Eszményi Viktória

Zenei irányzat: pop, rock, country, musical, gyerekdalok
Albumok: 10 db
Megtekintve: Ma 5, összesen 25887 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

énekes, előadóművész

Biográfia:

Iskolaévei alatt részt vett az irodalmi színpad műsorában, verset mondott, énekelt és gitározott. Az 1972-es Ki mit tud?-on már countrydalokat énekelt. Ekkor figyelt fel rá Bergendy István, aki felkérte, hogy vegyen részt a turnéjukon. 1973-74 között a Bergendy együttessel lépett föl. Legnagyobb slágere az Egy rozoga ház volt. A Magyar Rádióban mintegy húsz sikeres felvétele készült 1975 és 1981 között, melyek közül többet a televízióban is előadott. Dalai legtöbbjének Latzin Norbert, Demjén Ferenc és Heilig Gábor voltak a szerzői. 1981-ben Vidéki lány vagyok c. dalával aratott nagy sikert a táncdalfesztiválon. Tagja volt a Rock Színház első, 1981-es társulatának, több darabban is játszott itt (Evita, Sztárcsinálók). 1981 decemberében megjelent első szólóalbuma country stílusban, a Bojtorján együttes kíséretében. A lemezre rákerült az az évi fesztiváldala, a Vidéki lány vagyok, és a korábbi évek Tessék választani! bemutatóin előadott dalok új feldolgozásai: Beszélnünk kéne, Örülj, hogy itt vagyok. A lemezről az új dalok közül az Egy lány mondja el szerepelt legtöbbet a slágerlistákon. Az első szerzemény, melyet későbbi férje, Heilig Gábor (ex-Gemini) írt számára, az Üres egy hely c. dal volt 1976-ban. Első közös duett-rádiófelvételük Ha megkérdeznéd címmel 1979-ben készült. 1983-ban házasodtak össze. Két közös albumot jelentettek meg, Nekem ő a legszebb és Veled vagy nélküled címmel. Drosztmér István basszusgitáros halála után férjével a 100 Folk Celsius tagja lett, majd 1990-től kiváltak, és közösen jelentettek meg főként gyermekzenéket tartalmazó albumokat. 1994-ben a Mikroszkóp Színpadon bemutatott Fogkrémek és katonák című gyermekmusical egyik főszereplője. 1996-ban több előadása volt a Fővárosi Nagycirkuszban, Eszményi Cirkusz címmel. Szia Öcsi c. televíziós műsoráért férjével, Heilig Gáborral közösen Nívó-díjat kaptak.

Eszményi Viktória dalszövegek (89 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

TiTa5 Hozzászólás ideje: 2010-07-23 17:37:52

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-12 17:09:22

Véleménye a(z) "Eszményi Viktória" előadóról:

Vki nemtudná az eredetit elküldeni nekem??? Eszményi Viktóriától és párjától??? Az naon kéne, fontos lenne! Köszönöm előre

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább