Mex

Zenei irányzat: Metal Machine Music
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 21600 alkalommal

Bemutatás:

1989-ben Vertig József a Griff együttesből kiszállt énekes vetette fel az ötletet Závodi Gabornak - aki a Viki és a Flörtben zenélt előtte- , hogy alakítsanak együttest Excalibur néven. Elindult az első lemez felvétele, azonban közvetlenül az énektémák felvétele előtt Vertig halálos autóbalesetet szenvedett. A tragédia után egyéves szünet következett, majd az együttes úgy döntött, hogy mégis befejezi a lemezt. Elöször Závodi Gabi énekelte fel demo szinten az anyagot, majd megindult az énekeskeresés. Később Gábor éneke annyira megtetszett a többieknek, hogy végül ő énekelte fel a végleges verziót. A zene a kornak megfelelően dallamos hard rock volt. A nagy remények azonban szertefoszlottak mert a lemez kiadója rövidesen csődbe ment, új kiadót pedig nem sikerült találni. Később a folytatás már egy teljesen új MEX megalapítása volt. Egy soproni gitáros - nevezetesen Madarász Gábor - keresett munkát magának. Ismerettségek révén eljutott dolog Závodihoz,és ezt követően együtt kezdtek dolgozni. Ezzel elindult a Mex második ismertebb korszaka. Az Őrülj +! lemez érdekes keveréke lett az akkori zenéknek. Goove-ok, dobgép, őrületes, szakító gitárriffek és jópofa eredeti szövegek. Ezután koncertek következtek majd a második Bumm! Nesze neked! lemez. Ekkor csatlakozott a bandához Kovács Barna basszusgitáros és Schvéger Zoltán dobos. A dobgépeket felváltotta az élő dob, a gitárhangzás megvastagodott. Időközben a Sony-hoz szerződtek. 1995-ben megjelent még egy ReMex Ep. Ezen korábbi számok más stílusban előadott verziói voltak és egy Eurhytmics feldolgozás, a Missionary man. Ez a szám hangzásában már megmutatta a kövkező Botrány címet viselő lemez stilusát. Erről a Kit megbilincselt az ég kislemezen is megjelent a címadó szám három ´stílusgyakorlat´-ával együtt. A lemez bevételét a paraolimpikonok támogatására fordította az együttes. A ´96-os lemez után hosszú szünet következett. A tagok egyéb dolgaikkal voltak elfoglalva egészen 1999-ig. Ekkor jelent meg az új Pszicho-pata című korong, ismét egy másik kiadónál. A média barátságtalansága a rockzene felé ezt a lemezt sem engedte kibontakozni és a MEX-ből lassan ´hobby´ zenekar vált akik a stabil rajongótábornak zenélnek.

2013 februárjában a zenekar új dallal jelent meg a videofeltöltőn.

Biográfia:

Diszkográfia: 1991 Senki és semmi 1993 Őrülj +! 1994 Bumm! Nesze neked! 1995 Botrány 1995 Remex 1996 Kit megbilincselt az ég 1997 Psycho-Pata 2002 Virtuál

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább