3/4 hét

Zenei irányzat: Punk-Rock; Buli-Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 16144 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

A zenekar elméleti síkon 2005-ben alakult, 3/4 hét névvel, egyenlőre két taggal (Vass József[basszus], Oroszi György[ritmus]). A nevünket egy időpontról kaptuk. György órája egy fiktív időpontban megállt, és úgy hordta még 3 évig, ekkor jött az ötlet hogy tekerjük 3/4 hétre és legyen ez a zenekar neve. Ekkor két taggal gitár és gitár tudás nélkül „állt” a zenekar. Dobos után kellett néznünk.
2006 februárjában gitárokkal és egy új taggal (Tamás Balázs[dob]) felvértezve valójában útjának indult a 3/4 hét. Elkészültek első dalaink, amiket egy demo formájában rögzítettünk. A korai időkben a pócspetri művházban rendeztünk koncerteket, a saját szórakoztatásunkra, illetve barátainknak.
Egyre-másra születtek az új dalok és ezzel együtt a koncertek száma is. Több koncertünk volt Nyíregyházán, Hajdúdorogon, Harangodon, Debrecenben, Budapesten...
A banda a dallamos punk-rock vonulat hullámain lovagol, vicces dalszövegekkel operálva. A nótáink gyorsak, ütemesek, pattogósak ahogy ezt a stílus megköveteli, ugyan akkor néhány líraibb hangvételű is helyet kap a repertoárunkban.
2008-ban az új dalainkkal együtt stúdióba vonultunk, és felvettük első lemezünket, ami a Rossz felé haladok címmel jelent meg az internetes honlapunkon. Természetesen ez hivatalosan kiadva nem lett. Ezután még inkább megszaporodtak a koncert felkérések a környékbeli városokban. Még ebben az évben sikerült bejutnunk a nyírbátori Amatőr zenekarok fesztiváljára (AZFESZT), ahol a zenekar kipróbálhatta magát, nagy színpadon profi körülmények között.
2010-ben úgy döntöttünk hogy a koncertek hangzásának színesítésére, egy új tagot igazolunk Magyar Tamás [szóló] személyében. Ezután a tanulás és összeszokás időszaka következett, amire a több koncert meghívásnak köszönhetően meg volt a lehetőségünk.
A dalgyártás természetesen nem állt le. Kiválogattunk 12 dalt és nekifogtunk második lemezünknek, ami a Minden ami vár címet kapta. A munka már elkezdődött várhatóan nyárra hallhattja a nagyközönség.
A zenekar a jövőbe tekint, minden lehetőséget megragadunk a fejlődésre, saját és mások által szervezett koncerteket adunk, tehetség kutatókon veszünk részt. A koncertjeink viccesek és jó hangulatban telnek.

3/4 hét dalszövegek (16 db):

02.18

18

A medence alján

A szereplők

Bárcsak én is DJ lehetnék

Egy nyár vége

Hasztalan

Hétfő reggel

Hiányzol

Holnap kezdheted elölről

Kiv agy dobva Pá!

Már az oviban is

Még egy sör

Minden nap elvesztesz valamit

Nem értem, hogy mi baj van

Rossz felé haladok

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább