Budapest Bár

Zenei irányzat: Táncdal
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 65430 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlessel, Európa Kiadóval, Doorssal – mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár – kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal.


forrás: budapestbar honlapja


Biográfia:

Az együttes története 2007-ben kezdődött. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora). A zenekarhoz csatlakozott negyedik tagként Misi öccse, Farkas Richárd is (bőgő). Az alapzenekar összeállt, már csak valami különleges, mai hangzás hiányzott belőle. Így született meg az ötlet, hogy meghívjanak néhány kiváló magyar pop és rock énekest, napjaink zenéjének meghatározó személyiségeit. A magyar és cigány művészek együttműködésén alapuló produkció merész ötlete bevált: a Budapest Bár teltházakat vonzott a MÜPA Hangversenytermében, az A38 Hajón, vidéki nagyvárosok művelődési házaiban és színháztermeiben, s a nyári fesztiválok egyik keresett programja lett. Minőségi, különleges, szórakoztató muzsikája mindenkihez szól, aki szereti a jó zenét.Az első két Budapest Bár lemezen régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoztak fel, mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. A 2007-ben megjelent Volume 1. és a 2009-es Volume 2: Tánc című Budapest Bár albumok 2010 nyarára platinalemezek lettek.�A 2010. novemberében jelent meg Zene című, főként instrumentális számokat tartalmazó lemezük, amelyen a zenekar mutatkozott be külföldi vendégművészek közreműködésével. A közönség értékelte az elmúlt évek során kialakult sajátos „budapest báros” hangzást az énekesek nélkül is:ez az album is fél év alatt platinalemez lett.�2011. év elején csatlakozott a csapathoz Kisvári Ferenc (dob), és már az ő közreműködésével, és ismét az énekesekkel együtt készült el 2011. májusában a negyedik, Volume 4. Hoppá! című lemez, amely ismét új oldalát csillantja fel a zenekarnak. Az albumon szereplő dalok merítése igen szélesre sikeredett: a korábbi albumokon is szereplő Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, mellett megjelennnek a Hungária, a Beatles, a Doors, az Európa Kiadó ismert dalai. Akácos út, Alabama Song, Bubamara, Ördögtánc, Tranzisztorkor hajnalán, Surda dala, Lövölde tér, Bolyongok a város peremén című szerzemények kerültek feldolgozásra, amelyek a változatosság ellenére - vagy éppen ezért - szépen elférnek egymás mellett egy lemezen. A stílusok keveredésében sem szűkölködik az album: orosz és szerb cigány, gypsy swing, magyar cigány, latin, rock and roll, reggae, underground, kuplé és még sok más stílus is felfedezhető rajta.Discográfia:Budapest Bar Volume 1. (2007)

Volume 2: Tánc (2009)

Volume 3: Zene / Music

(2010)
Volume 4: Hoppá! (2011)

Forrás: budapestbar honlapja

Budapest Bár dalszövegek (103 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

zenezsu Hozzászólás ideje: 2008-02-08 16:50:09

Utolsó bejelentkezés:
2008-04-07 14:29:53

Véleménye a(z) "Budapest Bár" előadóról:

Örülök, hogy a dalból is van fenn részlet, ami Hadai Győző szerzeménye! Köszönöm!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább