Hollywoodoo

Zenei irányzat: Rock
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 28376 alkalommal

Bemutatás:

A Hollywoodoo magyar könnyűzenei együttes. Hollywood's New Blood néven 1992-ben, Veszprémben alakult rockzenekar. Nevüket 1996-ban Hollywoodoo-ra változtatták, 2000-től székhelyüket Budapestre tették át. Zenei stílusukra a kilencvenes években funky és rap motívumokkal kevert rock volt a jellemző, hangzásvilágát kezdetben sajátossá tette a két énekessel, majd fúvósokkal és női vokálokkal kiegészült klasszikus felállás. Manapság sokkal erőteljesebb és keményebb zenét játszanak, továbbra is megőrizve eredetiségüket.

Biográfia:

A kilencvenes évek veszprémi zenekarai közül hamar a legnépszerűbbé vált az együttes. Elismertségüket a könnyen emészthető, mégis igényes zenéjüknek, dinamikus és közvetlen előadásmódjuknak köszönhették. Sikeresen szólították meg a rockzenét szerető közönség azon részét, akik a nyolcvanas évek "hajzenekarai" helyett zenei ízlésükben már a Red Hot Chili Peppers, a Faith No More vagy a Rage Against The Machine, stb. által kijelölt irányvonalat követték. A példaképek előtt koncerteken feldolgozásokkal is tisztelegtek (RHCP: Suck My Kiss, Knock Me Down, Stone Cold Bush, FNM: We Care A Lot, RATM: Killing In The Name). A Hollywood's New Blood rendre megtöltötte a helyi, majd a vidéki klubokat, egyre több fesztiválon bukkantak fel olyan zenekarok társaságában is, mint a Tankcsapda, a (Sex) Action, a Fresh Fabrik. 1995-től állandó vendége a Sziget fesztiválnak. 1996-ban egy pályázatot megnyerve (már Hollywoodoo néven) mint a legjobb veszprémi zenekar több koncertet is ad Veszprém testvérvárosában, a dániai Gladsaxe-ban. Az év őszén Láng Győző dobost Hohl Árpád váltja, Molnár Attila távozázával pedig egy énekes marad a bandában. A korábban időnként trombitással, ütőssel és billentyűssel kiegészült felállás ekkor módosul két állandó női vokalistával (Komáromi Kornélia, Molnár Anikó) és háromtagú fúvósszekcióval (Kronome Gergely - trombita, Szijjártó Attila - pozan, Berényi Szabolcs - szaxofon), akik a következő 2-3 évben színesítik a hangzást.

1997-ben a pécsi Teve Sound stúdióban rögzíti első lemezét, mely New Blood néven lát napvilágot a független Trottel Records gondozásában. A következő évben klip is készül a You Can't Stop My Fire című dalra, amit a kultikus veszprémi szórakozóhelyen, az Enyhe Fintor Klubban vesznek fel. A klipet egy ideig a Z+ zenecsatorna is játssza. Közben rendszeressé válik a zenekar "házibulija", amit nyaranta a Balaton-parti Örvényesen rendeznek meg, és ami a Hollywoodoo koncertje mellett mára sokrésztvevős fesztivállá nőtte ki magát. A vidéki koncertezés szintén rendszeressé válik a Hollywoodoo életében.

1999-ben magyar nyelvű demót készít az együttes. Céljuk lemezkiadó keresése. Az egyik legnagyobb magyarországi vállalat ígéretet tesz az album megjelentetésére, de az utolsó pillanatban visszalép. A zenekarnak szembesülnie kell a ténnyel, hogy innen, ilyen körülmények között már nem tudnak tovább lépni. Közben kiszáll Balogh György basszusgitáros. Az ő helyét Árpi öccse, Szabolcs veszi át, aki év végéig marad a bandával. Szintén ekkor távozik Harangozó Botond (gitár) is. Ők nem vállalják a Budapestre költözést, amely majd új fejezetet nyit a Hollywoodoo életében…

Hasonló előadók:

Hollywoodoo dalszövegek (28 db):

Árnyék
Dalok.hu - Hollywoodoo - Árnyék mp3 letöltése

Átvezető I.
Dalok.hu - Hollywoodoo - Átvezető I. mp3 letöltése

Átvezető II.
Dalok.hu - Hollywoodoo - Átvezető II. mp3 letöltése

Átvezető III.
Dalok.hu - Hollywoodoo - Átvezető III. mp3 letöltése

Az Isten lába

Bele a napba
Dalok.hu - Hollywoodoo - Bele a napba mp3 letöltése

bonus track

Csillagos

Forog a kerék
Dalok.hu - Hollywoodoo - Forog a kerék mp3 letöltése

Fülembe ólmot
Dalok.hu - Hollywoodoo - Fülembe ólmot mp3 letöltése

H.O.R.K.
Dalok.hu - Hollywoodoo - H.O.R.K. mp3 letöltése

Hol vagy?

Idegen földön
Dalok.hu - Hollywoodoo - Idegen földön mp3 letöltése

Kívánj tízet!

körforgás

Mélyrepülés
Dalok.hu - Hollywoodoo - Mélyrepülés mp3 letöltése

Mindig ugyanaz
Dalok.hu - Hollywoodoo - Mindig ugyanaz mp3 letöltése

Nem érted
Dalok.hu - Hollywoodoo - Nem érted mp3 letöltése

Nyomd meg a gombot
Dalok.hu - Hollywoodoo - Nyomd meg a gombot mp3 letöltése

Örvényes

Revolver
Dalok.hu - Hollywoodoo - Revolver mp3 letöltése

Szemet-szemért
Dalok.hu - Hollywoodoo - Szemet-szemért mp3 letöltése

Szürke hó
Dalok.hu - Hollywoodoo - Szürke hó mp3 letöltése

Te sem az
Dalok.hu - Hollywoodoo - Te sem az mp3 letöltése

Tolvaj
Dalok.hu - Hollywoodoo - Tolvaj mp3 letöltése

Üveghegy

Üzenem anyádnak
Dalok.hu - Hollywoodoo - Üzenem anyádnak mp3 letöltése

Üzenj a véreddel
Dalok.hu - Hollywoodoo - Üzenj a véreddel mp3 letöltése

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

tulitata Hozzászólás ideje: 2011-09-25 23:39:14

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-25 23:41:06

Véleménye a(z) "Hollywoodoo" előadóról:

Isten a muzsika igazi a szöveg és brutálisan jó az énekes!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább