A víg özvegy (operett)

Zenei irányzat: Operett
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 32807 alkalommal

Bemutatás:

Henn Meilhac 1861-ben íródott vígjátéka a " Lattaché d' ambassade " alapján készült az operett.
Victor Léon és Leo Stein librettójára Lehár Ferenc komponált zenét. Lehár operettjét Bécsben a Theater an der Wienerben mutatták be 1905. december 30-án. A Budapesti bemutató 1906-ban volt a Magyar Színházban Küry Klárával a címszerepben. A művet több alkalommal is megfilmesítették, és a mai napig kedvelt darabja a hazai és külhoni színházaknak. A darab főcselekménye, hogy egy kis ország " Ponteverdo " az anyagi csődtől megmeneküljön, ezért dúsgazdag honleányukat akarják hazacsábítani, hogy vagyona kiút legyen a katasztrófából.
Glavari Hanna a gazdag özvegy kinek az ország diplomatái keresik az ideális férjet megérkezik Párizsba. A férj keresők azonban nem tudják, hogy az általuk kiszemelt Danilovics Danilo és Hanna között egy korábbi még nem tisztázott nézeteltérés van. Az operett végén persze mindenki megtalálja párját és beteljesül a " Happy End ". A mű az 1920-as években játszódik Párizsban.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább