Lagzi Lajcsi

Zenei irányzat: Mulatós
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 8, összesen 124103 alkalommal

Bemutatás:

Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi. Zenész, műsorvezető a nagy sikerű péntek esti Dáridó házigazdája. Legismertebb slágere a Hosszú fekete haj, aminek szövegét Deák Bill Gyula írta. Ő tekinthető a hazai mulatós, lakodalmas és sramli zene életre keltőjének. Ezen zenei műfajokban a legtöbb lemezt - 3,5 milliót - adta el.

Biográfia:

Budapesten született 1961. január 25-én. Sváb családból származik, az eredeti családnevük Grósz volt. Gyermekkorától kezdve zenével foglalkozott. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán – mai nevén: a Zeneművészeti Egyetemen – trombitaművészi és zenetanári diplomát szerzett. Pályáját utcazenészként kezdte 1984-ben.Miután kevesen hittek magasra ívelő terveiben, így minden segítség nélkül, a saját maga által kiadott kazettáin kezdte népszerűsíteni e műfajt. Koncerttermek és más fellépések hiányában direkt módon a közönséggel épített kapcsolatot.
Nevével fémjelzett, sikeres műsorok a Dáridó és a Szuperbuli. Mindkettő nagyon magas nézettségű műsor volt. Sokat jótékonykodik és segít a rászorulóknak. Alapítója és rendszeres támogatója az Aranyág című műsornak. 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. A TV2 két alkalommal jutalmazta Nívó díjjal. Három alkalommal kapta meg a Story Csillag díját, a közönség szavazás alapján a legnépszerűbb produkció kategóriában. Két alkalommal kapta meg az Aranyszarvas díjat, közönségdíjat. 2000-ben és 2002-ben a Líra díjat érdemelte ki.

Lagzi Lajcsi dalszövegek (56 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább