Presszó Tangó Libidó

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 24565 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar saját szavaival:

"...avatatlan füleknek úgy tudnám leírni, hogy olyan ez, mint amikor Edith Piaf találkozik Goran Bregovic Orchestrával egy PASO koncerten és közben a mi jó öreg Edithünk felhörpint egy kupicát a Csík zenekarral. Egy kis ska, egy kis chanson, egy kis ’rákkenroll’. Egy kis harmonika, egy kis trombita a klasszikusnak mondott hangszerek mellé..."

Biográfia:

A Presszó Tangó Libidó zenekart 2005 őszén alapította Kabai Viktor, Keszei János és Lajkó Bence. A gitár-tangóharmónika-trombita alkotta formáció első koncertjét 2006 tavaszán adta Budapesten, a Pótkulcs klubban. 2007 magasságában a zenekar Szentendrére települt, itt csatlakozott a trióhoz Aknay Zoltán (dob), Török Gergő (basszusgitár) és Herczeg Ábris (hangtechnika). Akusztikus gitár, harmonika és trombita a klasszikus ritmusszekció mellé, egy kis ska, egy kis chanson, egy kis ’rákkenroll’, - így áll össze a zenekar saját hangzása, amit hol odavágós, hol odaérzős, kiválóan énekelhető dalszövegek egészítenek ki. Több évnyi koncertezés után, mialatt a zenekar és a számok összeértek, 2011 nyarán jelent meg az első studióalbum "Keletközépeurópai" címmel, 74 percben, összefoglalva a kezdeti időszak sanzonos-rákendrollos-kocsmaforradalmár számait, köztük a kétszeres kivándorló top 10-es "Levelet írokkal". A második album, mely a "Másik ország" címet kapta, szűk két éven belül elkészült. A 2013 tavaszán megjelent nagylemez az előzőhöz képest személyesebb, bensőségesebb hangvételű dalokban mutatja be a zenekart körülvevő világot, barangolva ismerős tájakon, dombokon, patakparton és szentendrei kiskocsmákban. A közel 45 perces album a zenekar szokásaihoz híven kalandozik a stílusok között is, a Három biciklista káziószinti punkjától, a Vulkándal pannonreggijén át egészen a Másik ország interkontinentális latinjáig. A koncerteken közönségkedvenc "Alkonyatkor" c. nóta studióváltozatában pedig Palya Bea is szerepet vállalt. A lemezkészítésen túl is mozgalmas volt a 2013-as év: a zenekar januári A38 hajón történt felépésséről élő koncertfelvétel készült, melyet a Duna TV-n adásba került (a lenti linkeken megtekinthető), júniusban koncertet adott Berlinben, a XIV. Nemzetközi költészeti fesztivál meghívott magyar előadójaként, fellépett továbbbá Budapesten a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett utcabálon a "le Train Fatal" francia fanfár zenekar vendégeként, az év folyamán 40 koncertet adott Budapesten, Szentendrén és különböző vidéki helyszíneken, valamint fellépett a Pannónia fesztiválon és a Művészetek Völgyében. Szintén még 2013 őszén a zenekar megjelentette, elsősorban dj-k és gyűjtők részére, első bakelit nagylemezét "Három biciklista" címen. Jelenleg a zenekar az aktív koncertezés melllett soron következő stúdióalbumán dolgozik, melynek megjelenése leghamarabb 2015 végére várható. Az év elején tagcserére is sor került, a külföldre távozó Török Gergőt, Cserkúthy Balázs, a Sajnosbatár zenekar basszusgitárosa váltotta posztján.

Tagok:

Kabai Viktor

gitár, ének, dalszöveg

Lajkó Bence

trombita

Keszei János

harmónika

Török Gergő

emigráns

Herczeg Ábris

hangtechnikus

Cserkúthy Balázs

basszusgitár

Presszó Tangó Libidó dalszövegek (40 db):

Alkonyatkor

Az ötödik évszak

Budapest calling

Dekadencia

Egy agy vagy

Egyedül

Eleonóra

Élőben

Erdőben a fák

Ez a helyzet

Február

Fürdőszoba

Fürdőszoba 2

Hajnal Rt.

Három biciklista

Hazaút

Hosszú hajnal

Jók a vonalaid

Keletközépeurópai

KKEU

Köpés

Lekérés

Levelet írok

Másik ország

Menüett

Minden álom

Minden reggel

Nukleáris tavasz

Öngyújtó dal

Sztanyiszav Lenyiszlev teknó

Sztanyiszlav, Lenyiszlev

Társadalom

Újhold

Űrhajó

Vadvirág

Világegyetem

Világgámenős

Villanyrezsó

Virág utca 4.

Vulkándal

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

zulfidragonfly Hozzászólás ideje: 2006-11-13 10:00:57

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Presszó Tangó Libidó" előadóról:

Nagyon tetszik! Szeretnék kapni egy demót tõlük!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább