Ossian

Zenei irányzat: Heavy Metál
Albumok: 41 db
Megtekintve: Ma 17, összesen 158981 alkalommal

Bemutatás:

Az Ossian zenekar a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese.

Biográfia:

1986.
Hosszú hónapok próbái után június 13-án lép először színpadra a zenekar, Budapesten, az Almássy téri Szabadidő-központban. Ez a dátum lett egyben a csapat "hivatalos" születésnapja is. Az első formáció tagjai: Paksi Endre - ének, zeneszerzés-szövegírás (ex-Pokolgép) Maróthy Zoltán -szólógitár (ex-KMK) Kovács "Koko" T. Péter - basszusgitár (ex-KMK) és Galántai Zsolt (ex-Sirokkó) Elkészül az első demo, nyolc dallal, majd a zenekar rendszeresen koncertezik a budapesti klubokban és művelődési házakban.

1987.
A második - öt dalt tartalmazó - demo elkészítése mellett folytatódik a koncertezés. Májusban fellépés az Edda előtt, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, ahol felbukkan Szabó Endre, aki ezután néhány évig a zenekar ügyeit intézi. Bemutatkozási lehetőség a dán Pretty Maids előtt a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán és a Helloween vendégzenekaraként a Kisstadion-ban, valamint több vidéki helyszínen. Ősszel - album nélkül!!! - sor kerül az első önálló koncertre a Petőfi Csarnokban, aminek sikere meggyőzi a Hungaroton illetékeseit és tárgyalások kezdődnek a debütáló album lehetőségéről.

1988.
Az év elején egy rövid turné, UDO vendég-zenekaraként, közben elkezdődnek az első lemez felvételei. Kovács T. Péter katonai behívót kap, helyére a dunaújvárosi Pálvölgyi Laci kerül. Tavasszal megjelenik az "Acélszív" és lezajlik az első önálló országos turné. Egy ifjúsági fesztivál keretében a zenekar fellép Litvánia fővárosában, Vilniusban. Klip készül az "Acélszív" és a "Sörivók" dalokra. A nyár végén a hazánkba látogató Iron Maiden előzenekaraként koncert az MTK-pályán, ősszel lemezbemutató a Petőfi Csarnokban.

1989.
Tavasszal boltokba kerül a második, "Félre az útból!!!" címet viselő lemez., amiről a "Metal-kezelés" lesz a klip-nóta. A tavaszi turné után a csapat megválik Pálvölgyi Lacitól, zenei alkalmatlanság miatt, vele egyidőben - személyi ellentétek miatt - Galántai Zsolt is távozik. Az új tagok: Nagyfi Zoltán - dob (ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Project) és Vörös Gábor - basszusgitár (ex-Szekeres Tamás Project)

1990.
Megjelenik a harmadik album, "A Rock Katonái". A címadóból és az "Éjféli Lány"-ból video-klipek készülnek. A tavaszi, magyarországi bulik után lehetőség nyílik az első erdélyi turnéra. A 6 állomásból álló, fantasztikus hangulatú koncert-sorozat helyszínei: Nagyvárad, Kolozsvár, Arad, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely. A nyár folyamán Nagyfi Zoli átigazol a frissen megalakult Omen-be, hogy bátyjával, Nagyfi Lászlóval zenélhessen. Helyére a a százhalombattai Tobola Csaba (ex-Triton) kerül.

1991.
Az "Ítéletnap" a Mahasz eladási lista első helyén nyit! Két klip készül: a "Magányos Angyal"-ra és a címadóra, ez utóbbi - a zenakar történetében először - filmszalagra rögzül. Tobola Csaba behívót kap, de lehetősége nyílik rá, hogy a katonai szolgálata alatt is részt vehessen a zenekar munkájában. Az év közepén Szabó Endre szervező és a csapat munka-kapcsolata véget ér.

1992.
A "Kitörés" lemez és a "Szenvedély" dal/videoklip sikere arra ösztönzi a Hungaroton-t, hogy ősszel megjelentessen egy válogatást. A "Best of 86-92" a sikerszámok mellett néhány újra felvett verziót és egy vadonatúj dalt is tartalmaz ("Földöntúli Show) Az addig hagyományosnak számító bakelit és műsoros-kazetta formátum mellett a "Kitörés" az első Ossian-album, amely cd-n is megjelenik.

1993.
Az "Emberi Dolgok" album az utolsó, amelyik bakeliten is megjelenik, ez a klasszikus hanghordozó sajnos lassan kiszorul a piacról. A lemezt bemutató országos turné után a személyes ellentétek a végsőkig kiéleződnek a zenekaron belül. A téli, Petőfi Csarnok-os koncert után megállapodás születik: ez a formáció befejezi működését.

1994.
A "Keresztút" elkészítése és a "Magam útját járom" videoklip leforgatása után a Paksi Endre-Maróthy Zoltán-Vörös Gábor-Tobola Csaba négyes május 14-én, teltházas búcsúkoncertet ad a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán.

1995.
Paksi Endre megalakítja Wellington zenekart, Maróthy, Vörös és Tobola pedig a Fahrenheit-et.

1998.
Június 14-én, az évek óta tartó rajongói nyomásra Paksi Endre egy Ossian-dalokból összeállított koncertet ad a budapesti E-klub-ban . Mivel a régi tagok nem vállalják a közreműködést, a zenészek az egykori Seneca és Wellington tagjai: Rubcsics Ricsi - gitár, Hornyák Peti- dob, Ivanov Péter - basszusgitár. Két számban felbukkan Cserfalvi "Töfi" Zoltán - gitár (ex-Machbeth) is. A koncert hatalmas sikere nyomán sokezer levél és rengeteg koncert-felkérés érkezik, a rajongók a folytatást követelik. Az újrainduló Ossian - Paksi Endre, Rubcsics Ricsi, Hornyák Peti, Cserfalvi Töfi, Ivanov Péter - ősszel egy országos klub-turnét bonyolít le. Néhány koncert után Ivanov Péter helyére Jakab Viktor kerül.. Az E-klub-os koncert felvételét a frissen megalakult Hammer Records jelenteti meg.

1999.
A "Koncert" cd pozitív fogadtatása után tavasszal egy speciális anyag készül. "Az Utolsó Lázadó" EP további öt dalt tartalmaz a 98-as E-lklub-os buliról, két vadonatúj dalt (Az Utolsó Lázadó, Halálvadász) két újrafelvett számot a régi, klasszikus Ossian demók-ról ("Akció, Legyen Rock) valamint az Acélszív lemezen megjelent "Hé, Te!" különleges változatát, amelyben vendég-zenészek működnek közre: Kalapács Józsi, Szekeres András (Junkies), Sárközi Lajcsi(ex-Omen,.Kalapács) Pavelka Gyuszi ex-Akela, Horda) A nyári koncertek szüneteiben készül el és ősszel jelenik meg az új formáció bemutatkozó lemeze, "Fémzene" címmel Az albumhoz 4 klip készül: "Az Utolsó Lázadó" "Zsoldos" "Másnapos Dal" és "A Pokolnál hangosabb" A lemez megjelenése után zenei és emberi problémák miatt Cserfalvi Töfit, Wéber Attus (ex-Sámán) váltja fel.

2000.
A "Gyújtópontban" album éve. A "klippesített" "Rock and Roll Démon" és az "Élő Sakkfigurák a mai napig a koncert-program kedvelt dalai. A zenekari munkával párhuzamosan Paksi Endre és Kalapács Józsi szalagra rögzítik Endrének a korai Pokolgép-ben írt és eddig soha meg nem jelent dalait, Rubcsics Ricsi és Hornyák Peti segítségével. Az album, stílszerűen "Az Első Merénylet" címet kapja...

2001.
Elkészül a "Titkos Ünnep", amely a zenekar és sokak véleménye szerint mérföldkő a csapat életében. Ez az első közös munkája az Ossian-nak és Küronya Miki hangmérnök-társproducernek, akivel Endre a 3 Wellington lemezt készítette. Az együttműködés a mai napig tart! Az album előkelő helyezéseket ér el a Mahasz-listán, bizonyítva, hogy egy független kiadó és a média által agyonhallgatott előadó is lehet sikeres. "A Veszély Rabja" dalból forgatódik az aktuális klip. A novemberi 15. éves születésnapi koncertre a régi tagok ismételten visszautasították a közreműködést, ennek ellenére telt ház mellett és nagy sikerrel zajlik le. Az év végén Jakab Viktor úgy dönt, hogy kilép, helyére Erdélyi Krisztián ("ex-Falanx) került. Érkezésével összeállt az a csapat, amely a mai napig változatlan felállással működik.

2002.
Hosszas tárgyalások és egyeztetések után a Hungaroton végre megjelenteti az Acélszív cd-változatát, új borítóval-booklet-tel, Küronya Miki által felturbózott hangzással és bónuszokkal. A kiadvány sikere nyomán a kiadó 2002 és 2003 között még további 3 korai lemezt ad ki (Félre az útból!!! , A Rock Katonái, Ítéletnap) Az 2002-es új Ossian album, az "Árnyékból a Fénybe" a megkezdett vonalat viszi tovább és rajta már egyértelműen kiforrott a csapat stílusa. A "15 perc" és "A Tél Hercegnője" dal kerül képi megvalósításra. Hosszú évek után ismét meghívás jön Erdélyből, a zsúfolásig megtelt kolozsvári sportcsarnok közönsége tombol a régi és az új dalokra. Novemberben sor kerül az "Ossianosok I. Nemzetközi Találkozójára" amely azóta minden évben megrendezésre kerül.

2003.
A "Hangerőmű" turné a klubok helyett már nagyobb méretű helyeken zajlik. A címadó dal és a Desdemona klipje még elő-előfordulnak különböző tv-csatornákon, de ezen a vonalon egyre fogynak a lehetőségek...

2004.
A "Tűzkeresztség" a megjelenés hetében a Mahasz-lista első helyén landol! Ez a zenekar életében - az "Ítéletnap" után - másodszor sikerült! A hazai nagy fesztiválok mellett- Sitke, EFOTT,Tokaj-Hegyalja, pécsi Rockmaraton - felkérés érkezik a "Székelyföldi Rockmaraton" szervezőségétől, valamint a nyár folyamán a Felvidék és Vajdaság területén is vannak koncertek.

2005.
Az előző esztendő élményei - a trianoni határokon túli csodálatos koncertek - inspirálják "A Szabadság Fantomja" szövegeit, ahol Endre szerzeményei mellett helyett kapott Wass Albert gyönyörű verse, a "Véren vett ország" is.

2006.
Ismét egy évforduló: immáron 20 éves az OSSIAN!!! A jubileum alkalmából egy gyönyörű, díszdobozos box-set lát napvilágot, dupla koncert cd-vel, DVD-vel, valamint ("A Lélek Hangja" címmel), egy akusztikus-szimfónikus átdolgozás anyaggal, amelynek 11 száma mellé bónuszként egy ballada-válogatás került. A születésnapi koncert teltházas, a régi tagok szokásos távolmaradása, a rossz időjárás és az utcákon zajló politikai tüntetések ellenére is.

 2007.
Az "Örök Tűz" album és rekord-mennyiségű koncert, országhatáron belül és kívül...videoklip a Fortissimo-ból készül.

2008.
A "Küldetés" albumot és a zenekart - immár nem először - Fonogram-díjra jelölik, de "természetesen" ezúttal sem nyer... az Ossian a KÖZÖNSÉG zenekara, ezt a koncertek mellett a Hammer-újság évenkénti közönség-szavazásainak megtisztelő helyezései is mutatják...A lemezhez forgatott két klipet - amelyek közül a Simonkovics Ákos által rendezett "Asszony Feketében" különösen jól sikerült - egyetlen tv, egyetlen-egyszer sem játszotta le... Ennek ellenére a csapat egyre sikeresebb, a koncerteken egyre többen vannak.

2009.
A tavaszi turnéval egyidőben a csapat kiadója "Best of 1998-2008" válogatást ad ki, a májusi Hammer mellékleteként. A válogatás bakelit-verziója a szepemberben megjelenő "Egyszer az Életben" albummal egy időben lát napvilágot. Az új stúdió-albumnak szintén van bakelit változata, sőt digipack formátuma is. A cd-khez, bonus dvd-n egy klip-antológia is kerül.

forrás: az együttes honlapja

Zeneszöveg.hu beszélgetések - interjú Paksi Endrével:
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=L7ilQ1QopyQ
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=uPPtnymCNO0
3. rész: https://www.youtube.com/watch?v=o4a7bgnKOcc

Ossian dalszövegek (294 db):

15 perc

2003-as nyitány
Dalok.hu - Ossian - 2003-as nyitány mp3 letöltése

67

A Barát

A bátrakért

A Búcsú

A Föld fekete doboza

A hajnal fényei - Intro

A heavy metal születése

A hosszú álom

A játék neve

A könyv
Dalok.hu - Ossian - A könyv mp3 letöltése

A kőszikla
Dalok.hu - Ossian - A kőszikla mp3 letöltése

A küldetés
Dalok.hu - Ossian - A küldetés mp3 letöltése

A magam útját járom
Dalok.hu - Ossian - A magam útját járom mp3 letöltése

A mérgeskígyó
Dalok.hu - Ossian - A mérgeskígyó mp3 letöltése

A nagy kérdés

A nagybetűs szavak
Dalok.hu - Ossian - A nagybetűs szavak mp3 letöltése

A névtelen
Dalok.hu - Ossian - A névtelen mp3 letöltése

A nyugtalan

A pénz dala

A pokolnál hangosabb

A régi láng

A remény harangjai

A reményhozó

A robot

A rock katonái

A rock lázadói

A sátán éjszakája

A Sátán Képében
Dalok.hu - Ossian - A Sátán Képében mp3 letöltése

A szabadság fantomja
Dalok.hu - Ossian - A szabadság fantomja mp3 letöltése

A Száműzött visszatér

A szerelem gyilkosa
Dalok.hu - Ossian - A szerelem gyilkosa mp3 letöltése

A szerelem könyve

A szerelem országútján

A szerencse angyala

A szív és az ész
Dalok.hu - Ossian - A szív és az ész mp3 letöltése

A szívem szabad

A Tegnap tüzében

A tél hercegnője

A Teljesség

A tigris könnyei

A törvényen kívüli

A tűz jegyében

A valódi mátrix
Dalok.hu - Ossian - A valódi mátrix mp3 letöltése

A végzet kapujában
Dalok.hu - Ossian - A végzet kapujában mp3 letöltése

A Véletlen
Dalok.hu - Ossian - A Véletlen mp3 letöltése

A vérfarkas

A veszély rabja
Dalok.hu - Ossian - A veszély rabja mp3 letöltése

A zsoldos

Acélszív
Dalok.hu - Ossian - Acélszív mp3 letöltése

Ahányszor látlak

Ahol a szürkeség véget ér

Akció
Dalok.hu - Ossian - Akció mp3 letöltése

Álarcosbál

Alkony előtt

Álmod legyen

Amikor még
Dalok.hu - Ossian - Amikor még mp3 letöltése

Árnyék-ember

Árnyékból a fénybe
Dalok.hu - Ossian - Árnyékból a fénybe mp3 letöltése

Asszony feketében

Átkozott szép gyötrelem

Átok
Dalok.hu - Ossian - Átok mp3 letöltése

Átverés

Az egyetlen

Az éj királya
Dalok.hu - Ossian - Az éj királya mp3 letöltése

Az élet tengerénél
Dalok.hu - Ossian - Az élet tengerénél mp3 letöltése

Az életvonal
Dalok.hu - Ossian - Az életvonal mp3 letöltése

Az Elmúlás Kertjében

Az én szentföldem
Dalok.hu - Ossian - Az én szentföldem mp3 letöltése

Az Idő

Az igazi szabadság

Az igazság pillanata

Az lesz a győztes

Az lesz majd a nap
Dalok.hu - Ossian - Az lesz majd a nap mp3 letöltése

Az ördög hegedűse (Caprice 24)

Az ördögök mennyországa
Dalok.hu - Ossian - Az ördögök mennyországa mp3 letöltése

Az újrakezdés súlya
Dalok.hu - Ossian - Az újrakezdés súlya mp3 letöltése

Az utca szava
Dalok.hu - Ossian - Az utca szava mp3 letöltése

Az utolsó lázadó
Dalok.hu - Ossian - Az utolsó lázadó mp3 letöltése

Ballada A Senki Fiáról

Betelt a pohár

Bilincs vagy ékszer
Dalok.hu - Ossian - Bilincs vagy ékszer mp3 letöltése

Botrány-gyár
Dalok.hu - Ossian - Botrány-gyár mp3 letöltése

Búcsú

Bűnös város

Bűnösök és szentek

Célszemély

Csak egy Rockzenekar

Csak fémzene
Dalok.hu - Ossian - Csak fémzene mp3 letöltése

Csendesen

Démon-hajó

Desdemona

Dicsőségre ítélve
Dalok.hu - Ossian - Dicsőségre ítélve mp3 letöltése

Divatember

Dr. Rock
Dalok.hu - Ossian - Dr. Rock mp3 letöltése

Ébredés (Intro)
Dalok.hu - Ossian - Ébredés (Intro) mp3 letöltése

Ébredj fel!

Egy tökéletes nap

Egyedül

Egyek vagyunk
Dalok.hu - Ossian - Egyek vagyunk mp3 letöltése

Egyszer az életben

Egyszerűen

Éjféli lány

Éjszaka

Elán

Életed filmje
Dalok.hu - Ossian - Életed filmje mp3 letöltése

Életed legszebb napja

Életre-halálra (XXI. század II.)

Életveszély

Élő Sakkfigurák
Dalok.hu - Ossian - Élő Sakkfigurák mp3 letöltése

Elveszett angyalok
Dalok.hu - Ossian - Elveszett angyalok mp3 letöltése

Emberi dolgok

Emlékek Völgye
Dalok.hu - Ossian - Emlékek Völgye mp3 letöltése

Ennyi volt

Érezd jól magad

Értünk száll
Dalok.hu - Ossian - Értünk száll mp3 letöltése

Ez az a ház

Ez jár nekem

Ezer Dal, Száz Csillag
Dalok.hu - Ossian - Ezer Dal, Száz Csillag mp3 letöltése

Ezredszer

Fegyver és töltény

Fejlövés

Fekete ünnep

Félre az útból
Dalok.hu - Ossian - Félre az útból mp3 letöltése

Fémvirágok

Fényárban és félhomályban

Fényárban és Félhomályban (Maximális Rock)

Fényév távolság

Finálé

Fogadd el magad

Fortissimo (Teljes erővel)

Fortuna csókja

Földöntúli Show

Föltámadott a tenger
Dalok.hu - Ossian - Föltámadott a tenger mp3 letöltése

Gonosz asszony
Dalok.hu - Ossian - Gonosz asszony mp3 letöltése

Gyönyörű Bolond

Gyújtópontban
Dalok.hu - Ossian - Gyújtópontban mp3 letöltése

Ha kiszállnék
Dalok.hu - Ossian - Ha kiszállnék mp3 letöltése

Ha másnak születtem volna

Ha Te ott leszel velem

Hajnalban (Győrfi András barátunk emlékére)

Hajt a szív

Halálvadász
Dalok.hu - Ossian - Halálvadász mp3 letöltése

Hangerőmű

Hangzavarban a harmóniát

Haragban a világgal

Harangok

Harc a gonosszal
Dalok.hu - Ossian - Harc a gonosszal mp3 letöltése

Hatvanszor

Hazárdjáték

Hazatérés
Dalok.hu - Ossian - Hazatérés mp3 letöltése

Hé, Rock'n'roll
Dalok.hu - Ossian - Hé, Rock'n'roll mp3 letöltése

Hé, te!

Helyzetjelentés
Dalok.hu - Ossian - Helyzetjelentés mp3 letöltése

Heroin nővér
Dalok.hu - Ossian - Heroin nővér mp3 letöltése

Hiába szép

Himnusz

Hiszek Abban

Holnaptól minden más

Hosszú Álom

Hűség

Intro - Múlt és jövő határán
Dalok.hu - Ossian - Intro - Múlt és jövő határán mp3 letöltése

Intro (Menni vagy meghalni)
Dalok.hu - Ossian - Intro (Menni vagy meghalni) mp3 letöltése

Istennél a kegyelem

Ítéletnap
Dalok.hu - Ossian - Ítéletnap mp3 letöltése

Itt vagyok
Dalok.hu - Ossian - Itt vagyok mp3 letöltése

Jó időben, jó helyen
Dalok.hu - Ossian - Jó időben, jó helyen mp3 letöltése

Jusson eszébe

Kell egy szikra

Kettőből egy

Ki véd meg

Kiáltás a mélyből

Kiáltunk az égre

Kitörés

Köd előtted, köd mögötted

Körforgás

Külvárosi álmok
Dalok.hu - Ossian - Külvárosi álmok mp3 letöltése

Lássam igazán

Lassan ébredő

Láthatatlan háború
Dalok.hu - Ossian - Láthatatlan háború mp3 letöltése

Legyél több!!!
Dalok.hu - Ossian - Legyél több!!! mp3 letöltése

Legyen miénk az Élet!
Dalok.hu - Ossian - Legyen miénk az Élet! mp3 letöltése

Legyen rock!
Dalok.hu - Ossian - Legyen rock! mp3 letöltése

Lélekerő

Lendületből

Létünk a bizonyíték
Dalok.hu - Ossian - Létünk a bizonyíték mp3 letöltése

Magányos Angyal

Másik világ
Dalok.hu - Ossian - Másik világ mp3 letöltése

Másnapos Dal
Dalok.hu - Ossian - Másnapos Dal mp3 letöltése

Még egy nap
Dalok.hu - Ossian - Még egy nap mp3 letöltése

Megjártam Mennyet és Poklot

Megkísértés
Dalok.hu - Ossian - Megkísértés mp3 letöltése

Megváltás nélkül

Menetelés a vágóhídra

Metál nemzedék

Metál-vihar
Dalok.hu - Ossian - Metál-vihar mp3 letöltése

Miénk a pálya

Míg együtt leszünk

Mikor eltalál téged

Mind itt vagyunk

Mindenki egyért, egy mindenkiért

Mindig veled

Mindörökre

Mire megvirrad
Dalok.hu - Ossian - Mire megvirrad mp3 letöltése

Mondd ki!

Most mi jövünk
Dalok.hu - Ossian - Most mi jövünk mp3 letöltése

Motorőrület
Dalok.hu - Ossian - Motorőrület mp3 letöltése

Negyedszáz

Nehéz lesz minden nap

Nem kell, hogy szeressék

Nézz rám!

Nincs menekvés

Nincs válasz

Nyitott könyv

Ok nélkül lázadó

Ossian
Dalok.hu - Ossian - Ossian mp3 letöltése

Ördögök mennyországa

Öreg rocker

Őrizd meg a lelkedet

Örökké az leszel

Ősök vére

Őszi eső
Dalok.hu - Ossian - Őszi eső mp3 letöltése

Ösztön-Börtön

Pogány Ima

Pokoli hajsza, 2020

Ragyogás

Rock
Dalok.hu - Ossian - Rock mp3 letöltése

Rock'n'Roll démon
Dalok.hu - Ossian - Rock'n'Roll démon mp3 letöltése

Rocker vagyok

Sex-invázió
Dalok.hu - Ossian - Sex-invázió mp3 letöltése

Sodor a szél

Sodrásban
Dalok.hu - Ossian - Sodrásban mp3 letöltése

Soha nem lehet

Sörivók

Szabadság a vérünk
Dalok.hu - Ossian - Szabadság a vérünk mp3 letöltése

Szakítópróba

Számvetés
Dalok.hu - Ossian - Számvetés mp3 letöltése

Szavak nélkül

Szemben az árral
Dalok.hu - Ossian - Szemben az árral mp3 letöltése

Szembesítés

Szememben a Világ vagy

Szememben, mint egy tükörben

Szenvedély
Dalok.hu - Ossian - Szenvedély mp3 letöltése

Szenvedély II.
Dalok.hu - Ossian - Szenvedély II. mp3 letöltése

Szerelmed pokla
Dalok.hu - Ossian - Szerelmed pokla mp3 letöltése

Szeresd jobban

Szikrák a szélben

Szívvel-lélekkel

Születésnap

Társ a bajban

Tavaszi ébredés

Tébolyult szombat

Téged vár

The heart and the mind
Dalok.hu - Ossian - The  heart and the mind mp3 letöltése

Titkos ünnep
Dalok.hu - Ossian - Titkos ünnep mp3 letöltése

Többet ér mindennél

Törékeny kép
Dalok.hu - Ossian - Törékeny kép mp3 letöltése

Trianon

Tűréshatár
Dalok.hu - Ossian - Tűréshatár mp3 letöltése

Tüzet a tűzzel
Dalok.hu - Ossian - Tüzet a tűzzel mp3 letöltése

Tűzkeresztség
Dalok.hu - Ossian - Tűzkeresztség mp3 letöltése

Tűzkeresztség II.

Új aranykor
Dalok.hu - Ossian - Új aranykor mp3 letöltése

Újra együtt

Utazás
Dalok.hu - Ossian - Utazás mp3 letöltése

Útközben
Dalok.hu - Ossian - Útközben mp3 letöltése

Úton

Üdvözlégy Rock and Roll

Ünnepeld velem

Üzenet

V. Magyar tánc

Vad bolygó

Vadászik a vér

Valahol messze
Dalok.hu - Ossian - Valahol messze mp3 letöltése

Várnak rád
Dalok.hu - Ossian - Várnak rád mp3 letöltése

Védd magad
Dalok.hu - Ossian - Védd magad mp3 letöltése

Végállomás motel

Végsebesség

Végső menedék

Végzetem a kezdettől

Véren vett ország
Dalok.hu - Ossian - Véren vett ország mp3 letöltése

Vigyázz a szívemre

Viharban létezett

Viharmadár (A szabadság gyermeke)

Világtalan Világ (XXI. század I.)

Visszajövök

Visszaszámlálás
Dalok.hu - Ossian - Visszaszámlálás mp3 letöltése

Zsoldos

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

oliii Hozzászólás ideje: 2011-04-05 10:24:30

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-03 17:40:11

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

"elvek nélkül arcodnak, csak szánalmas vagy" ez a sor el lett írva, helyesen: "arcod nagy csak, szánalmas vagy"

Pepponen75 Hozzászólás ideje: 2011-03-10 21:16:56

Utolsó bejelentkezés:
2011-03-10 22:30:08

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Nem árulok el nagy titkot,hogy az Ossian a kedvenc zenekarom.Remek zenészekkel dolgozik az általam legnagyobbra tartott szövegiróm PAKSI ENDRE. Endre nem hétköznapi nyelven de a hétköznapi dolgokról ir és tegyük hozzá,hogy mesterien űzi.Én a kezdetektől szeretem a munkáit Acélszivtől a Wellingtonon át a legújabb korongig. Szerintem szövegileg,tartalmilag és zeneileg az új lemez legobb dala.Lehet aztán azért,mert most én is hullámvölgybe vagyok de hamarosan az életem teljesen kitavaszodik. De a Rock és a Metal szövegei a legkifejezöbb.Az Ossiannál az Endre művei különösen azok. pl.:Emlékek völgye,Árnyékból a fénybe,Végállomás motel.....De sorolhatnám ezt az acélsziv albumtól. Bravő fiúk!Csak igy tovább!!!

ossianos2 Hozzászólás ideje: 2010-11-13 12:39:20

Utolsó bejelentkezés:
2016-01-11 07:29:00

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Muflon, nekem meg van a ,,Föltámadott a tenger"! ( mint a neveből is látszik :D)

Diza Hozzászólás ideje: 2010-09-13 14:06:18

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a szám mindent elmond! halgassátok meg!

RockLady89 Hozzászólás ideje: 2010-08-30 13:31:02

Utolsó bejelentkezés:
2013-12-20 17:43:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Imádom az Ossian-t!Ez a dal a kedvenceim közé tartozik,nagyon szép.

timyk3 Hozzászólás ideje: 2010-07-23 10:23:43

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-30 17:15:21

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szuperrr ez a szam!!Nalam nagyon bejon az OSSIAN!!!Egyszeruen nem lehet megunni.A szoveg is nagyszeru akarcsak a tobbi Ossian szamnak :)

csongaerikaa Hozzászólás ideje: 2010-07-15 13:00:32

Utolsó bejelentkezés:
2012-01-28 19:29:38

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

EZ A LEGSZEBB DALUK!!!

oliii Hozzászólás ideje: 2010-07-01 19:57:53

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-03 17:40:11

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

KiCsIkUkK: Petőfi Sándor írta, de tényleg szép és jól feldolgozták.

HKolega Hozzászólás ideje: 2010-06-25 19:08:02

Utolsó bejelentkezés:
2013-07-09 13:15:06

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Kurvajó ez a muzsika is! :D

Diza Hozzászólás ideje: 2010-06-16 07:57:58

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

ezt nem is lehet megunni:)

gyuri58 Hozzászólás ideje: 2010-06-13 19:39:03

Utolsó bejelentkezés:
2020-02-05 22:51:35

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Minden reggel ez szol az automban.Soha nem unom meg...

Manassé Hozzászólás ideje: 2010-05-26 20:39:55

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-26 22:35:41

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

muflon: Igen, jó darab. Ha még mindig kell, keress erre a felhazsnálónévre.

muflon Hozzászólás ideje: 2010-04-23 18:06:14

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-01 21:59:18

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Megvan vki.nek a Föltámadott a tenger? kéne Nekem

Martinaa Hozzászólás ideje: 2010-04-10 15:57:40

Utolsó bejelentkezés:
2014-03-10 21:33:24

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szeretem az Ossiant...

Diza Hozzászólás ideje: 2010-03-31 13:10:45

Utolsó bejelentkezés:
2020-10-03 12:54:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szerintem ez a legjobb számuk mind közül:)

rockerpetra Hozzászólás ideje: 2010-03-20 13:04:39

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-21 18:38:22

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Nagyon szeretem az Ossiant,bár még csak 13.éves vagyok,de ez a kedvencem. Ez a szám meg nagyon jó.Éljen az Ossian még min. 20.évet!!

csipetcsapat Hozzászólás ideje: 2010-03-19 17:11:59

Utolsó bejelentkezés:
2018-09-24 14:44:36

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A dal nagyon igaz, az élet bizony formálja az embereket... (kit így, kit úgy, a mi hozzáállásunkon múlik, hogy mivé akarunk válni! Az biztos, ha valaki "békejobbot" nyújt, akkor ezt ne "balhoroggal" viszonozzuk... ha egy mód van rá!

Luthien89 Hozzászólás ideje: 2010-01-05 13:55:16

Utolsó bejelentkezés:
2010-01-05 14:52:06

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Jobban belegondolva tényleg ilyen az élet és az ember...

Drancsa Hozzászólás ideje: 2009-11-13 16:02:44

Utolsó bejelentkezés:
2009-11-13 15:56:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Ismét lesz buli a Pecsába, nov 28. Egyszer az életben bemutató.

anyakis Hozzászólás ideje: 2009-10-08 13:30:02

Utolsó bejelentkezés:
2012-07-05 13:21:32

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

most nosztalgiázok.az ossian volt az egyik nagykedvencem még anno 17évvel ezelött.most mutattam meg a 9éves kislányomnak a magányos angyal számot ami tetszet neki is.nyiregyi vagyok de még pestre is felmentem ha koncerje volt az ossiánnak

Reaver Hozzászólás ideje: 2009-09-23 14:58:15

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-10 20:44:49

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A dal címe: 'Kiáltunk az égre' és nem 'Kiálltunk az égre'!

Reaver Hozzászólás ideje: 2009-09-15 13:23:50

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-10 20:44:49

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Szeretem ;)

omen Hozzászólás ideje: 2009-08-12 09:04:18

Utolsó bejelentkezés:
2017-12-24 20:25:21

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az Ossian és Pokolgép zenéjén nőttem fel,Jó,de Maróthy és Kalapács nélkül már más mindkét banda.Szerintem Velük voltak teljesek!

Drancsa Hozzászólás ideje: 2009-05-10 19:53:45

Utolsó bejelentkezés:
2009-11-13 15:56:47

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A jegy ára 3500 ft volt

büdösdisznó Hozzászólás ideje: 2009-04-12 07:05:32

Utolsó bejelentkezés:
2009-04-12 09:04:20

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

csak úgy szólok hogy Stevie Ray Vangham helyett: Stevie Ray Vaughan

halalbrigadrocco Hozzászólás ideje: 2009-02-22 11:12:47

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-12 10:42:33

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

A legjobb banda ezt mindenki tudja itt! Az én kedvenc számom ,,Magányos Angyal"

misery Hozzászólás ideje: 2009-02-05 18:04:16

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

.Szimba. Köszönöm szépen!

.Szimba. Hozzászólás ideje: 2009-01-16 16:46:03

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-16 17:43:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

misery:"Sziasztok! Valaki nem emlékszik, a tavalyi debreceni koncert jegy menyibe került? ( a tavaszi koncert!)" Szia! A 2008 április 25.-ei koncert jegyára 2000Ft volt!

vodkás Hozzászólás ideje: 2009-01-14 14:02:24

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-07 19:17:45

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

SZIASZTOK HA VKINEK MEGVAN A VÉRSZERZŐDÉS ÉS A NEM KELL HOGY SZERESSÉK AZ LÉCCI KÜLDJE ÁT MSN CÍMEM [*** moderálva ***] ELŐRE IS KÖSZI

.Szimba. Hozzászólás ideje: 2009-01-13 12:32:05

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-16 17:43:48

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Letölteni??? Ha szereted az Ossian-t és a Pokolgépet akkor már megadhatod a zenekarnak azt a tiszteletet hogy megveszed az albumát! Am meg ne itt kunyerálj hanem a CD boltba...

Mesés Hozzászólás ideje: 2009-01-07 12:41:07

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-07 13:38:32

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Helló! Valaki nem tudná nekem elküldeni az Ossian-Nézz rám c számának a klipjét(ugy tudom,hogy van)! Honnan tudnék Ossian és Pokolgép zenéket letölteni magamnak?Segítsetek [*** moderálva ***]

misery Hozzászólás ideje: 2009-01-05 13:16:10

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-18 17:09:02

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Sziasztok! Valaki nem emlékszik, a tavalyi debreceni koncert jegy menyibe került? ( a tavaszi koncert!)

PitorOSSIAN Hozzászólás ideje: 2009-01-01 17:48:59

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-13 11:16:16

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

kecse jo kérdés:D még van pár kedvenc számom aszeem vagy mégse:D Back in black:D

rabidus Hozzászólás ideje: 2008-12-16 21:19:20

Utolsó bejelentkezés:
2008-12-16 22:27:15

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Hello!Szerintem is nagyon jó az új album.Kedvenceim:Asszony feketében,A Véletlen,A Nagybetűs Szavak,Útközben.Jó,hogy Atus is szólózik némely számokban.Ja,és a Száműzött szerintem a Malina Hedvig.

Kecse Hozzászólás ideje: 2008-12-10 19:11:48

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-14 20:42:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Csak ennyi:D?

PitorOSSIAN Hozzászólás ideje: 2008-12-10 14:40:08

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-13 11:16:16

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Ez a legjobb banda Nekem amelyik számok bejönnek: Demo'86 (1986) 1. Intro 2. Akció 3. Acélszív 4. A Sátán éjszakája 5. Legyen rock 6. Metálvihar 7. Kiáltás a mélyből 8. Gonosz asszony 9. A Heavy Metal születése 10. Finálé Demo'87 (1987) 1. Nyugtalan 2. A Sátán Képében 3. Rock'N'Roll Lány 4. Ossian 5. Metál Nemzedék Acélszív (1988) 1. Acélszív 2. Hé Te! 3. A Sátán Képében 4. Nyugtalan 5. Sörivók 6. Gonosz asszony 7. Rock'N'Roll Lány 8. A Rock lázadói 9. Metál Nemzedék 10. Finálé Félre az útból (1989) 1. Metálkezelés 2. Bűnös Város 3. Félre az Útból 4. Föltámadott a Tenger 5. Valahol Messze 6. Átok 7. A Mérgeskígyó 8. Szex-Invázió 9. Fejlövés 10. Itt Vagyok 11. Tébolyult Szombat 12. Ossian A rock katonái (1990) 1. A Rock Katonái 2. Hiszek Abban 3. Haragban a Világgal 4. Fémvirágok 5. Öreg Rocker 6. A Vérfarkas 7. Éjféli Lány 8. Nem Kell, hogy Szeressék 9. '67 10. A Heavy Metal Születése Ítéletnap (1991) 1. Ítéletnap 2. A Szerelem Gyilkosa 3. Motorőrület 4. Nincs Válasz 5. A Törvényen Kívüli 6. Viharmadár (a Szabadság Gyermeke) 7. Magányos Angyal 8. Nehéz lesz Minden Nap 9. Hé, Rock'N'Roll 10. Rocker Vagyok Kitörés (1992) 1. Legyen Miénk az Élet 2. Ok Nélkül Lázadó 3. Bűnösök és Szentek 4. Pokoli Hajsza 2020 5. Téged Vár 6. Úton 7. Kitörés 8. Érezd Jól Magad 9. Nézz Rám 10. Szenvedély 11. Ennyi Volt Ossian 86-92 (Best of) (1992) 1. Acélszív 2. Földöntúli Show 3. Éjféli Lány 4. Legyen Miénk az Élet 5. Ítéletnap 6. A Rock Katonái 7. Nyugtalan 8. A Heavy Metal Születése 9. Szenvedély 10. Sörivók 11. Magányos Angyal 12. Tébolyult Szombat 13. Valahol Messze 14. Rocker Vagyok 15. Bűnos Város Emberi dolgok (1993) 1. Újra Együtt 2. Szeresd Jobban 3. Menetelés a Vágóhídra 4. Őrizd Meg a Lelkedet 5. Ki Véd Meg? 6. Vad Bolygó 7. Emberi Dolgok 8. A Szerelem Országútján 9. Kihozta Belőled... 10. Átverés 11. Betelt a Pohár 12. Szavak Nélkül Keresztút (1994) 1. A Magam Útját Járom 2. A Pénz Dala 3. Mikor Eltalál Téged 4. Árnyék-Ember 5. Ballada a Senki Fiáról 6. Mire Megvirrad 7. Éjszaka 8. Fekete Ünnep 9. Ragyogás 10. Sodor a Szél Koncert (1998) 1. A Rock Katonái 2. A Szerelem Gyilkosa 3. A Sátán Képében 4. Acélszív 5. Haragban a Világgal 6. Heroin Nővér 7. Öreg Rocker 8. Éjféli Lány 9. Magányos Angyal 10. Motor Őrület 11. Rock'N'Roll Lány 12. Gonosz Asszony 13. Menetelés a Vágóhídra 14. Átverés 15. Szenvedély 16. Sörivók Az utolsó lázadó (1999) 1. Az Utolsó Lázadó 2. Halálvadász 3. Hé, Te! 4. Akció 5. Legyen Rock 6. Legyen Miénk az Élet 7. Bűnös Város 8. A Magam Útját Járom 9. Mire Megvirrad 10. Rocker Vagyok Fémzene (1999) 1. Intro (Menni Vagy Meghalni) 2. Szemben az Árral 3. Amikor Még... 4. Divatember 5. Csak Fémzene 6. Egyek Vagyunk 7. A Pokolnál Hangosabb 8. Másik Világ 9. A Zsoldos 10. Védd Magad 11. Mindörökre 12. Most Mi Jövünk 13. Az Utolsó Lázadó 14. Szenvedély II. 15. Másnapos Dal Gyújtópontban (2000) 1. Gyújtópontban 2. Rock'N'Roll Démon 3. Élő Sakkfigurák 4. Hűség 5. Elveszett Angyalok 6. Ha Másnak Születtem Volna 7. A Nagy Kérdés 8. Ossian-Himnusz 9. Dicsőségre Ítélve 10. Az Éj Királya 11. Megváltás Nélkül 12. Dr. Rock 13. Harc a Gonosszal 14. Az Lesz Majd a Nap Titkos ünnep (2001) 1. Intro 2. Szerelmed Pokla 3. A Szív és Az Ész 4. Emlékek Völgye 5. Pogány Ima 6. Utazás 7. Ősök Vére 8. Titkos Ünnep 9. Hazárdjáték 10. Nincs Menekvés 11. Ezer Dal, Száz Csillag 12. A Veszély Rabja 13. A Végzet Kapujában 14. The Heart And The Mind Árnyékból a fénybe (2002) 1. A Föld fekete doboza 2. Az egyetlen 3. Szikrák a szélben 4. A hosszú álom 5. Árnyékból a fénybe 6. 15 perc 7. Végállomás motel 8. Életed filmje 9. A tél hercegnője 10. Őszi eső 11. A valódi mátrix 12. A tigris könnyei 13. Ha kiszállnék Hangerőmű (2003) 1. 2003-as nyitány 2. Hangerőmű 3. Desdemona (A féltékenység fantomja) 4. Bilincs vagy ékszer 5. A könyv 6. Társ a bajban 7. Még egy nap 8. Visszaszámlálás 9. A szívem szabad 10. Az én Szentföldem 11. Várnak Rád 12. Az utca szava 13. Csendesen (bónusz dal) Tűzkeresztség (2004) 1. Intro (Az arcvonal felé) 2. Tűzkeresztség 3. Tűzkeresztség II. 4. Megkísértés 5. A bátrakért 6. Láthatatlan háború 7. Helyzetjelentés 8. Legyél több!!! 9. Többet ér mindennél 10. A névtelen 11. Törékeny kép 12. Létünk a bizonyíték 13. Élő sakkfigurák (2004-es felvétel) 14. Rock n' Roll démon (2004-es felvétel) 15. Tűzkeresztség II. (rövid változat) A szabadság fantomja (2005) 1. Intro - Múlt és jövő határán 2. A szabadság fantomja 3. Számvetés 4. Fortuna csókja 5. Az újrakezdés súlya 6. Metal-vihar 7. Az igazság pillanata 8. Tűréshatár 9. A remény harangjai 10. Véren vett ország 11. Szabadság a vérünk 12. Sodrásban 13. Botrány-gyár 14. Tűzkeresztség 15. Tűzkeresztség II. 16. Desdemona 17. Nincs menekvés 18. Szerelmed pokla A lélek hangja (2006) 1. Intro 2. Szenvedély 3. Éjféli lány 4. Fortuna csókja 5. Emberi dolgok 6. Társ a bajban 7. Az egyetlen 8. Hűség 9. Hazatérés 10. Magányos angyal 11. Még egy nap 12. Egyek vagyunk 13. Többet ér mindennél 14. Nincs menekvés 15. Bilincs vagy ékszer 16. A hosszú álom 17. Pogány ima 18. A Tél Hercegnője 19. A Bátrakért Létünk a bizonyíték (koncert DVD) (2006) 1. Intro 2. A rock katonái 3. Árnyékból a fénybe 4. Metal-vihar 5. Legyen miénk az Élet 6. 15 perc 7. Acélszív 8. Fortuna csókja 9. Ítéletnap 10. A sátán képében 11. Tűréshatár 12. Rock n’ Roll démon 13. Desdemona 14. Magányos angyal 15. Szenvedély 16. Rocker vagyok 17. Élő sakkfigurák 18. Mire megvirrad 19. Éjféli lány Örök tűz (2007) 1. Világtalan világ (XXI. század I.) 2. Fortissimo (Teljes erővel) 3. Ösztön-Börtön 4. Az Elmúlás Kertjében 5. Szívvel-Lélekkel 6. Trianon 7. Életre-Halálra (XXI. század II.) 8. Alkony Előtt 9. Egyedül 10. Álarcosbál 11. Szememben a Világ Vagy 12. Az Idő 13. Gyújtópontban (2007-es felvétel) Küldetés (2008) 1. Ébredés (intro) 2. A Száműzött Visszatér 3. A Véletlen 4. Új Aranykor 5. Asszony Feketében 6. Mondd ki! 7. A Kőszikla 8. Az Ördögök Mennyországa 9. Az Életvonal 10. A Küldetés 11. A Nagybetűs szavak 12. Jó Időben, Jó Helyen 13. Útközben csak ennyi

Kecse Hozzászólás ideje: 2008-11-25 16:55:58

Utolsó bejelentkezés:
2010-03-14 20:42:57

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az új album szerinem nagyon jó lett szerintem sokkal jobb mint az előző 2 album.Az árnyékból a fényre az nekem is a kedvenc albumon az újakból. A koncert most is nagyon jol sikerült a Pecsá-ban.

Thorstein Hozzászólás ideje: 2008-10-03 16:24:58

Utolsó bejelentkezés:
2009-12-10 12:20:14

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

Az új albumok legalább olyan jók, mint a régiek. Nekem kicsit talán jobban is tetszenek. Pl. a "Világtalan világ" v a "Véren vett ország" A legcsodásabb albumuk meg az "Árnyékból a fénybe"... abszolut favorit.

indiradio Hozzászólás ideje: 2008-10-01 22:22:51

Utolsó bejelentkezés:
2018-12-13 00:56:23

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

ja és a youtube-n találjátok: Ossian - Fekete ünnep

indiradio Hozzászólás ideje: 2008-10-01 22:22:08

Utolsó bejelentkezés:
2018-12-13 00:56:23

Véleménye a(z) "Ossian" előadóról:

akit érdekel, csináltam egy klippet a Fekete ünnep-hez

Arne[e] Hozzászólás ideje: 2008-10-01 06:18:36