Jamie Winchester

Zenei irányzat: BritPop
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 20735 alkalommal

Bemutatás:

Jamie Winchester (Bangor, Írország, 1970. július 29. – ) ír származású zenész, énekes, gitáros, dalszerző, dalszövegíró.

Biográfia:

1970-ben született Bangorban (kisváros Belfast mellett). 1977-ben Dublinba költözött családjával, ahol bentlakásos iskolában tanult. Később családja Bécsbe, majd 1986-ban Budapestre költözött, Jamie 1988-ban követte őket Magyarországra és öt hónapig bankárként dolgozott. 1989-ben egy koncertszervező cégnél kezdett el dolgozni.

1990-ben elkísérte a KFT együttest Szicíliába, itt találkozott az orosz népi együttessel, akikkel megalapították a Baba Yagát, 2002-ben megjelentették Secret Combination című lemezüket. Közben Koncz Zsuzsa zenekarának tagja is volt, az évek során olyan elismert együttesekkel, zenészekkel és művészekkel dolgozott még együtt, mint Kovács Kati, Gerendás Péter, Ákos, Für Anikó, Geszti Péter, Mester Tamás, Keresztes Ildikó, a Nyers, Pierrot.

A '90-es évek közepén zenei producerként is dolgozott, például a Nyers első lemezén, az Elmúltak a buta zenéken.

1996-ban a Tátrai Banddel kezdett el dolgozni sőt állandó tagja lett Tátrai másik zenekarának, a Magyar Atomnak is. 1997-ben ugyancsak Tátraival alapította a Boom-Boom nevű zenekart, mellyel két albumot is megjelentettek, majd 2002-ben megszűnt a Boom-Boom, de 2011-ben a Gödörben tartottak egy újraegyesülő koncertet és azóta is koncerteznek. 2001-ben Hrutka Róberttel az egyik GSM-szolgáltató számára írtak egy reklámdalt, aminek sikere folytán együttest alapítottak, mely 2008. végén feloszlott.

Forrás: Wikipédia

Tagok:

Giret Gijo Gábor

basszusgitár, vokál

Pásztor Sámuel

gitár, vokál

Jamie Winchester

ének, gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább