Hangmás

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 19238 alkalommal

Bemutatás:

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

Biográfia:

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumát Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvő közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott. Első videoklipjük, mely a We Are Modern című dalhoz készült, hamar fölkapaszkodott a Magyar MTV Top50 Selection ötödik helyére és a csatorna Swung című műsorában is bemutatkozhattak. A We Are Modernt a francia Transmusicales Festival is fölfedezte magának, és meghívták a zenekart 2008 decemberében játszani. A szám a rendezvény egyik hivatalos slágerévé vált, ami több helyi TV- és rádió megjelenést is eredményezett. A zenekar a francia fellépések mellett több külföldi fesztiválon is szerepelt, Bécsben és a környező országokban rendszeresen megfordultak.

Időközben befejezték második videoklipjüket is a Copy-Paste-hez, amit Prágában, mindössze egy éjszaka alatt forgattak Simon Safranek, cseh rendező és videó művész irányítása alatt, aki első klipjük alkotója is egyben.

2008 októberében kezdték el második lemezük, a Valaki ma este megsérülhet felvételeit, melynek lemezbemutató koncertje 2009. október 8-án volt az A38 hajón, Péterfy Bori vendégszereplésével. Ezt beharangozva jelent meg a 4 számos Plastic Tracks EP, amire Karányi Dani, a Headshotboyz és Kőváry Péter (Neo) készítettek remixeket. A második lemez tekinthető az első folytatásának is, de élesebb, hidegebb hangulatú, a számok pedig nyersebbek és durvábbak. A Valaki ma este megsérülhet a hajnali órákban játszódik, amikor mindenki az utolsókat rúgja. A szövegek az elmúlt év személyes élményeit dolgozzák fel: központi téma itt is a második, a rejtett, a titkos éjszakai élet, a szélsőséges érzelmek illetve az azok hiánya felett érzett tanácstalanság, zavar.

„A Valaki Ma Este Megsérülhet egy permanens erekció, a party egy percre sem ül le. A dobok végig diszkóra pattognak, a gitárok végig lefelé pengetődnek, a szintiszőnyeg az új hullám sötét oldala felé húz, a basszus pumpál, Endre pedig Ian Curtist testesíti meg.” (est.hu)

„Jól hallható, hogy (valószínűleg a koncertrutin hatására) a Hangmás a maximális hatást tartja szem előtt, az énekdallamoktól és refrénektől kezdve egészen az intrókig és kiállásokig. És tudja is, hogyan kell hatást elérni...” (quart.hu)

Így jellemezték a kritikák a második lemezt, amit rengeteg vidéki és fővárosi fellépés követett, a Katonák voltunk pedig a RadioCafé top 10-es listáján a 8. helyezést érte el. Május elején forgattak egy videót ehhez a dalhoz, Merényi Dávid rendezésében. Ősszel megmutatták magukat Belgiumban, az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján és Magyarország legnagyobb városaiba is eljutottak. 2011-ben tovább folytatják az elkezdett turnét, sorban készítik az új számokat az őszre várható harmadik nagylemezre, aminek Darabokban című beharangozó dalához már el is készült a Corvintetőn, Veszéjes Áron irányításával forgatott koncertvideó is.

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Endre

vokál

Kata

szintetizátor

Lala

gitár

Gergő

basszusgitár

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább