Kardos-Horváth János

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 7, összesen 34560 alkalommal

Bemutatás:

"Budapesten születtem a ’80-as évek elején, külkeres szakközépbe jártam...
Nehezen szántam el magam a továbbtanulásra, de kõkemény reál tantárgyakkal néztem szembe, majd nyugodt szívvel engedtem el az üzleti karriert.
Az említett fõiskolán, Tatabányán, alapítottuk meg a KAUKÁZUST és friss arcként, jó számokkal szép lassan beszivárogtunk a koncerttermekbe... azonban 2010-ben, bizonyos szakmai csúcson, közös megegyezéssel letettük a dolgot.Gyermekeimnek írtam az elsõ gyerekdalokat, amelybõl szépen felcseperedett a HAHÓ gyerek-együttes, egyik legismertebb dalunk a Földlakó...
21. századi trubadúrként egy szál gitárral olyan, mint a Vadnyugat végén indiánnak lenni... nekem ez a KAFKAZ."

Weboldal:

Biográfia:

Korai évek

1994 karácsonyán, tizenhárom éves korában szülei meglepték egy ukrán gitárral és egy Muszty-Dobay gitáriskolával. Első gitáróráit Kovács Áron ének-zene tanártól kapta, és még abban az évben nagy sikere volt gitártudásának az iskolai táborban.
Amatőr zenekarok, iskolai Ki mit tud? rendezvényeken való részvétel, további nyári táborok, valamint az első saját dal követte az eseményeket, amelynek címe Kelet-Berlin. Nővére mikrofon bemenetes, kétkazettás magnójára készült az első önálló lemez, melyben már csírázott az ironikus romantika bizonyos elfeledett kor után. Zenei műveltségét továbbcsiszolta, gyűjteményében megtalálhatók: teljes magyar ’60-as és ’70-es évek, valamint The Beatles (Paul McCartney és John Lennon szólólemezei is), Nirvana Unplugged, Oasis, Dire Straits.
Első stúdiófelvételét a Hattyúk Tava zenekarral készítette, melyben ének-gitár volt a posztja. A négy dalos demón két dalt Tóth Balázs (FeketeBlues, Kutyák), kettőt pedig ő jegyzett (Ivett, Legendák Földje). A zenekar néhány koncert és még egy próbatermi koncertfelvétel után – ami a Tóth testvérek érdi házában volt - feloszlott.
Az ezt követő Zuzmó zenekar 2000-ben alakult. Puller István humora, zenei és általános műveltsége lenyűgözte és amikor megmutatta Jánosnak a Kispál és a Borz akkor Velőrózsák című lemezét, új erőre kapott és együtt elhatározták, hogy csinálnak valamit. Dalos demó következett a budapesti City Sound stúdióban, ahol a sors kegyessége miatt az a dobos volt a hangmérnökünk, aki az Ágy asztal tévé című Kispál lemezt feldobolta. A lemezen két dalt Puller (Pamat, Sakál a metró területén), egyet János írt (Azt mondták) és feldolgozták a Helikoffer című, Halász Judit által énekelt Bródy dalt is. A Zuzmón keresztül ismerkedett meg Karányi Danival. A zenekar második demója már egészen súlyos hangulatú lett, János ekkor elment katonának.

Kaukázus

Tatabányán egy kulturális esten János előadta két saját dalát mely után kapcsolatba lépett vele Fűrész Gábor, egy zenekar ötletét vetve fel. Röviddel ezután Fodor Máriusz is megkereste. Előbbiből lett a Kaukázus, utóbbiból a Magashegyi Underground.
A Kaukázus alulról jövő zenekar kiadók és profi körülmények nélkül, önkéntesek és barátok, ismerősök által vált azzá ami jelenleg is. Egy rendszerkritikus zenekar, amely olyan üzeneteket fogalmaz meg, amelyek erősen ökotudatosak. Ez a fajta Globkrit a zenekart megkülönböztette a többitől. A zeneileg eklektikus Majdnem Kína első lemez, az elektro stílusú MIR lemez és a kettő keveréke: Amerika Nem Hazudik.
A lemezpiac válságára, feleslegessé válására hívták fel a figyelmet, amikor minden Kaukázus dal ingyenesen elérhetővé vált az interneten. A 2006-ban újraszerveződött MR2 Petőfi Rádió országos ismertséget adott a zenekarnak. A Kaukázus rövid, alig 6 éves időszakában rengeteg koncert, és jó néhány klip készült a zenekar dalaira, a legemlékezetesebb koncertek: MüPa akusztikus koncert, LGT ikon-koncert, MR2 Akusztik című műsora, VOLT Fesztivál nagyszínpad, Sziget nagyszínpad (zene a rasszizmus ellen), illetve a talán legsikeresebb búcsúkoncert a Gödör-klub nagytermében.

Kafkaz

A Kafkaz minden Kardos-Horváth János dal előszobája, és ez az amit a legeslegjobban szeret csinálni, mint zenész: egy szál gitárral kis helyeken a dalait játszani. Ennél csak az jobb, ha zenészbarátai is vele játszanak, mondta egyszer. 2009-ben ismerkedett meg Jamie Winchesterrel, akivel azóta már sokat dolgozott együtt, többek között a Földlakó és a Kisfogyasztók lemezen. Jamie vendégként szokott jönni a koncertekre. Másik állandó zenésztársa Domokos Tibor, aki az Óperentzia zenekarban billentyűs, a Kafkazban pedig akusztikus gitáron játszik és kísér.
A Kafkaz egy fantáziaszó. Egyfelől a Nagy-Kaukázus hegységet oroszul Kavkaznak mondják, másfelől pedig Az átváltozás című regény írója, Franz Kafka neve is feltűnik a szóban. E kettő összeolvasztásából született a név. A Kafkaz egy akusztikus kis zenekar. Zenei stílusát tekintve a popzene nagy halmazába tartozik, azon belül már megoszlanak a vélemények.

Gyerekzenék

Kardos-Horváth János öt évig volt a Kaukázus zenekar frontembere, így főállású zenészként szinte magától értetődő volt, hogy a gyermekek figyelmének lekötésére is zenét írt. A kicsik növekedésével párhuzamosan nőtt a dalok száma, tágult a bennük megjelenő világ.
Hamarosan kiadvány is született belőle. Ez a lapozókönyv és a dalokat tartalmazó CD egyszerre szól a gyermekekhez és a szülőkhöz, a világra nyitott, gondolkodó, együtt olvasó és az olvasmányokról beszélgető társakhoz. Színes-hangos híradás az élet apróbb-cseprőbb problémáiról, kérdéseiről, konfliktusairól; a világrajövetelről a honnan jövünk – hová megyünk örök körforgásáról, a különbözőségekről és hasonlóságokról, a gyermekeket körülvevő kicsiny, de mégis óriási világ rezdüléseiről, Kardos-Horváth Jánosra jellemző érzékenységgel, könnyedséggel és kedvességgel.
Az album elkészítésében társai voltak: Jamie Winchester, Óperentzia zenekar, Berkó Gábor, Boros Gábor, Bakai Marci, Márti, Víg Mihály (Balaton), Copy Con.

Forrás: Wikipédia

Albumok:

Kardos-Horváth János dalszövegek (84 db):

400 m

51 csillag

A Földön élni jó
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - A Földön élni jó mp3 letöltése

A pénz rövid története

Agyhalál

Akármelyik csillag

Altató
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Altató mp3 letöltése

Amsterdam

Anglia

Anyahajó

Bazmeg

Bengurion

Bili dal
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Bili dal mp3 letöltése

Bocs

Borsófőzelék
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Borsófőzelék mp3 letöltése

Bostoni galamb

Celeb

Csillagos Krisztián
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Csillagos Krisztián mp3 letöltése

Cukorborsó

Dinamó és villámhárító

Dualizmus

Dugjál engem el

Elit

Elnézést, bocs

Elvállalat

Energiapersely

Enni adni tudni kell

Eszkimó
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Eszkimó mp3 letöltése

Feladatos

Fényhez áram kell

Feri segíteni kell

Földlakó

Fürdetés
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Fürdetés mp3 letöltése

Gólya

Gyerekkor

Győr

Gyűrűzött madár

Hasonlítunk
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Hasonlítunk mp3 letöltése

Hawaii hó
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Hawaii hó mp3 letöltése

Hol a rendőrség

Ingatlan

Kapcsolj a Zöldre

Kicsi ország

Kié a Föld

Kreatív

Lángos tejföl

Legyen

Lézer

Lift

Lila

Magácska

Megmozdultam

Megyünk a boltba
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Megyünk a boltba mp3 letöltése

Meleg só
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Meleg só mp3 letöltése

Mentes Víz

Mindannyiunk története

Monsieur

Öregem

Öregem

Papírsárkány

Party homokozó
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Party homokozó mp3 letöltése

Pénzforgalom

Pingvin

Rálátás

Rézcső

Riadó

Robot kutya
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Robot kutya mp3 letöltése

Samsonite

Suttognak a fák

Sz. Sz. (Szerelem Szelfi)

Szalaiéva

Székely szerető

Szellemi elit

Szobanövény
Dalok.hu - Kardos-Horváth János - Szobanövény mp3 letöltése

Tájsebész

Tartós béke

Teringettét

Teszkó

Tökre nem örökre

Víz nélkül lehetetlen

Vizsgaidőszak

Wi-fi

Zánka

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább