Ektomorf

Zenei irányzat: Thrash Metál
Albumok: 17 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 24294 alkalommal

Bemutatás:

Az Ektomorf egy hardcore-t, és thrash metalt játszó magyar együttes, eredetileg Mezőkovácsházáról. Zenéjükben a fenti stílusokat egymással, illetve a cigány népzenével ötvözve (mely utóbbi az alapító Farkas testvérek származásából ered) olyan egyedi hangzással ruházta fel a csapatot, mely a hazai extrém metal underground egyik legnépszerűbb, illetve külföldön az egyik legsikeresebb magyar együttesévé tette.

forrás: Wikipédia

Weboldal:

Biográfia:

A csapatot a két testvér Farkas Zoltán gitáros/énekes, Farkas Csaba basszusgitáros, valamint Ternován Csaba dobos alapította 1994-ben. Még abban az évben csatlakozott hozzájuk Janó Mihály (gitár).

1995-ben készítették el első demójukat Romok alatt címmel. 1996-ban első helyezettek letten a szombathelyi LMS tehetségkutató versenyen és stúdióidőt nyertek az LMS-stúdiójában, mely révén még abban az évben megjelent első albumuk Hangok címmel, az LMS Music-nál, olyan dalokkal mint a "Hangok", "Shalom", "Nekem ne mondd meg", "Romok alatt" és az "Engedélyezett gyilkosság". Janó nem sokkal később kilépett, mert nem tudta megoldani a Dunaújváros és Mezőkovácsháza közötti folyamatos ingázást, helyére Marksteiner Béla került.

Második albumuk 1998-ban született meg, Ektomorf címen, mely a Hangok folytatása lett. Legnagyobb sikerszámuk az albumon a "Nem engedem" című dal, ami azóta is koncertkedvenc. Az eltelt idő alatt Janó visszatért az együttesbe, Ternován pedig személyes okok miatt távozott, helyére Szakács József került.

A harmadik és egyben vízválasztó lemezük, a Kalyi Jag 2000-ben jelent meg, melyet Janó Mihály végleges kilépése miatt csupán hárman játszottak fel, Janó helyére az album rögzítése után Kovács László került. Ezen a lemezen a tagok már bátran felvállalták roma származásukat és a dallamokba, szövegekbe roma eredetű zenei motívumokat is csempésztek, erre a legjobb példa a "Sunto dél mulo", amiben egyaránt van roma népzene és a már korábban megismert stílusuk, emellett található a lemezen 1-2 roma nyelven íródott akusztikus dal, valamint a megszokott thrashcore zúzdák. A közönség egy részéről sok támadás érte őket, ugyanakkor a sajtóban nagyon jó visszhangot kapott, mely azonnal a Sepulturával illetve a Soulfly-al vonta őket párhuzamba. Dallamviláguk innentől kezdett szervesen magába foglalni roma motívumokat is.

Külföldi ismerettségek révén egy háromállomásos németországi miniturnén vehettek részt, ahol felfigyelt rájuk a Silverdust kiadó, majd nem sokkal később szerződést is kötött velük, így 2002-ben megjelent az I Scream Up to the Sky című nagylemezük illetve magyar verziója, a Felüvöltök az égbe. Újítás, hogy szinte minden számban észrevehetőek scratch elemek is, melyeket DJ Pozsi készített. Az albumon megtalálható még a Beatles "Hard Day's Night" című számának feldolgozása is, valamint egy rejtett track, ami Radnóti Miklós "Töredék" című versének feldolgozása, Csató Péter (Replika) közreműködésével.

A lemez megjelenése után kiköltöztek Németországba, ahol sikereik ellenére anyagilag mégsem álltak jól. 2002 végére fény derült a probléma okára, kiderült ugyanis, hogy a csapat menedzsere, Jebó rendszeresen elsikkasztotta az együttes fellépti díjainak jelentős hányadát. Jebó távozásával azonban nem oldódtak meg problémák. A Silverdust kiadó tönkrement, így a tervezett turnéjuk is meghiúsult, illetve Kovács László gitáros végleg hazautazott. Az együttes fennmaradása kétségessé vált. Ekkor, utolsó próbálkozásként felhívták a Nuclear Blast kiadónál azt az embert, aki egyszer egy koncertjük után gratulált nekik és fantasztikusnak nevezte őket. A cég a találkozó után azonnal szerződést kötött velük, a gitáros pozícióba pedig Schrottner Tamás került.

A Destroy című albumot egy dán stúdióban, az Antfarmon rögzítették, a producere Tue Madsen volt és 2004 márciusában jelent meg a Nuclear Blast kiadónál. Az album összhatásában minden korábbinál keményebb lett. Itt is párhuzamba vonták őket főleg a Soulflyjal, de az együttes egyedisége itt bontakozott ki igazán. A legjobb kezekbe került, hisz a kiadó meghozta nekik a nemzetközi sikert, amiről mindig is álmodtak.

Az Ektomorf olyan nagy fesztiválokon is fellépett, mint a Wacken, a Rock am Ring, a Rock im Park, vagy a With Full Force, valamint előzenekarként részt vettek a Kreator 2005-ös európai Enemy of God elnevezésű turnéján is (a Dark Tranquillity-vel és a Hatesphere-rel közösen), amelynek a harmadik állomása a Petőfi Csarnok volt.

2005. március 29-én jelent meg az Ektomorf következő albuma, az Instinct, amelyet szintén az aarhausi Antfarm stúdióban rögzítettek Tue Madsennel. Az előző Destroy albumhoz képest háttérbe szorultak a roma népzenei motívumok, a hangzás egy kicsit letisztultabb, mégis dühös, jóval több thrash elemmel, és olyan számokkal mint a "Set Me Free", "Show Your Fist", "I Break You", vagy a "Fuck You All". Ebben az évben jelent meg első koncertfelvételük, a Live and Raw. 2006-ban együtt turnéztak a többek között a Children Of Bodommal, aminek egyik állomása a Petőfi Csarnok január 9-én.

2006. október 27-én jelent meg az Ektomorf új nagylemeze az Outcast, ami minden tekintetben az eddigi legjobbnak nevezhető. A gitárok, a dob, a basszus, és Zoli hangja itt szólalnak meg a legjobban. A zenébe újra visszatért a roma-folk, és a dalok tartalmilag összevéve, arról szólnak, hogy a rasszizmus és a negatív diszkrimináció terén, még nagy gondok vannak a világban. Újdonság egy akusztikus gitárral rögzített dal a "Who Can I Trust". A lemez legjobbjai: "Outcast", "I Choke", "I'm Against", és a "Hell Is Here", című sikernóták, de akármelyiket meg lehetne említeni.

A lemez után az Ektomorf két ízben is hazalátogatott Magyarországra: az egyik 2007. január 17-én az A-38-as hajó volt a régi terrorista turné fellépőivel (Replika és Cadaveres) kiegészülve, a másik a Sziget fesztivál második napján 2007. augusztus 9-én a Soulfly után. Az utóbbit azért is érdemes megemlíteni mert a Soulfly koncertjük közben színpadra szólította Farkas Zolit, majd együtt elnyomták a Sepultura klaszikusát a "Roots Bloody Roots"-ot. Zolinak ez azért is felemelő élmény volt, hiszen példaképével, Max Cavalera-val állhatott egy színpadon. Az Ektomorf 2008. március 1-jén ismét hazalátogatott az A-38-as hajóra.

2008. június 20-án a zenekar bejelentette, hogy a német AFM kiadóhoz szerződnek. November 1-jén 13 új dallal vonultak a stúdióba, ismét Tue Madsennel a dániai Antfarmon. A 2009 márciusában megjelent What Doesn't Kill Me... című albumon vendégként Lord Nelson (Stuck Mojo) is szerepel.

2010-ben előbb egy háromszámos kislemez, a The Gypsy Way jelent meg júniusban, majd ezt követte decemberben az együttes kilencedik nagylemeze Redemption címmel. Az album The One című dalában Danko Jones vendégszerepel. A Last Fight dalhoz készült videoklipben még szerepel Schrottner Tamás gitáros, de a lemezfelvétel után távozott a zenekarból. A turnéra a német Michael Ranke szállt be az együttesbe, aki a következő másfél évben a csapat koncertjein a színpadon állt. 2011 tavaszán egy újabb doboscsere is lezajlott, Homonnai helyére Jaksa Róbert érkezett a VolumeFeederből. A The One nyár elején bemutatott videoklipjében már ő szerepelt.

2012 februárjában jelent meg az együttes The Acoustic című unplugged albuma, melyet a csapat Dániába rögzített, s majd később a Magyar Rádió (mr2-Petőfi) Akusztik című műsorában is bemutattak. A következő „rendes” stúdióalbum 2012 augusztus végén jelent meg Black Flag címmel, ugyancsak az AFM kiadó gondozásában. A lemezre kerülő dalokat Magyarországon rögzítették, a zenekar frissen épült próbatermem/studiójában, Tue Madsen producerrel. A csapatba ősszel visszakerült Schrottner Tamás, akinek jelenlétét elégedetten konstatálhatták a rajongók is az októberi lemezbemutató koncert-turnén.

2013 nagyon jól kezdődött számukra: az Ektomorf először játszhatott a tengeren túlon - pontosabban a tengeren, a 70000 Tons of Metal elnevezésű metal-hajón. Márciusban az Ill Nino társaságában pörköltek oda Európa-szerte a szórakozni vágyó fiataloknak, majd a szokásos nyári fesztiválszezon közben a zenekar nekiállt hogy elkészítse soron következő lemezét, amely 2014-ben jelent meg Retribution címmel.



forrás: Wikipédia

Ektomorf dalszövegek (170 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

..ikalav.. Hozzászólás ideje: 2009-06-18 23:21:10

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-19 00:58:59

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

Amíg csak elmélet lett volna ez az egész,nem is lenne baj.De vajon tényleg az a megoldás,hogy a "számunkra felesleges embereket" lemészároljuk?Csak úgy eltüntetjük,mintha nem is lettek volna?...Egyetlen ember sem érdemel ilyen halált.Pláne nem gyerekek! Hitlerről meg csak ennyit szeretnék: (Ezt állítólag egy újságírónak mondta 1922-ben..) "Ha hatalomra jutok, legelső dolgom a zsidók megsemmisítése lesz. Amint meglesz hozzá a hatalmam, akasztófasorokat fogok állítani – például a müncheni Marienplatzon –, amennyit csak a forgalom enged. Oda lesznek a zsidók felakasztva, kivétel nélkül; és addig lógnak ott, amíg bűzleni nem kezdenek; addig lógnak, amíg a higiénia szabályai engedik. Amint levágják őket, jön a következő adag, és így tovább, amíg csak marad zsidó Münchenben. Más városok követni fogják a példát, amíg Németország teljesen meg nem tisztul a zsidóktól." Ez,már bocsánat,de szerintem nem úgy hangzik,mintha tényleg azt szerette volna,hogy a germán kultúra virágozzék Németországban.E szavak mellé valahogy a 'kultúra' szót sem említeném.Primitív,beteges szavak. És ne ítéljem el??

hunharcos Hozzászólás ideje: 2009-05-09 13:25:07

Utolsó bejelentkezés:
2009-05-09 15:06:39

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

Feenyhozoo, magadnak is hagyhatnál egy kicsit abból a fényből, mert olyan sötét vagy, hogy a Napot kioltanád. Azt hiszem, amit írtam, az igencsak megalapozott, de szerinted én vagyok a hülye. Szerintem te meg egy szánalmas hulladék vagy. Ha már hülyeséggel vádolsz meg, akkor indokold is! Ja, hogy nem vagy rá képes... Akkor meg egyszerűen maradj csöndben. Ikalav, az élet közel sem olyan bonyolult, mint ahogy azt te képzeled. Amúgy számodra mit jelent a "rasszizmus" szó? Más fajok gyűlöletét?? Mert - annak ellenére hogy a média manapság ezt harsogja - ez nem igaz, a rasszizmus az emberi fajok különállóságát hangsúlyozó tan, amely általában hierarchiát is felállít közöttük. Talán alaptalan...? Nekem aztán senki ne mondja, hogy a fehér ember a cigánynál nem fejlettebb. Igen, ez általánosítás, igen, vannak kivételek. De általánosságban valamiért mégiscsak igaz. Hasonlítsuk össze a fehérek és cigányok legjobbjait például. Amúgy a rasszisták szellemi és kulturális felsőbbrendűségben gondolkodnak, ettől függetlenül tény, hogy nem egy cigány van, aki lelkileg rengeteg fehérnél magasabb szinten áll (bár én azt már nem nevezném cigánynak). De ez a lényegen akkor sem változtat. A cigányok menjenek haza, ilyen mértékben különböző népek soha nem voltak képesek összeszokni, de ez abszolút természetes jelenség. A "Hitler bácsival" kapcsolatos gondolataid meg a tájékozatlanságodat mutatják. Neki igazából nem volt "fajelmélete", azt akarta hogy Németországot germán fajúak lakják, és ne zsidó, hanem germán kultúra virágozzon benne. Nem értem, hogy ebben mi az elítélendő. A faji ideológus amúgy Rosenberg volt, de Hitler állítólag el sem olvasta a könyvét. Egyébként én sem vagyok a német nemzetiszocializmus feltétlen híve, de a legkevésbé sem tartom szégyenletesnek, hogy melléjük álltunk a háborúban, de ez már nem ide tartozik...

..ikalav.. Hozzászólás ideje: 2009-02-12 16:28:50

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-19 00:58:59

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

Istenem!Bárcsakolyan egyszerű lenne ez az egész,mint ahogy azt hunharcos barátunk leírta...Aza helyzet,hogy sokkaldesokkal bonyolultabb.Én abszolút rasszizmus ellenes vagyok,mert általánosít,sztereotípiákra alapoz és alapból sz*r az egész nézet.A Világ baromira bonyolult.Nem varrhatunk egy-egy nemzet nyakába minden rosszat és bajt.Hitler bácsi ezzel az idióta ötletével már megbukott..Hálistennek... No szerintem neveltetés kérdése az egész.Rossz családi körülmények között a "fehér" ember is elzüllik.Senkisem születik eredendően rosszként.És senki se tehet arról,hogy épp hova vagy milyen nemzetiségűnek születik.Úgyh Hitler is csessze meg az idióta fajelméletét,remélem a Pokol legmélyebb bugyrában kínozzák az örökkévalóságban... Az itthoni problémákra meg megoldás lehetne szerintem,ha minden segélyt megvonna az állam a sokgyermekes családoktól,azon esetekben, ha a két szülő,de legalább az egyik nem dolgozik. Kurt1967 meg fogadja gratulációmat...-.-'

Kurt1967 Hozzászólás ideje: 2008-08-30 21:49:17

Utolsó bejelentkezés:
2008-08-30 21:47:12

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

"feenyhozoo" cigány vagy, vagy mi, hogy így véded öket?!

feenyhozoo Hozzászólás ideje: 2008-08-14 23:58:36

Utolsó bejelentkezés:
2012-09-05 04:19:48

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

hunharcos! te meg egyszerűen hülye vagy.

kisangyalka 6-6-6 Hozzászólás ideje: 2008-05-27 08:51:08

Utolsó bejelentkezés:
2008-07-15 11:14:29

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

Valaki légyszi küldje el nekem az összes albumot!Fontos lenne!Kössz,előre [*** moderálva ***] vagy [*** moderálva ***]

hunharcos Hozzászólás ideje: 2008-04-20 04:04:35

Utolsó bejelentkezés:
2009-05-09 15:06:39

Véleménye a(z) "Ektomorf" előadóról:

Kár, hogy ekkora hírnévvel is azt nyomják, hogy milyen rossz a cigóknak, mindenki utálja és lenézi őket (vajon miért...), ahelyett, hogy próbálnák rávenni a cigányságot arra, hogy álljanak másképp a dolgokhoz, változzanak meg, mert nem NEKÜNK kell hozzájuk alkalmazkodni, hanem pont fordítva. A trágár szavak használata túlmegy az elfogadhatón, sok az értelmetlen szöveg, mint pl a "Neked" szövege, a "Széria emberek" szövege meg...hát bazz nagyon komoly... Szóval enyhén primitív és nevetségesen fajvédő zene. "Sajnállak, mert nincsen agyad Sajnállak, mert rasszista vagy. Gondoltak rád, embernek szültek, De nem tudhatták, hogy egy férget nevelnek fel." Már nem azért, de szerintem inkább annak nincs agya és az a féreg, aki brutálisan meggyilkol a gyermekei szeme láttára egy EMBERT, és megerőszakolással fenyegeti a gyerekeket; az a féreg, aki üti az asszony hasában a gyereket, hogy degeneráltan jöjjön világra, mert úgy több segély jár utána; az a féreg, aki megerőszakolja a saját lányát/unokáját; az a féreg, aki 80-90 éves asszonyokat rabol ki, öl és erőszakol meg; aki vérfertőz, dögöt eszik, vírust terjeszt; aki jogokat követel úgy, hogy semmilyen törvényt nem tart be; aki elvárja, hogy a nemzet eltartsa, de ezt sehogy nem viszonozza, csak rasszistázik meg fasisztázik, közben meg "öld a magyart!" kiáltásokkal buzdítja a fajtársait; az a féreg, akiben semmiféle erkölcsi törvény nem él, aki olyan alacsony életsznívonalú, hogy nem fér be az EMBER kategóriába; az, aki VÉDI az ilyeneket és az, aki ahelyett hogy motiválni próbálná a fajtársait valami emberi életre, csak siránkozik hogy lenézik és gyűlölik, pofázik hogy leszar és azért is felettünk áll, mert mi csak agyatlan rasszisták meg "fasiszták" (ugye hogy töriből nem jutottak el Mussoliniig, akkor tudnák hogy Olaszországban volt fasizmus, a Nyilaskeresztes Párt HUNGARISTA volt...) vagyunk, AZ A FÉREG!! Mocskos cigók!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább