Radical Hungary

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 37172 alkalommal

Bemutatás:

Az alakulás 2008 nyarán, egy átmulatott éjszaka utáni beszélgetés során vetődött fel, a későbbi basszusgitáros, és a későbbi dobos között. Ezután Győző felvette a kapcsolatot Joezee-val, mert úgy értesült, hogy ő már látott olyat, aki fogott a kezében gitárt. 2008 októberében találkoztunk egymással, hogy „kisorsoljuk”, ki milyen hangszeren játsszon. Miután megtörtént a szereposztás (Győző: basszus, Joezee: gitár, Bakter: dobok), a Bakter nappalijában tartottunk egy próbát. Ez a családtagok elmondása alapján nem is volt olyan szörnyű, és folytatásra buzdítottak minket. Ezután próbatermet kellett találni, amit a helyi Jobbik biztosított is. Lezajlott néhány próba, majd rájöttünk, hogy énekessel talán hatékonyabb. Meg is jelent Andris, aki hangtechnika híján egy székről ordibálta a szövegeket. Összeállt három szám, amikor Ceka a Magozott Cseresznyéből lelátogatott a pincébe, meghallgatta, és fellépési lehetőséget kínált a Magurak klubban. Ott remegő lábbal, holt részegen előadtunk három sanzont, „hatalmas közönségsikerrel”. Éreztük, hogy jó úton haladunk, de még hiányzik valami. Egy szólógitáros. Ekkor Andris beállt gitározni, de mivel a szólógitár és az ének egyszerre komplikáltnak bizonyult, keresnünk kellett egy énekest. Norbi személyében meg is találtuk, egy darabig ő volt az énekes, de munkahelyi elfoglaltsága miatt abba kellett hagynia. (Egy pár dalszöveget köszönhetünk neki.) Norbi távozása után ismét előkerült a probléma. Szólógitár! Bakter lánya (Babi) épp arra sertepertélt, megkérdeztük, nem akar-e szólógitáros lenni. Igent mondott. Így alakult ki a zenekar végleges felállása.

Azt, hogy idáig eljutottunk, köszönhetjük a Magozott Cseresznyének, és az Oi-kornak. A születéstől kezdve a mai napig segítik a zenekart. Ez külön öröm a számunkra, mert az ő alapjaikat, a 80-as évek oi zenéjét célozzuk.

Aki már hallott tőlunk számokat, annak feltűnhetett, hogy a szövegek nagy részben a napi akutálpolitikát támadják elég szókimondó, radikális stílusban. Tehát a zenekar neve egyértelműen adódott.

Úgy érezzük, hogy a szövegek kemények, de JOGILAG támadhatatlanok.

Biográfia:

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább