A.D. Studio

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 40419 alkalommal

Bemutatás:

Az AD Stúdió egy magyar könnyűzenei együttes.

Biográfia:

Az első fejezet (1991-1992-): Álmaimban Amerika- A rendszerváltás alaphangja

Magyarországon a kilencvenes évek elején volt egy mindenféle sztárallűrtől mentes, népszerű együttes, melyet A.D. Studio-nak hívtak, amely szinte a semmiből robbant be a köztudatba, és a rendszerváltás legsikeresebb popcsapata lett! A Goodwill Gyuri (dob, billentyűsök, szöveg) által még a 80-as években alapított csapat,-amelyben gyerekkori barátjával, Földes Jimkóval (Billentyűsök) zenélgetett, Auguszt Bárió (énekes, gitáros, dalszerző) 1987-es belépésével vált ismertté, majd elképesztően rövid idő alatt sikeressé, amit az albumaikért kapott arany-, platina-, sőt gyémántlemezek fémjeleztek. Az A.D. Studio slágerei – mint az Álmaimban Amerika, a Valami nagy szerelem, a Shakaspeare, vagy amit akartok,a Katona,vagy éppen a Mint a spagetti –ma is slágerek,olyan számok, amit anno mindenki ismert ,énekelt,és szeretett, s amelyekre még ma is jó érzés „tombolni”, összebújva szeretni, ,visszanézve elérzékenyülni, s melyeket az idő, mára lassan klasszikusra csiszolt.

Ma azt mondanánk, hihetetlenül szerencsés csillagzat alatt jött létre ez a találkozás! A közönség visszajelzéseiből hamar egyértelművé vált, hogy a felpörgött rendszerváltó hangulathoz, az A.D. Studio Bárió-Goodwill szerzőpárosa, „az új időknek, új dalaival”, minden eddiginél, hitelesebben, „ütősebben” képes megjeleníteni a korérzést! Talán ezen impressziók miatt sem sikerült az A.D. Studiot a mai napig sem, egyetlen zenei műfajba sem besorolni. Dalaik, szövegelésük mindig a témához, s nem egy-egy irányzathoz hű!

A Magyar Rádió Petőfi adója és akkoriban az első, félig német nyelvű kereskedelmi rádió-kezdte lassacskán játszani az A.D. Studio első, utánozhatatlan dalait, és mindez, no meg a Pop-rock Fesztiválon 1991–ben elért szakmai és közönségdíj azt eredményezte, hogy a csapat bemutatkozó albumát több mint 500.000 példányban vásárolta meg a közönség, ami ma szinte hihetetlen mennyiségnek tűnik. Az ez idáig ismeretlen Auguszt Bárió - Goodwill Gyuri szerzőpáros dalai, szinte észrevétlenül „bejelentkeztek”, s helyet követeltek maguknak a slágerlistákon, és a magyar pop-rock „örökzöldek” között! A dalok, reveláló erővel hatottak a közönségre, s a szakmára egyaránt! Az ő példájuk nyomán, elképesztő zenekar-alapítási láz lett úrrá az országban, s az általuk képviselt stílus aprópénzre váltására,az újkori pop történetében először megjelentek az önjelölt menedzserek. A „szakmai” kíváncsiságot az A.D. Stúdióval szemben felváltotta a lassú, de módszeres „média-kiszorítósdi.

De a közönséget akkor nem lehetett leváltani:
Sokan várták a folytatást, és az A.D. Studio nem okozott csalódást. 1992-ben két lemezzel – Shakespeare, vagy amit akartok, Revolver nélkül – is meglepték népes rajongótáborukat. Bulijaik telt házasak voltak. Az A.D.Stúdió havonta megrendezett klubjai a 60-as évek beat hőskorszakának lelkes,életörömmel telített hangulatát hozták vissza, tömegeket vonzottak korhatár nélkül.- De az emberi természet alapvetően nem változik!Az A.D. Studiot 1992 nyarára a jól fizetett konkurencia, amely sokkal nagyobb anyagi és kapcsolati tőkével bírt, az akkoriban „újrafelosztott” írott és elektronikus médiában,kíméletlenül a perifériára szorította a saját útját járó A.D.Studiot! Mai ésszel szinte felfoghatatlan az a mérhetetlen hit és türelem, amellyel ők, gyakorlatilag pénz és reklám nélkül, a közönség szeretetére hagyatkozva adtak ki, egy, a velük szemben akkoriban nyíltan ellenséges, s korrupt médiavilágban, az 1992-es évben két albumot is. A dalok színvonalának és a közönségük fanatikus szeretetének köszönhetően mindkettő Arany,és Platinalemez lett, de a napi küzdelmek és megélhetési problémák felőrölték a csapatot , s a fiúk jó időre búcsút mondtak az akkor már„fékevesztett showbusinessnek”. Az A.D. Studio inkább megtört,de nem állt be a sorba.

A második fejezet (1998-1999-2000)- "Most szeress!"

Mintha elnyelte volna a föld, úgy tűnt el a zenekar a hazai poppalettáról. Auguszt Bárió az évek alatt elismert rádiós-televíziós műsorvezető lett, más előadóknak írt zenét, festészettel foglalkozott,s útjára bocsátotta első szólólemezét. Goodwill Gyuri, számos magyar popegyüttes szövegeit írta, televíziós szerkesztő-rendező, újságíró, zenei producer lett. Földes Jimko pedig operatőrként tevékenykedett. A polgári életben sem vallott tehát kudarcot a három fiú, de az évek múlásával a közös alkotás, a zenélés és a közönség ,egyre inkább hiányozni kezdett, és egy menedzser segítségével ismét egymásra talált az együttes. Gondolták, ha már „ők kezdték” meg a kilencvenes éveket, most ők is zárják rövidre!

Ahogyan más zenekarok búcsút vesznek, az A.D. Studio oly természetesen érkezett meg, egy a kornak tökéletesen megfelelő hangszer- és ritmusvilágba öltöztetett Best of …lemez formájában, 1998-ban, amely természetesen viharos gyorsasággal aranylemez lett!

A harmadik fejezet: Páratlan páros, Nyári eső

Törvényszerű volt a folytatás, melyre így nem kevesebb, mint nyolc esztendőt kellett várni. Az új album 1999-tavaszán jelent meg Páratlan páros címmel. Ma már kész tényként kezeli mind a közönség, mind a szakmai világ,hogy ez a dal,s az ezt követő album ismét életet lehelt a már akkor a hanyatlás jeleit magán hordozó honi popzenébe. A Páratlan páros ismét valami nem szokványosat tett le az asztalra, az összes kereskedelmi rádiót meghódította,s mind a fővárosi, mind a meghatározó magyarországi rádiókban a játszási lista élére került, és hamarosan arany, majd platinalemez lett. Az album külön érdekessége, hogy a dalok nagy része élőben került fel a korongra, melynek borítóján Auguszt Bárió festménye látható és a szövegíró Goodwill gondolatai olvasható a bennünket körülvevő világról. Mai ésszel, szinte felfoghatatlan, hogyan volt bennük ismét annyi hit és türelem, hogy gyakorlatilag pénz és reklám nélkül, csak a közönség szeretetében bízva adják ki ezt a lemezt is! Így, egy újabb rekordot mondhatnak magukénak,-Magyarországon rajtuk kívül még senkinek sem sikerült tovább vinni,sőt felülmúlni az egykori sikereket!A Bárió-Goodwill szerzőpáros ismét bizonyított. És a java még hátravolt…

Aranykor: A Nap szerelmese

Az újabb szakmai- és minden előzetes várakozást felülmúló közönségsiker egy vadonatúj, minden eddiginél kiforrottabb, egységesebb album megírására ösztönözte az A.D Studiot, amely” A Nap szerelmese” címmel került a boltokba 1999 őszén! Tehát az A.D. Studio valójában ismét két lemezt adott ki egy évben. S hogy a „mennyiség”, bizonyos egyéniségeknél, nem feltétlenül megy a minőség rovására, azt az albumról kimásolt első „kislemez”, a Nyári eső c. dal mindent elsöprő sikere jól példázza! Az A.D.Studio csaknem 12 év után,nem csak a közönségnél,amely újra és újra a szívébe zárta ezt a minden sztárallűrtől mentes zenekart, de a „szakmánál is”befutott”,de ez akkor már gyaníthatóan a fiúkat érdekelte a legkevésbé! A következő, maxin kibocsátott „Megígért csók c. lassú daluk „bölcs hangütése” jelezte a változást a szerzők lelki-állapotában. A Nap szerelmese című lemez hamisítatlan A.D.Studio-felvételeket tartalmaz, kiegészítve az énekes-dalszerző, Auguszt Bárió zongorajátékával, és a szövegíró Goodwill egy-egy versével, amelyeket neves színművészek –,Jordán Tamás,Gáti Oszkár, Bács Ferenc – adtak elő megrendítő, mély, igaz emberséggel. A dalok életörömről, és mély, megélt szeretetről vallanak – titokzatos mélységet és magasságot kutatnak és tárnak fel, a popzene és a kor határain áttörő hittel.

Ismét törvényszerű lett volna a folytatás, de…

Tizenkét év közös zenélés, és szerzői munka után, több, mint 1 millió (!) eladott lemezzel a hátuk mögött 2000-ben bejelentették: Nincs tovább, jelenleg képtelenek folytatni együtt a közös munkát! Az A.D.Studio alkotóközössége „megkezdte”pályafutása során immáron harmadszor,- minden különösebb magyarázat nélküli „mélyalvását” a következő „slágerébredésig”!

2007, Bemutatják az A.D.Studio dalaiból válogatott musicalt, Kaposvárott

A negyedik fejezet: 2008 - Immigrants!

2006 őszén, Szűts László producernek volt egy elképzelése arról, hogy bírhatná rá az A.D. Studiot, s az ismert szerzőpárost Auguszt Báriót és Goodwill-t a folytatásra, egy közös, új A.D.Studio album megírására. Mivel a két szerző nem távolodott el a popzene világától, sőt más zenekarok munkáiban tevékenyen közreműködtek, mindkettőjüknek egyéni megbízást adott egy „új popzenekar” albumának elkészítésére. Az ötlet bevált,-A zeneszerző Auguszt Bárió által akkor még csak angol nyelven elkészített új dalokat a briliáns csínytevés érdekében újraénekeltette, s a szövegíró Goodwill, megírta hozzá a Magyar dalszövegeket. Az első meglepődést és a csendet rövidesen a kíváncsiság, s az új A.D.Studio szerzemények „elemzése”váltotta fel. Megtört a jég! Ezzel az A.D.Studio-Immigrants /2008/ című új albumának megjelenése elöl minden akadály elhárult! A címadó, Immigrants című dal, Csupó Gábor, Amerikai- Magyar, Emmy Díjas rajzfilmes( Simpson család, Fecsegő tipegők,) egész estés felnőtt rajzfilmjének főcímdala lett. A zenekar, az "Egyetlen perc" című dallal, ismét a játszási, eladási listák élére került.

2010: Megjelenik az A.D. Studio első Aranyalbuma, rajta 21 válogatott, minőségi újradigitalizált felvétel!
2011 tavasz. Megjelenik Auguszt Bárió szólóalbuma (digitális forgalmazásban, szerzői kiadásban).
2011 November: Megjelenik Goodwill , első szólóalbuma Freegenius nevű, új együttesének közreműködésével.

Az A.D. Studio eddig megjelent albumai:
- Álmaimban Amerika (1991)
- Revolver nélkül (1992)
- Shakespeare, vagy amit akartok (1992)
- Most szeress - Best of… (1998)
- Páratlan páros (1999)
- A Nap szerelmese (1999-2000)
- Spirit Dance /remixek/ (2001)
- No. 1 Hits (2002)
- Immigrants (2008)
- Aranyalbum (2011)
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

edina001 Hozzászólás ideje: 2011-10-25 19:33:51

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-27 15:52:57

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Annyira jók ez a dalok! Nagyon hiányoznak. Jó dalokat írtak. Jó szövegekkel.

bordass13 Hozzászólás ideje: 2010-01-10 18:58:09

Utolsó bejelentkezés:
2012-01-28 20:25:41

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

helló

Deathflower Hozzászólás ideje: 2009-09-05 13:54:28

Utolsó bejelentkezés:
2013-02-21 10:52:34

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

De gondolom ő nem a szövegét keresi, okostojás xD

beatboys Hozzászólás ideje: 2009-01-31 11:57:40

Utolsó bejelentkezés:
2009-08-06 13:25:18

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

heló roland0903 páratlan páros itt van a listán a szemed előtt nem látsz p betűnél keresd

roland0903 Hozzászólás ideje: 2009-01-03 12:47:21

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-27 16:09:12

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

sziasztok!kérlek segítsetek... Az A.D. Stúdió-tól már nagyon-nagyon rég óta keresem a Páratlan Páros című számát...nagyon megköszönném és sokat segítenétek..:) köszönöm.

keszegecske Hozzászólás ideje: 2008-11-04 17:08:37

Utolsó bejelentkezés:
2013-02-19 21:25:04

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Imádom, olyan tökéletes zene!

alexandra19 Hozzászólás ideje: 2007-10-28 15:39:10

Utolsó bejelentkezés:
2008-11-24 17:03:18

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

sziasztok! mar nagyon nagyon regota keresem az a.d studiotol a "nyari eso" cimu szamot! tudna valaki segiteni nekem? nagyon fontos lenne!az email cimem [*** moderálva ***] is koszi!

hasmacska Hozzászólás ideje: 2007-07-04 22:58:58

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

hello puliszka...a fool moon is énekelt egy ien dalt...ha ezzel segítek!

pici-kicsilány Hozzászólás ideje: 2007-06-30 14:28:23

Utolsó bejelentkezés:
2011-06-28 14:58:56

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Sziasztok!!! Nekem meg van a AD Studio - Páratlan Páros(elméletileg),ha kell valakinek akkor vegyen fel msn-re és elküldöm, [*** moderálva ***]

Ashtray Hozzászólás ideje: 2007-06-09 12:21:15

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Sziasztok én is nagyon régota keresem ezt a számot de nekem mindegy lenne ki énekli csak meglenne már ha valaki elküldené megkösszönném [*** moderálva ***] elöre is kösszy sziasztok

Puliszka Hozzászólás ideje: 2007-03-04 14:29:38

Utolsó bejelentkezés:
2014-08-19 21:47:53

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Régóta keresem már ezt a dalt, csak nem az A.D. Stúdiótól! Valaki nem tudja, hogy ki énekelte még ezt a számot?

kisbögre Hozzászólás ideje: 2007-01-05 10:07:04

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-26 19:43:09

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

imádom ennek a számnak a szövegét... meg szerintem az ADstúdió amúgy is korszakalkotó...

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább