Bencze Márta

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 19445 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Bencze Márta magyar táncdalénekesnő

Biográfia:

1964-től tanult énekelni a Rádió Tánczenei Stúdiójában. Ekkor még a közgazdasági technikumban volt tanuló, meg kellett küzdenie a szülői tiltással is. 1965 szilveszterén tűnt fel Csak fiataloknak című számával. A dalt az Atlantis együttes kísérte, kislemezen is megjelent SP 290 sorszámon. A dal lett Komjáthy György azonos című rádióműsorának szignálja. Első slágerének sikerét nem sikerült megismételnie, bár több Táncdalfesztiválon (1966 - Valaki erre járt illetve Így sohasem vártam még; 1969 - Mindig így lesz most már) is indult. Mintegy 10 hanglemeze jelent meg. Többször fellépett az NDK-ban, Bulgáriában, Ausztriában valamint a Szovjetunióban is. 1966-ban a Világ Ifjúsága az év tíz legnépszerűbb táncdalénekese közé választotta.

Ismertebb dalai a fentieken kívül:

A siker, Arrivederci Hans, Csend, De most még jó, Drága Joe, Egy szelíd kopogás, Eltűnt egy lány, És mégis mozog a Föld, Gyönyörű teljes éj, Hiányzol, Hol van a régi gyerekkori láz, Nem volt szerencsém, Szerető szív, Töltsünk tiszta vizet a pohárba, Mi újság nálad?, Csillagok hada, Más nem ért meg téged

Tagok:

Bágya András

szövegíró

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább