Bíró Eszter

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 16202 alkalommal

Bemutatás:

Bíró Eszter pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. A Gundel Művészeti - és a Cosmopolitan Nagydíjjal is elismert énekesnő nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve első és azóta is egyetlen magyar énekesnőként megnyerte a Rovinjban megrendezésre került Fiatalok Eurovíziós Fesztiválja 1. helyét. 2013 nyarától, 5 év kihagyás után, újra látható színpadi szerepben, Melanie-t alakítja az Elfújta a szél című musicalben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Soproni Arénában, majd a Budapesti Operett Színházban, zenekarával New Yorkban és Washingtonban turnézott, illetve Állati Zenés ABC című gyerekeknek szóló koncertjével járja az országot.

Biográfia:

Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: színész és énekes, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Pályafutása 16 évesen a Miss Saigon főszerepével kezdődött, az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után több más között a Mozart! és a Az Operaház Fantomja című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője, illetve a Budapest Klezmer Band énekese. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával, a new yorki Off-Off Broadway-n való fellépései, illetve elnyerte a Rovinjban számos európai ország közreműködésével megrendezésre került Blue Pearl Youth Pop Festival első helyezését. 2006-ban jelent meg 1. szólólemeze Zenéim 2000-2006 címmel, amelyen elsősorban saját szerzeményeit adja elő, és duettet énekel Presser Gáborral. 2007 végén jelent meg első saját világzenei albuma, az Ezter. Harmadik önálló albuma a Mikor lesz az már?, amelyet a Bíró Eszter Quintet formációjával jegyez. Az Ezter lemez egyik száma felkerült a Hungry for Hungary 15 000 példányban megjelent válogatáslemezre a mai legjobb világzenei produkciók közé, illetve az album bekerült az egyik legnevesebb new yorki népdalgyűjtő intézmény gyűjteményébe. 2013-ban elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. Eszter 2013 nyarán Bécsben, majd New Yorkban (vendége a Grammy-díjas Frank London a Klezmatics-ből) és Washingtonban (a Kennedy Centerben és a Smithsonian Folklife Festivalon) turnézott zenekarával. 2013 nyarától, 5 év kihagyás után, újra látható színpadi szerepben, Melanie-t alakítja az Elfújta a szél című musicalben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Soproni Arénában, majd a Budapesti Operett Színházban, és Zorán duett - partnereként szerepelt idén februárban a Budapest Sportarénában. Jelenleg Állati Zenés ABC című gyerekeknek szóló koncertjével turnézik, és büszke arra, hogy a könyvet és lemezt 2013 őszétől több állami általános iskola 1. osztályában használják a tananyag alternatív kiegészítéseként. Eszter 2006 óta vezeti saját, független lemezkiadó cégét, a Miss Biro Publishing-et, illetve szakmai sikerei mellett boldog édesanyja 2008-ban és 2010-ben született gyermekeinek. Díjai: Gundel Művészeti Díj (2003), Cosmopolitan Magazin Nagydíja, mint az év énekesnője (2002), Blue Pearl Youth Pop Festival első helyezés (Rovinj, Horvátország - 1997). Honlapja: www.biroeszter.hu Facebook: http://www.facebook.com/pages/B%C3%ADró-Eszter-hivatalos-oldala/111964865575724

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább