled... 10. Átverés 11. Betelt a Pohár 12. Szavak Nélkül Keresztút (1994) 1. A Magam Útját Járom 2. A Pénz Dala 3. Mikor Eltalál Téged 4. Árnyék-Ember 5. Ballada a Senki Fiáról 6. Mire Megvirrad 7. Éjszaka 8. Fekete Ünnep 9. Ragyogás 10. Sodor a Szél Koncert (1998) 1. A Rock Katonái 2. A Szerelem Gyilkosa 3. A Sátán Képében 4. Acélszív 5. Haragban a Világgal 6. Heroin Nővér 7. Öreg Rocker 8. Éjféli Lány 9. Magányos Angyal 10. Motor Őrület 11. Rock'N'Roll Lány 12. Gonosz Asszony 13. Menetelés a Vágóhídra 14. Átverés 15. Szenvedély 16. Sörivók Az utolsó lázadó (1999) 1. Az Utolsó Lázadó 2. Halálvadász 3. Hé, Te! 4. Akció 5. Legyen Rock 6. Legyen Miénk az Élet 7. Bűnös Város 8. A Magam Útját Járom 9. Mire Megvirrad 10. Rocker Vagyok Fémzene (1999) 1. Intro (Menni Vagy Meghalni) 2. Szemben az Árral 3. Amikor Még... 4. Divatember 5. Csak Fémzene 6. Egyek Vagyunk 7. A Pokolnál Hangosabb 8. Másik Világ 9. A Zsoldos 10. Védd Magad 11. Mindörökre 12. Most Mi Jövünk 13. Az Utolsó Lázadó 14. Szenvedély II. 15. Másnapos Dal Gyújtópontban (2000) 1. Gyújtópontban 2. Rock'N'Roll Démon 3. Élő Sakkfigurák 4. Hűség 5. Elveszett Angyalok 6. Ha Másnak Születtem Volna 7. A Nagy Kérdés 8. Ossian-Himnusz 9. Dicsőségre Ítélve 10. Az Éj Királya 11. Megváltás Nélkül 12. Dr. Rock 13. Harc a Gonosszal 14. Az Lesz Majd a Nap Titkos ünnep (2001) 1. Intro 2. Szerelmed Pokla 3. A Szív és Az Ész 4. Emlékek Völgye 5. Pogány Ima 6. Utazás 7. Ősök Vére 8. Titkos Ünnep 9. Hazárdjáték 10. Nincs Menekvés 11. Ezer Dal, Száz Csillag 12. A Veszély Rabja 13. A Végzet Kapujában 14. The Heart And The Mind Árnyékból a fénybe (2002) 1. A Föld fekete doboza 2. Az egyetlen 3. Szikrák a szélben 4. A hosszú álom 5. Árnyékból a fénybe 6. 15 perc 7. Végállomás motel 8. Életed filmje 9. A tél hercegnője 10. Őszi eső 11. A valódi mátrix 12. A tigris könnyei 13. Ha kiszállnék Hangerőmű (2003) 1. 2003-as nyitány 2. Hangerőmű 3. Desdemona (A féltékenység fantomja) 4. Bilincs vagy ékszer 5. A könyv 6. Társ a bajban 7. Még egy nap 8. Visszaszámlálás 9. A szívem szabad 10. Az én Szentföldem 11. Várnak Rád 12. Az utca szava 13. Csendesen (bónusz dal) Tűzkeresztség (2004) 1. Intro (Az arcvonal felé) 2. Tűzkeresztség 3. Tűzkeresztség II. 4. Megkísértés 5. A bátrakért 6. Láthatatlan háború 7. Helyzetjelentés 8. Legyél több!!! 9. Többet ér mindennél 10. A névtelen 11. Törékeny kép 12. Létünk a bizonyíték 13. Élő sakkfigurák (2004-es felvétel) 14. Rock n' Roll démon (2004-es felvétel) 15. Tűzkeresztség II. (rövid változat) A szabadság fantomja (2005) 1. Intro - Múlt és jövő határán 2. A szabadság fantomja 3. Számvetés 4. Fortuna csókja 5. Az újrakezdés súlya 6. Metal-vihar 7. Az igazság pillanata 8. Tűréshatár 9. A remény harangjai 10. Véren vett ország 11. Szabadság a vérünk 12. Sodrásban 13. Botrány-gyár 14. Tűzkeresztség 15. Tűzkeresztség II. 16. Desdemona 17. Nincs menekvés 18. Szerelmed pokla A lélek hangja (2006) 1. Intro 2. Szenvedély 3. Éjféli lány 4. Fortuna csókja 5. Emberi dolgok 6. Társ a bajban 7. Az egyetlen 8. Hűség 9. Hazatérés 10. Magányos angyal 11. Még egy nap 12. Egyek vagyunk 13. Többet ér mindennél 14. Nincs menekvés 15. Bilincs vagy ékszer 16. A hosszú álom 17. Pogány ima 18. A Tél Hercegnője 19. A Bátrakért Létünk a bizonyíték (koncert DVD) (2006) 1. Intro 2. A rock katonái 3. Árnyékból a fénybe 4. Metal-vihar 5. Legyen miénk az Élet 6. 15 perc 7. Acélszív 8. Fortuna csókja 9. Ítéletnap 10. A sátán képében 11. Tűréshatár 12. Rock n’ Roll démon 13. Desdemona 14. Magányos angyal 15. Szenvedély 16. Rocker vagyok 17. Élő sakkfigurák 18. Mire megvirrad 19. Éjféli lány Örök tűz (2007) 1. Világtalan világ (XXI. század I.) 2. Fortissimo (Teljes erővel) 3. Ösztön-Börtön 4. Az Elmúlás Kertjében 5. Szívvel-Lélekkel 6. Trianon 7. Életre-Halálra (XXI. század II.) 8. Alkony Előtt 9. Egyedül 10. Álarcosbál 11. Szememben a Világ Vagy 12. Az Idő 13. Gyújtópontban (2007-es felvétel) Küldetés (2008) 1. Ébredés (intro) 2. A Száműzött Visszatér 3. A Véletlen 4. Új Aranykor 5. Asszony Feketében 6. Mondd ki! 7. A Kőszikla 8. Az Ördögök Mennyországa 9. Az Életvonal 10. A Küldetés 11. A Nagybetűs szavak 12. Jó Időben, Jó Helyen 13. Útközben csak ennyi

Kecse Hozzászólás ideje: 2008-11-25 16:55:58

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-14 20:42:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az új album szerinem nagyon jó lett szerintem sokkal jobb mint az előző 2 album.Az árnyékból a fényre az nekem is a kedvenc albumon az újakból. A koncert most is nagyon jol sikerült a Pecsá-ban.

Thorstein Hozzászólás ideje: 2008-10-03 16:24:58

Utolsó bejelentkezés:
2009-12-10 12:20:14

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az új albumok legalább olyan jók, mint a régiek. Nekem kicsit talán jobban is tetszenek. Pl. a "Világtalan világ" v a "Véren vett ország" A legcsodásabb albumuk meg az "Árnyékból a fénybe"... abszolut favorit.

indiradio Hozzászólás ideje: 2008-10-01 22:22:51

Utolsó bejelentkezés:
2018-12-13 00:56:23

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

ja és a youtube-n találjátok: Ossian - Fekete ünnep

indiradio Hozzászólás ideje: 2008-10-01 22:22:08

Utolsó bejelentkezés:
2018-12-13 00:56:23

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

akit érdekel, csináltam egy klippet a Fekete ünnep-hez

Arne[e] Hozzászólás ideje: 2008-10-01 06:18:36

Utolsó bejelentkezés:
2022-12-05 19:11:31

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

"A titkos unnep volt az utolso ertekelheto produktumok." Nos erre szeretnék rácáfolni. Ugyanis van még utána 4 album, amin csodállatos Ossian slágerek találhatók. Ha nem hiszed, járj utánna, és hallgasd meg a "Hangerőmű" című albumot. ;-)

mcsabee Hozzászólás ideje: 2008-09-30 16:18:04

Utolsó bejelentkezés:
2008-09-30 16:16:37

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Hat gyerekek... elso blikkre jonak tunt az album, masodjara kevesbe jonak, harmadjara kb 3 szam az, ami meguti a szintet (az uj cd-rol beszelek)... Az Ossian adja le a szintet. A titkos unnep volt az utolso ertekelheto produktumok.

indiradio Hozzászólás ideje: 2008-09-24 23:06:55

Utolsó bejelentkezés:
2018-12-13 00:56:23

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Asszony feketében készítettem egy kis videót, aki szeretné megnézni így keresse: Ossian - Asszony feketében. Remélem tetszeni fog :)

Thorstein Hozzászólás ideje: 2008-09-22 23:52:16

Utolsó bejelentkezés:
2009-12-10 12:20:14

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az újat sajnos még én sem hallottam, de biztos állati jó lesz. :)Az "Az én szent földem" c. szám tényleg létezik, mert ilyet nem találok sehol?! Throw up your horns! :P

blackship Hozzászólás ideje: 2008-09-17 21:39:44

Utolsó bejelentkezés:
2009-03-14 10:44:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

igen ez várható volt, az utóbbi időben egyre zúzósabb korongokat adtak ki, már az árnyékból a fénybe album is nagyon húzott, de az örök tűzzel odatették a mercét, az új album talán mégütősebb bár még nem hallottam

Mandala13 Hozzászólás ideje: 2008-09-17 20:00:52

Utolsó bejelentkezés:
2008-10-22 07:11:29

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Egyetértek blackshippel. Én is rock rajongó vagyok. Nem tudom hallgattátok- e már a legújabb számaikat?. Egyszerűen fantasztkusak! Már szinte kívülről fujom a dalszövegeket.

blackship Hozzászólás ideje: 2008-09-15 18:37:00

Utolsó bejelentkezés:
2009-03-14 10:44:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

elképesztő dolog hogy az Ossianosok így segítenek egymásnak zenéket küldözgetni, örülök hogy léteznek még emberi lények ezen a bolygónXD csak így tovább metaltestvérek:D

Kecse Hozzászólás ideje: 2008-09-10 21:33:11

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-14 20:42:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok. Szerintem az Ossian az egyik legjobb Metal banda itt magyarországon. Egyszerűen nagyon jó a dalszöveg és a ritmus.Rméllem eljutok most nov 22-én a bemutató koncertre. Nekem megvan minden tőllük ha valakinek kell valami én szivesen segíek.Az MSNés e-mail. címem( [*** moderálva ***] Ossian 4ever:D

blackship Hozzászólás ideje: 2008-07-31 22:27:08

Utolsó bejelentkezés:
2009-03-14 10:44:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

sziasztok,nekem megvan: A rock katonái Acélszív Árnyékból a fénybe Az utolsó lázadó Emberi dolgok Félre az útból Fémzene Gyújtópontban Kitörés Koncert Titkos ünnep című album, bárkinek átküldöm, és ha valaki esetleg át tudná küldeni a hiányzó albumokat azt megköszönném. MSN: [*** moderálva ***]

kislány666 Hozzászólás ideje: 2008-07-24 16:47:45

Utolsó bejelentkezés:
2008-07-25 14:22:41

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Elküldené nekem valaki [*** moderálva ***] az összes Ossian albumot?? Előre is nagyon szépen köszi mindenkinek...

daduka Hozzászólás ideje: 2008-07-21 13:04:46

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-30 19:54:28

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

sztem nagyon jók!!! ha valakinek megvan az ossiantól a szabadság fantomja album, azt kérem vegyen fel msn-re vagy ugyanerre az e-mail címre küldje el! [*** moderálva ***] is köszönöm!

Happy_Girl Hozzászólás ideje: 2008-07-07 09:55:08

Utolsó bejelentkezés:
2011-05-26 19:16:54

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Épp csütörtökön voltam koncertjükön, hát annyira király volt. Imádom őket és a zenéjüket is. :)

kisangyalka 6-6-6 Hozzászólás ideje: 2008-06-21 11:38:04

Utolsó bejelentkezés:
2008-07-15 11:14:29

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

kisangyalka 6-6-6 Hozzászólás ideje: 2008-06-21 11:37:42

Utolsó bejelentkezés:
2008-07-15 11:14:29

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

köszi annak aki felvett msnre küldeni,már minden meglesz

WerWolfMóni Hozzászólás ideje: 2008-06-01 18:30:27

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-30 08:55:40

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Ez az egyik kedvenc számom tőlük :-)

WerWolfMóni Hozzászólás ideje: 2008-06-01 18:29:31

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-30 08:55:40

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

kisangyalka 6-6-6 Hozzászólás ideje: 2008-05-31 16:39:10

Utolsó bejelentkezés:
2008-07-15 11:14:29

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

sziasztok!valaki légyszi küldje el nekem az ÖSSZES Ossiant.előre is köszönöm. [*** moderálva ***]

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-27 09:07:34

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szerintem is iszonyat jó volt. Csak azt sajnálom, hogy ahogy vége lett szinte "kizavartak" minket. 5 órát kellett várnunk mire jött az első vonat, és iszonyat hideg a Debreceni éjszaka. De ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam!

kiss09 Hozzászólás ideje: 2008-04-26 18:10:51

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A tegnapi Ossian koncert NAGYON JÓ VOLT!!!!!!!! Szerintem sokkal jobb, volt mint a tavaji, bár a basszust nem igazán lehetett hallani! Aki nem jöt el, nagyon sajnálhatja. Már alig várom a Vekeri Fesztivált!!

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-22 21:51:28

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Mi majd csak ott vesszük meg mert nem érte meg elmenni érte! De már én is nagyon nagyon várom! Holnap már szerda! Jó szórakozást minden oda érkezőnek.....!

kiss09 Hozzászólás ideje: 2008-04-20 12:02:13

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Én már megvettem a jegyeket!!! És ti??? Már csak 5 nap!!! És indul az őrület!!! Én már biztos ott leszek!!!

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-16 21:09:23

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Jahm megtaláltam! Elővétel 1800 ft. Helyszínen 2000!

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-16 19:29:29

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

kiss09-nek! Azt nem tudod véletlen, hogy a jegy ár hogy alakul? Köszi előre is!

kiss09 Hozzászólás ideje: 2008-04-12 13:03:35

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Üdv! Még nem tudom, hogy kb. mikor lép fel az Ossian, az már biztos, hogy 2 előzenekar lesz, az egyik a Krízis, a másikat nem ismerem. Szerintem olyan 23 óra körül lesz az Ossian!!!! Én biztos, hogy ott leszek!!! Már csak 13 nap!!!!!!

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-12 11:00:50

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Üdv mindenki! Lehet már tudni hogy a debreceni koncerten mikor áll színpadra az Ossian?

rockercsirke Hozzászólás ideje: 2008-04-11 19:00:28

Utolsó bejelentkezés:
2010-06-20 23:10:36

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Ossian hú hát qrva jóóóóóóó! IMÁDOM !!!!!!!!!!!!!! :D:D

Rock Angel Hozzászólás ideje: 2008-04-09 09:30:39

Utolsó bejelentkezés:
2008-04-11 15:59:45

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Április 19: (L)Ossian(L) koncert Kaposváron!!!! XD Akit érdekel esetleg------> GO!!

Jessy Hozzászólás ideje: 2008-04-07 18:48:44

Utolsó bejelentkezés:
2008-04-07 18:47:15

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Debrecen :) ott leszünk.... (L) ossian (L)

misery Hozzászólás ideje: 2008-04-05 20:24:07

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Hú szerintem a szolnoki bulinak most nagyon oda nyomott pallai, a nyíregyi is nagyon jó volt, de olcsóbb! De a Debreceni az nagyon jó lesz, mert ott csak Ossian lesz! Ott a helyetek!

Pálesz Hozzászólás ideje: 2008-03-28 18:40:57

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-28 18:38:26

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az egy kicst messze nekem, de Szolnokig azért elmegyek 14-én! Gyertek sokan jó buli lesz!!

kiss09 Hozzászólás ideje: 2008-03-14 19:44:54

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Üdv mindenkinek! Április 25-én lesz Ossian koncert Debrecenben!! Nagyon jó lesz!! Gyertek el ha tudtok!

szabo_99 Hozzászólás ideje: 2008-03-10 16:01:31

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-10 15:35:45

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Ossian nagy sikert aratott az Örök tűz című albummal. És a számok fantasztikusak. Nekem a Fortissimo tetszik legjobban.

David[HUN] Hozzászólás ideje: 2008-02-24 13:37:30

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-20 12:32:53

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

egy év és 1 nap alatt senki nem írt ide semmit?:S ez szomorú:(

SBandit650S Hozzászólás ideje: 2008-02-23 22:07:34

Utolsó bejelentkezés:
2008-02-23 22:00:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Imádom az Ossian-t. És ezek az új számok is jók lennének ha 5 évvel előbb jönnek. Nekem Paksi hangjában már nincs meg az az energia amitől kiráz a hideg (persze jó értelemben), mint a régebbi számokban. Koncerten kíváncsi leszek rájuk. A zene príma, a dob és a basszus dübürög, a szóló pezseg, minden a helyén, nekem mégsem áll össze az énekhang miatt. Jó ez a szám, de sajnos CSAK jó.

mynickname Hozzászólás ideje: 2008-02-07 17:58:27

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-13 21:53:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

annyira jó az ossian istenem, nem tudom mi lenne velem, mint valami puha anyag símogatja a lelkemet, a szívemet.:)na jó ez érdekesen hangzik. várom már a koncertet, remélem most is lesz fesztergomon.

regisztraltxD Hozzászólás ideje: 2008-01-26 13:59:13

Utolsó bejelentkezés:
2008-01-26 13:47:25

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

ez a szám megunhatatlan :P

regisztraltxD Hozzászólás ideje: 2008-01-26 13:57:44

Utolsó bejelentkezés:
2008-01-26 13:47:25

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

OSSIAN FOREVEEER!!!!|,,|

regisztraltxD Hozzászólás ideje: 2008-01-26 13:57:18

Utolsó bejelentkezés:
2008-01-26 13:47:25

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

rockerlöki Hozzászólás ideje: 2008-01-18 12:10:49

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-27 00:19:37

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ossian 4 ever!!! Fel szeretném hívni a szöveg íróját aki ezt emgírta ide h van benne némi ici pici hiba persze ezt ne vedd c sesztetésnek csak észrevettem

Misikecskeje Hozzászólás ideje: 2008-01-07 16:49:11

Utolsó bejelentkezés:
2008-05-31 18:04:40

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az új clipp is rohadt jó! Főleg a vége...:)

Misikecskeje Hozzászólás ideje: 2008-01-07 16:45:21

Utolsó bejelentkezés:
2008-05-31 18:04:40

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a szám nagyon igaz... De az együttes, kicsit változott, nem mondom, hogy rossz irányba, mert nekem tetszik az a régi pörgős, METAL Ossian, meg az inkább kemény, Hard rockosabb Ossian is. Most az is jó benne, hogy elmondja a világról gondolt nézeteit, amik teljesen igazak, és egy kicsit Magyarosabb zenét játszik (ez azért is tetszik, mert bátyám hungarista skinhead[nek tartja magát], a zenét is ő "hozta be" a családba, mikor még a "rocker időszakát" élte)! Én különben még csak 12 vagyok, szüleim koncerte nem engednek, de szivesen mennék már...

Fu3g0 Hozzászólás ideje: 2008-01-06 13:40:17

Utolsó bejelentkezés:
2012-06-21 15:54:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

!!OSSIAN.....The Best & Fuck The Rest!!

Metalx Hozzászólás ideje: 2007-12-18 11:35:35

Utolsó bejelentkezés:
2008-09-21 18:27:39

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Ossian mindig is nagy kedvenc marad, szerintem az egyik legsikeresebb hazai Heavy metal banda. tanker 88 szintén egyet értek nem lehet megunni! AZ Örök tűz kolosszálisra sikerült sajnos az Ossinaer talákozóra nem jutottam el de jövőre bepótolom és akkor már talán egy új lemezre tombolhat velem minden igazi Ossian fan a PeCSá-ban majd Novemberben.

tanker88 Hozzászólás ideje: 2007-12-13 10:28:46

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-11 14:42:50

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Egyszerűen nem lehet megunni a dalaikat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihetetlen mennyi igazság van bennük!!!

kiss09 Hozzászólás ideje: 2007-11-13 21:16:01

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Örök kedvenc! Nem tudom miért, talán azért, mert én is mindig keresem az igazit, de még nem jött el!Olyan jó, hogy amit én nem tudok kimondani vagy nem tudok ordibálni megteszi helyettem más, mivel én nem vok ez a lázadós fajta, de belül én is ordítok! Üdv mindenkinek!

ЯR PLüsike ® Hozzászólás ideje: 2007-11-13 18:05:22

Utolsó bejelentkezés:
2007-10-31 19:14:55

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Annyira, de annyira...IMÁDOM!!! A legújabb albumuk vmi fantasztikus...megint nagyot alkottak :)

Nostradamus Hozzászólás ideje: 2007-11-08 18:16:10

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Életre-halálra nagy kedvenc.

Nostradamus Hozzászólás ideje: 2007-11-08 18:15:30

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez igen egyszerű. Így jött ki a rím. Ennyi. És igen, temetőről szól. Mért, mást jelenthetnek ezek a sorok? "Halott virágok, Csendes fohászok" "Kőtestű angyal, Néz fel az égre, Arcán a bánat, Kőszárnyak nem szállnak Kereszten csendben, Vérző márvány-isten, Arcáról peregnek, A könnyek Nevek elmosódva, Korhadt kereszten, Szegényes dombok, Nincs igazság itt sem..." "Kiégett mécses, Gyertyák a földön"

rapper csajsze Hozzászólás ideje: 2007-11-04 18:01:07

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

"csak a szél és éj jár benn.." ...sztem..

b_klaudia Hozzászólás ideje: 2007-10-31 17:03:34

Utolsó bejelentkezés:
2007-10-31 14:31:17

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szeintem is erről lehet szó

Berger Dávid Hozzászólás ideje: 2007-10-28 00:02:52

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-05 10:38:18

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Néma ezüst holdfény fenn, Az Öröklét Örökös Csendjében Csak a szél és én jár benn, Az Elmúlás Szomorú Kertjében Szerintem éjszaka sétál egy temetőben ami kihalt és fúj a szél.Elmúlás Szomorú Kertje=Temető. Vagy nem?

freimaurer Hozzászólás ideje: 2007-10-20 08:25:29

Utolsó bejelentkezés:
2007-10-20 08:22:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Megmoindom őszintén, én nem értem a dal egyik sorát, de nem tűnik logikusnak, hogy "Csak a szél és én jár benn..." Van vkinek jobb ötlete? Köszi

cogitocsaj Hozzászólás ideje: 2007-10-19 19:40:38

Utolsó bejelentkezés:
2007-10-19 19:29:03

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

hüh én kb 3 honapja jöttem rá mien jo eggyüttes is az osssian...nahmind1 szal sztem naon zsir és naon megvan csinálva az egész...nagyonjól=)

pamps... Hozzászólás ideje: 2007-10-19 15:10:09

Utolsó bejelentkezés:
2013-05-20 18:22:15

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Kegyetlen jó, túl jók ahhoz, hogy ne szeressem őket!

Nostradamus Hozzászólás ideje: 2007-10-14 10:29:35

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az örök kedvencem Tőlük. <3

Vengeance Hozzászólás ideje: 2007-10-03 14:16:35

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sztem király lett az új album. A hangszerelésük keményebb lett :D persze eddig is jó volt :D:D

Vendetta15 Hozzászólás ideje: 2007-09-27 19:25:08

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-22 19:38:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Egyszerûen fantasztikus az új album én nagyon imádom!Köszi a számokat ironmaiden!!

balu001 Hozzászólás ideje: 2007-09-19 21:14:38

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

"A Sors Könyvébe pár szó,csak ennyi: Igy van jól, igy kellett lenni!" Ez a mondat nekem nagyon tetszik xDD

FTSSteve Hozzászólás ideje: 2007-08-30 00:00:52

Utolsó bejelentkezés:
2012-12-07 02:38:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez az egyik legjobb magyar rockbanda!! Õk a kedvenceim. Aki tudja hol lehet megszerezni a Keresztút címû albumot az írjon az [*** moderálva ***] címre! köszi OSSIAN FOREVER

Julyette Hozzászólás ideje: 2007-08-27 10:24:41

Utolsó bejelentkezés:
2010-08-16 21:21:20

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a legjobb zsám XD Vicc nélkül.komolyan...

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább