Turbo

Zenei irányzat: Garage
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 16789 alkalommal

Bemutatás:

Magyar Garage Rock együttes.

Weboldal:

Biográfia:

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára pedig elkészült az első EP “Boarman sessions”-re keresztelve.

Néhány tagcserét követően a zenekar végleges és tökéletes felállása:

Tanka Balázs – ének
Vigh David – gitár
Dure - Hammond/Fender Rhodes
Jero – basszusgitár
Delov Jávor – dob

Az EP-n található One More Time című dalra készített videoklipet a publikum és a magyar MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig előkelő helyeken szerepelt a hazai listákon.
2009 januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén léptek fel a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában.

Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztik műsor részeként átdolgozott P.Mobil dal – a Lámpagyár – azóta számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak és a közönség nyomásra a koncertműsor állandó része lett. A RadioCafé hallgatóinak szavazata alapján pedig 2009-es év albuma a Turbo Vol1 nagylemeze.

A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises című dalhoz - a Turbo második videója.

2010 februárjában a Fonogram Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar.
2010 nyarán a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon és a Siófokon megrendezett MTV Icon-on is felléptek.

Ősszel ismét fővárosi és vidéki klubkoncertek következtek, valamint egy több héten át tartó Radio Café listavezető dal, a Magnet megjelentetése. 2010 decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű hollnad énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek és a tervek között szerepel egy közös dal felvétele is. 

A második nagylemez ’Lost Measure’ címmel 2011. májusában, szerzői kiadásban jelent meg. Ez az év koncertekkel, majd 2012-2013 főként stúdiómunkával telt. A zenekar egyszerre dolgozott egy hangos és egy akusztikus anyagon is, melynek gyümölcseként - klippel kísérve - napvilágot látott az első magyar nyelvű dal, a Nebulosus. 

2013 októberében a tengerentúlról érkező New Model Amry vendégei voltak az A38 Hajón, majd decemberben önálló lemezbeharangozó koncertet adtak ugyanott, valamint bemutatásra került a harmadik nagylemez debütáló dala, a Soul Sister is, egyből egy különleges technikával forgatott videó kíséretében. 

2014 április 9-én online megjelentette meg harmadik, Pentagram címet viselő nagylemezét a zenekar, szintén a MamaZone kiadó gondozásában.  

forrás: mamazone
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább