Düki

Zenei irányzat: Electropop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 13883 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Tran D. A. az az Düki 1990.05.19.-én Vietnamban, Hanoi városában látta meg a napvilágot. 3 éves volt, amikor édesanyjával és húgával először Bulgáriába, majd 6 évesen Magyarországra költöztek.

Édesanyja mindenben támogatta, ennek köszönhetően a fiatal fiú hamar beilleszkedett és könnyen tett szert barátokra, új hazájában. Fogékonyságára a művészetek iránt már fiatalon felfigyeltek tanárai, a kőbányai Szent László Gimnáziumban ahol rajz szakon végzett.


Tánc

11 évesen kezdett el komolyabban foglalkozni a tánccal, akkori legjobb barátjával együtt (Reeco Bad Boyz) a Jamland - Hip Hop tánciskolában, ahol tanára Anda László (Mady Bad Boyz) volt. Mady rögtön kiszúrta a fiatal srác tehetségét, és rátermettségét a tánc iránt, így kiemelten kezdett el foglalkozni Dükivel.

Az első videoklipes szereplésre sem kellett sokat várnia 13 évesen beválogatták LL Junior – Mr. Raggamoffin (című) dalának videoklipjébe. Ezután számos klipben szerepelt.

(Tyson – Oh nem, LL Junior – Normális Srác, Josh és Jutta- Utolsó Éjszakánk, Igni – Barna Lány, Szekeres Adrienn –Olyan Mint Te, Barbee- Ébressz fel, Sp – Más volt, Sp – Kép Maradsz, Sp- Ne Add Fel, Sp – Állj meg, stb.)


Bad Boyz

Az áttörést a médiában és az országos ismeretséget, a 2009 nyarán megalakult BAD BOYZ formáció adta meg az ifjú tehetségnek. A Csillag Születik című műsor 2. szériájában elért döntős helyezésük biztosította a jövőben a számos fellépést, ahol még többen megismerhették, rutint és tapasztalatot szerezve. Düki ekkor már számos saját dalt írt, és táncos munkássága mellett egyre komolyabban fordult az éneklés és a zenei munkák felé. Az így megszerzett ismertség lehetőséget nyújtott ahhoz, hogy saját dalait szélesebb körben megismerjék és hallgassák. Ekkor már elismerik munkásságát a Hip-Hop tánc világában.


SP

Düki 2008-tól SP hivatalos koreográfusa és táncosaként számos videoklipjében szerepelt, illetve több száz fellépésen át kísérte készségesen, melynek köszönhetően barátokká kovácsolódtak. Ez a baráti és munkakapcsolati viszony a mai napig segíti mindkét előadó fejlődését. 2011 januárjától, Düki koreográfusként dolgozik tovább SP-vel, miközben saját előadói munkásságát erősíti.


Zene

Düki 11 éves kora óta érdeklődik, szimpatizál a zenével akár csak a tánccal. Már 12 évesen elkezdett otthon, hobbi szinten zenei alapokat gyártani az akkoriban gabonapehely mellé járó ajándék zenei programmal. Eleinte a raphez állt közelebb, így 3 barátjával otthon kreált „hip-hop” számokkal szórakoztatták magukat és szűk baráti körüket. Majd 14 évesen tért az énekes vonalra. Reecoval ketten megalapították a Dynamite nevű duót, ahol Reeco rapperként és Düki énekesként hallható. A videó megosztó portálokon nem várt népszerűségre tettek szert. A nagy nézettség mellé pár nagyobb fellépés is társult nagy meglepetésükre. 2008-ban elváltak útjaik, legalábbis zenei téren, de táncban ugyanúgy társak maradtak. Düki semmilyen zenei tanulmánnyal nem rendelkezik. Saját maga szorgalmának és kitartásának köszönhetően egyre több lehetőséget teremt álmai megvalósításának. A fellépésekből és más táncos munkákból befolyt összeget, otthoni stúdiójának fejlesztésére fektette, ami kihatással volt az új zenéi minőségére. Az évek múltával folyamatos fejlődésen ment és megy keresztül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egyre több felkérése érkezett azzal kapcsolatban, hogy dalt szerezzen és szöveget írjon más előadóknak. Pl: Stereo 2.0 – Minden Más, Barbee- Kapj El Remix, Puskás Peti – Angyalszárny stb.

A 2010-es év számára a nagy forduló pont. Elérkezettnek látszott az idő komolyabb célok megvalósítására. Saját maga bevallása szerint ekkorra már beért, kiteljesedett egy saját önálló, színvonalas produkció megalkotásához. Sok gondolkodás és tanakodás után a Hungarosound lemezkiadónál kötött ki, ahol a zenei körökben már elismert Josh támogatta és segítette karrierje elindításában.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

fufuka1999 Hozzászólás ideje: 2011-02-24 18:32:35

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-24 19:23:23

Véleménye a(z) "Düki" előadóról:

sztem szupi!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

csilivilii Hozzászólás ideje: 2010-07-22 09:32:47

Utolsó bejelentkezés:
2010-09-30 18:43:09

Véleménye a(z) "Düki" előadóról:

Tökjoo nekem tetsziik :)

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább