Bohemian Betyars

Zenei irányzat: Speed - Folk - Freak - Punk
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 12, összesen 55472 alkalommal

Bemutatás:

MUZÍÍÍKA, AGREESZIÓ!
A Bohemian Betyars zenekar 2009 hajnalás alakult, amikor még a macskák is aludtak. Az énekes (Szűcs Levente), és a villanygitáros (Mihályfi Máté), egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül toboroztak még egy hegedűst (Palágyi Máté), egy saxofonost (Hajnal Ferenc), egy bőgőst (Fehér Gábor), és egy dobost (Fellegi Kristóf). Ezzel meg is született a hat tagból álló elmebeteg zenekar.

Weboldal:

Biográfia:

A hegedűs, és a bőgős népzenei/néptáncos múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatívos vonalásal, beleöntötték egy nagy kondérba, majd megfűszerezték a punk, a ska, és a cigány/balkáni népzene elemeivel. Két órás közepes lángol való főzés után kész is lett a hamisíthatalan gulyásleves, ami köztudottan kétszer csíp.   A név kiválasztása nehéz feladat volt, hiszen tükröznie kellett a zenekar irányvonalát. Több név is felmerült (Bukake Party, Manouch Cuci, Super Taranta, Panel Palinka), de a végső voksot a Bohemian Betyars mellett tettük le, utalva ezzel a bohém, művész életmódra, és a magyar hagyományokra.   Mostanában már mi is nagyon sokat zenélünk, mint ahogy a macskák is igen szaporák. Koncertjeinken saját számok mellett Gogol Bordello feldolgozásokat is játszunk, de megszólalnak a RATM , és egyéb nagyhatású zenekarok klasszikusai is. A hangulatot a maguk módján őrült zenekartagok mellett a lendületes, pörgős számok szokták garantálni, a tombolók a zenekar tagjaival egyetemben rendszerint az árokban ébrednek reggel. Végezetül, ha lenne két kívánságunk az aranyhaltól, akkor az egy ki nem fogyó pálinkáshordó, és egy mindenre táncoló, enyhén ittas közönség lenne.   Jelenlegi felállás:   Szűcs Levente - ének, akusztikus gitár   Palágyi Máté - hegedű, vokál  Muhari Krisztián - trombita  Mihályfi Máté - szólógitár, vokál  Fehér Gábor - bőgő, vokál  Dankó Dániel - dob  Forrás: internet

Tagok:

Szűcs Levente

ének, akusztikus gitár

Palágyi Máté

hegedű, vokál

Hajnal Ferenc

szaxofon

Mihályfi Máté

szólógitár, vokál

Fehér Gábor

bőgő, vokál

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

poison888 Hozzászólás ideje: 2011-08-27 22:10:03

Utolsó bejelentkezés:
2015-03-22 11:42:32

Véleménye a(z) "Bohemian Betyars" előadóról:

Nagyon jól csinálják a srácok, igazi koncert zenekar! Szigeten volt hegedű feláldozás is!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább