Pedrofon

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 26271 alkalommal

Bemutatás:

A Pedrofon zenekar jelenleg a legfoglalkoztatottabb magyar rock & roll együttes.
Látványos show-elemekkel díszített műsora garantáltan kitűnő hangulatot teremt bármilyen rendezvényen.
Garancia erre a tagok zenei képzettsége, a hazai élmezőnyben eltöltött évek és közel 1000 sikeres Pedrofon buli!

Biográfia:

Pedrofon zenekar2002 nyarán alakult, korábban már együtt zenélő tagokból (Cadillac, Madarak, Lucky Boys), majd a próbák szeptemberben kezdődtek. Az első koncertre novemberben került sor, ám ha már egyszer belelendült a zenekar, akkor az első bulit még kettő követte az évben.A jól sikerült első pár hónap után a 2003-as évet egy demo CD felvételével kezdték, és sorra járták a klubokat, a céges rendezvényeket és az utcabálokat, hogy hirdessék: a rock and roll örök!Az első hivatalos elismerésre 2004-ben került sor, amikor is a Pedrofon a SZTÁRGYÁR tehetségkutató verseny fődíját hozta el.Ez az év nem volt tagcseréktől sem mentes: a dobos és a basszusgitáros vált ki a zenekarból, azonban a csapat azóta nem változott.Következett egy újabb elismerés, ugyanis a Sláger Rádió BUMERÁNG című műsora felkapta az IFA megy a hegyen című dalt, amelynek óriási, országos sikere lett. Mindeközben folytatódtak a klubkoncertek és a fellépések, a rendezvények széles palettáján.Megvalósult az első közös koncert a DOLLY ROLL zenekarral, és azóta is a Pedrofon legendás csapat hivatalos kísérőzenekara.A 2005-ös év ismét hivatalos elismeréssel gazdagította a zenekar referenciáját, hiszen a MŰVÉSZBÁZIS tehetségkutató verseny első helyezettje a Pedrofon lett.Még ebben az évben több mint 100 koncertet adtak, és a zenekar azóta is minden éven hozza ezt a fellépésszámot.Egy évvel később – 2006-ban – BABY GABI is megmutatta, mi is az a rock and roll, mégpedig természetesen a Pedrofonnal. Sor került tehát az első közös fellépésre, és az együttműködés továbbra is folyamatos.A 2007-es év első hónapjában ELVIS PRESLEY születésnapján nagy sikerű emlékkoncertet adtak az Alcatrazban, amely onnan kezdve hagyománnyá vált: azóta is minden esztendőt Elvis emlékkoncerttel kezdenek, kitűnő vendégművészek bevonásával.Ekkor indult útjára a népszerű nyári koncertsorozat az Orczy-kertben, amely igazi, jó hangulatú szabadtéri rongylábparty.A 2008-as év elhozta az 500. élő koncertet.Az első külföldi koncert időpontja is elérkezett; Regensburgban nagysikerű bulit adtak a helyi rockabilly klubban. Elkészült az IFA megy a hegyen videoklipje, ami fel is került a Youtube-ra. Debütáltak Erdélyben és a Felvidéken is, ahol a Pedrofon a Dolly Rollal együtt lépett fel.Az IFA klipje 2009-ben túllépte a 100 ezres nézettséget, és több budapesti és vidéki klubban is nézőcsúcsot döntött a zenekar.Még ebben az évben sor került az első közös fellépésre Komár Lászlóval és Auguszt Bárióval.Pedro élőben nyilatkozott 2010 elején a Sydney-i Magyar Rádióban; ebből is látszik: a Pedrofon híre már Ausztráliáig jutott!

2011-ben egy száguldó vonaton is játszott a zenekar, ahová azóta is rendszeresen visszatér.
Fenyő Miklós eléneklte a Pedrofon zenekarral is a Jó Öreg Rock & Roll című dalt.

2012 novemberében 10 éves lett a zenekar és karácsonyra elérte az IFA klip az egymilliós nézettséget!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Nycó28 Hozzászólás ideje: 2009-05-20 08:48:00

Utolsó bejelentkezés:
2013-01-21 23:34:58

Véleménye a(z) "Pedrofon" előadóról:

Sziasztok! Ők egy nagyon jó kis Rock&Roll együttes akik főleg Hungária, Fenyő Miklós és Dolly Roll számokat játszanak.Aki szereti az ilyen zenét annak felejthetetlen élmény lesz ha eljön a koncertjükre.Nagyon sokat lehet nevetni rajtuk!Nagyon jók!Gyertek el nem bánjátok meg!Egy rajongójuk!Nycó

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább