Radical Hungary

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 35166 alkalommal

Bemutatás:

Az alakulás 2008 nyarán, egy átmulatott éjszaka utáni beszélgetés során vetődött fel, a későbbi basszusgitáros, és a későbbi dobos között. Ezután Győző felvette a kapcsolatot Joezee-val, mert úgy értesült, hogy ő már látott olyat, aki fogott a kezében gitárt. 2008 októberében találkoztunk egymással, hogy „kisorsoljuk”, ki milyen hangszeren játsszon. Miután megtörtént a szereposztás (Győző: basszus, Joezee: gitár, Bakter: dobok), a Bakter nappalijában tartottunk egy próbát. Ez a családtagok elmondása alapján nem is volt olyan szörnyű, és folytatásra buzdítottak minket. Ezután próbatermet kellett találni, amit a helyi Jobbik biztosított is. Lezajlott néhány próba, majd rájöttünk, hogy énekessel talán hatékonyabb. Meg is jelent Andris, aki hangtechnika híján egy székről ordibálta a szövegeket. Összeállt három szám, amikor Ceka a Magozott Cseresznyéből lelátogatott a pincébe, meghallgatta, és fellépési lehetőséget kínált a Magurak klubban. Ott remegő lábbal, holt részegen előadtunk három sanzont, „hatalmas közönségsikerrel”. Éreztük, hogy jó úton haladunk, de még hiányzik valami. Egy szólógitáros. Ekkor Andris beállt gitározni, de mivel a szólógitár és az ének egyszerre komplikáltnak bizonyult, keresnünk kellett egy énekest. Norbi személyében meg is találtuk, egy darabig ő volt az énekes, de munkahelyi elfoglaltsága miatt abba kellett hagynia. (Egy pár dalszöveget köszönhetünk neki.) Norbi távozása után ismét előkerült a probléma. Szólógitár! Bakter lánya (Babi) épp arra sertepertélt, megkérdeztük, nem akar-e szólógitáros lenni. Igent mondott. Így alakult ki a zenekar végleges felállása.

Azt, hogy idáig eljutottunk, köszönhetjük a Magozott Cseresznyének, és az Oi-kornak. A születéstől kezdve a mai napig segítik a zenekart. Ez külön öröm a számunkra, mert az ő alapjaikat, a 80-as évek oi zenéjét célozzuk.

Aki már hallott tőlunk számokat, annak feltűnhetett, hogy a szövegek nagy részben a napi akutálpolitikát támadják elég szókimondó, radikális stílusban. Tehát a zenekar neve egyértelműen adódott.

Úgy érezzük, hogy a szövegek kemények, de JOGILAG támadhatatlanok.

Biográfia:

Albumok:

Radical Hungary dalszövegek (32 db):

3. félidő

Amerika

Árpád Imája

Árpád Imája

Avanti Ragazzi

Avanti Ragazzi

Betyársereg

Dr. Martens

Ébredj magyar

Eljön majd a nap

Esküdt ellenség

Fehér Magyar

Hozzá' Má'

Magyar vagy

Mindent megtehetsz

Mit nem beszél

Ősi nemzet

Páncélos induló

Radical

Sárgaság

Sátán kegyeltje

Senkiházi

Sturmführer

Sün

Sün

Talány

Tüzér induló

Tüzér induló

Utolsó harc

Utolsó Harc

Üzenet

Vecsés

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább