Crosstown

Zenei irányzat: Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 30859 alkalommal

Bemutatás:

1993-ban alakult váci blues-rock zenekar. A csapat 2008 augusztusa óta nem állt színpadra, mivel nem talált megfelelő új énekest. Műsorukban saját szerzemények mellett sok blues és rock dal feldolgozása is szerepelt.

Biográfia:

A Crosstown együttes 1993-ban alakult, Crosstown Blues néven. Kezdetben leginkább hagyományos blues-okat játszottak, de keveredtek a repertoárba a '60-as, '70-es évek rockzenéjéből idéző művek is. Az első években - bár nem törekedtek rá tudatosan - elsősorban a blues határozta meg a zenéjüket. Még az együttes korábbi elnevezése - Crosstown Blues - sem stílusirányzat meghatározását célozta, később e félreérthetőség miatt került ki a blues szó a névből.
A '90-es évek végére egyre inkább a rock felé mozdult el a zenekar stílusa. Egyre nyitottabbá vált a különféle zenei irányzatok hatásainak befogadására, és egyre inkább törekedtek saját ötleteiket is úgy megfogalmazni, hogy ne szabjanak túl erős műfaji korlátokat maguknak. Jelenlegi zenei világukat egy sokféle zenei hatást magába olvasztó, eklektikus rockzene jelenti, melyben a blues-on kívül a funky vagy a latin zene jellemző stíluselemei is gyakran megjelennek.
A zenekar tagsága az évek során sokszor változott.

Forrás: a zenekar weblapja

Tagok:

Daróczy Zoltán

szóló gitár

Pukli István

basszus gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább