Ham&X

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 15421 alkalommal

Bemutatás:

A Ham&X [ejtsd: hemendeksz] egy budapesti rock, rock 'n' roll zenekar, mely 2008-ban alakult.

A zenekar saját számok mellett feldolgozásként főleg a 70-80-as évek klasszikus magyar és külföldi rock, rock 'n' roll szerzeményeit vette fel repertoárjába. A fellépéseken az ismertebb slágereken túl ritkább, de ugyanakkor fülbemászó dallamú gyöngyszemek is elhangzanak. A Hobo és Radics művek mellett többek között P. Mobil, Bikini, Betrice, Deep Purple, Led Zeppelin és AC/DC számok is felcsendülnek a koncerteken. A saját zenék kivétel nélkül mind magyar szöveggel készülnek, és stílusukban változatosak a lendületesebb, motoros rock daraboktól a lassabb, dallamos számokig. A banda számára az igényes előadásmód és hangzás mellett fontos a közönség szórakoztatása, ezért a hallgatóság igényeihez igazítva igyekszik némi humort is csempészni a műsorba összemixelt egyvelegekkel (pl. Born to be wild + Áldozatunk fogadjátok) és pörgős, egyedi feldolgozásokkal.

A tagok egytől egyig rutinos, régóta játszó zenészek. A zenekarnak öt állandó tagja van: egy gitáros-énekes frontember, egy gitáros, egy billentyűs, egy basszus és egy dobos. Alkalmanként egy hölgy énekes, valamint egy szájharmonikás vendéggel is ki szoktunk egészülni.

A Ham&X rendszeresen koncertezik: sok sikeres és kitűnő hangulatú koncerten van már túl. Játszott nagyobb közönség előtt több budapesti klubban, kollégiumban, szabadtéren olyan zenekarok előtt, mint pl. a Bëlga, a Tűzkerék XT, a Tengs Lengs, a Takáts Tamás BB vagy a Hollywood Rose. Vendég előadó volt a koncerteken már többek között Rudán Joe (Mobilmánia, P. Mobil, Pokolgép) és unplugged fellépésen Takáts Tamás (Karthago) is.

Közel az Éghez c. saját dalukat a Juventus rádió rendszeresen játssza.

Biográfia:

A zenekar 2008 év elején alakult, amikor Kalán (dob) csatlakozott Dórihoz (ének), Josh-hoz (gitár), Gáborhoz (gitár) és Petihez (basszusgitár). Ez volt az első felállás. Ebben az évben már született több saját szám, és az első sikeres koncerteket is megtartotta a banda - igaz két koncerten még Ex-Dolls néven (utalva egy korábbi együttesük nevére), mivel az új név csak lassan, sok gondolkodás után született meg. 2009-ben Peti helyét Lala vette át, aki vokálozásával is segítette az együttest. Sok tapasztalatával a háta mögött Lala lett a Ham&X hangtechnikusa. Még ugyanebben az évben munkája miatt Gábor is elhagyta a zenekart. Helyére Laca érkezett, aki a zenekar másik gitárosa, és egyben újabb énekese is lett. 2010-ben pedig Zsu váltotta az énekesi poszton Dórit. Így Laca mellett ő lett a másik frontembere az együttesnek. 2012-től Zsu egyéb elfoglaltságai miatt kiszállt a Ham&X-ből. 2013-tól pedig a koncerteken sok szám hangzását Szabi színesíti billentyűjátékával és vokálozásával. Alkalmanként a zenekar felállása kiegészül beugró énekeslányokkal is a fellépéseken.

Tagok:

Imrefi József

szövegíró, zeneszerző, ritmus gitár, szóló gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább