Harcsa Veronika

Zenei irányzat: Jazz
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 24308 alkalommal

Bemutatás:

Harcsa Veronika (Budapest, 1982. október 8. – ) magyar dzsesszénekesnő.

Biográfia:

2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén, de korábban a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója is volt. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A Speak Low 2007 júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.

Számos jazz szereplésén kívül kortárs művészeti, alternatív és elektronikus zenei produkciók aktív résztvevője. Énekelt az Off Társulat két kortárs táncos koreográfiájában: a Fészek és a Szomjas vagyok című előadásokban. Az Erik Sumo Band énekesnője volt. Puskás Tamás rendezésében a Centrál Színház Shakespeare, A velencei kalmár című előadásának zeneszerzője, zenekarával az előadások élő kísérője. Vendégként olyan zenekarokkal dolgozik együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Korai Öröm, Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar.

Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként fellépett már Japánban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Finnországban, Norvégiában, Izraelben, Görögországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában.

A 2007-es Budapest Fringe Fesztiválon elnyerte „A Fringe legjobb hangja” díjat. A 2009-es Fonogram díjátadón az év jazz-albuma a You Don't Know It's You lett.

2010-ben a frissen megalakult Bin-Jip együttes énekesnője lett.

Forrás: Wikipédia

Tagok:

Blaho Attila

zongora

Harcsa Veronika dalszövegek (42 db):

A lámpagyújtó énekel
Dalok.hu - Harcsa Veronika - A lámpagyújtó énekel mp3 letöltése

A szomj
Dalok.hu - Harcsa Veronika - A szomj mp3 letöltése

After You've Gone

All that you say

Are You Gonna Share

But I'm not

Cicadal (Miu, mi újság?)

Come On Over

Együgyű mese
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Együgyű mese mp3 letöltése

If you
Dalok.hu - Harcsa Veronika - If you mp3 letöltése

Kihajolni veszélyes
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Kihajolni veszélyes mp3 letöltése

Lámpafény
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Lámpafény mp3 letöltése

Losing ground
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Losing ground mp3 letöltése

Luring

Make It Last

Maybe neverending
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Maybe neverending mp3 letöltése

Múlik

Műterem
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Műterem mp3 letöltése

Nothing's left

Nyár
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Nyár mp3 letöltése

Pirate ballad

Play me, play me

Raining Ice

Red Baggage

Red Baggage
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Red Baggage mp3 letöltése

Saying No

Smoke

Something new
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Something new mp3 letöltése

Suprise

Surprise (Harcsa Veronika)

Szobrokat vittem
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Szobrokat vittem mp3 letöltése

Thousand Lovers

Thousand Lovers
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Thousand Lovers mp3 letöltése

Time and Space

Too early

Unreachable

Út

Ülni, állni, ölni, halni
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Ülni, állni, ölni, halni mp3 letöltése

Üzenj
Dalok.hu - Harcsa Veronika - Üzenj mp3 letöltése

What is our love for
Dalok.hu - Harcsa Veronika - What is our love for mp3 letöltése

You
Dalok.hu - Harcsa Veronika - You mp3 letöltése

You don't know it's you

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

otyikacska Hozzászólás ideje: 2009-02-25 06:17:04

Utolsó bejelentkezés:
2009-02-25 07:10:24

Véleménye a(z) "Harcsa Veronika" előadóról:

Harcsa Veronika valóban egy olyan egyedi stílus a mai Jazz forgatagban, akit nagyon nehéz nem észrevenni! Koncertjei valódi életet sugároznak, és nagyon élvezetesek. Érdemes ott lenni, és átélni azt, ahogy játszik a hangjával, és a zenésztársai a hangszerekkel. Olyan pótolhatatlan élményt nyújt, ami a minden napi élet harcaihoz erőt ad. Valódi művészeti érték, amit ott lát, és hall a közönség.

kAndor Hozzászólás ideje: 2009-01-19 18:33:22

Utolsó bejelentkezés:
2011-05-15 19:03:24

Véleménye a(z) "Harcsa Veronika" előadóról:

Harcsa Veronika fiatal jazzénekesnő, 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A Speak Low 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. Az énekesnő quartetjével jelenleg saját szerzeményeit adja elő. You Don’t Know It’s You című, 2008. januári albumukon tizenhárom saját dal hallható. A lemez 2008. áprilisában Japánban is megjelent, és szintén listavezető lett. Május elején kinti kiadójuk meghívásának eleget téve a kvartett nagy sikerű turnét adott Japánban. 2008. novemberében az A38-on teltház előtt mutatták be az énekesnő legújabb szerzeményeit tartalmazó Red Baggage című lemezt. A Harcsa Veronika Quartet tagjai: Blaho Attila (zongora), Majtényi Bálint (dob) és Oláh Zoltán (nagybőgő). Számos jazz szereplésén kívül Harcsa Veronika kortárs művészeti és elektronikus zenei produkciók aktív résztvevője. Az Erik Sumo Band énekese, énekel az Off Társulat két kortárs táncos koreográfiájában: a Fészek és a Szomjas vagyok című előadásokban. Puskás Tamás rendezésében a Centrál Színház Shakespeare: A velencei kalmár című előadásának zeneszerzője, zenekarával az előadások élő kísérője. Vendégként olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Korai Öröm, Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar. Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként fellépett már Japánban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Izraelben, Görögországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában. A 2007-es Budapest Fringe Fesztiválon „A FRINGE LEGJOBB HANGJA" díjat nyerte.

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább