Tales Of Evening

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 20031 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar rövid története...

A Tales Of Evening zenekar megalakulása a 2011-es év elejére tehető. Az ötlet a zenekar billentyűsétől származik. Saját instrumentális, filmzenés, atmoszférikus dalait más köntösben szerette volna viszont hallani, így zenészeket, zenésztársakat toborzott, akik szintén kedvelik a műfajt. Az így megalakult csapat, már konkrét tervekkel és elhatározással, elkezdte stúdióban rögzíteni a már teljesen más stílusban megszólaltatott dalokat.
A dallamos metált játszó zenekar különös neve onnan fakad, hogy, a kicsit elvonatkoztatós, néhol mesés dalszövegek mondanivalója, mindekni számára mást és mást jelenthet, de mindenki magára találhat bennük. Akárcsak egy mesében…

Tagok:

Dudás Ivett - Ének


Születésnap: május 16.

Hobbi: zene, rajz, sétálás, fotózás

Kedvenc zenekar: Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Satyricon

Gyerekkori álmom, hogy énekelhessek egy zenekarban. És mióta élek a zene végigkíséri utamat. Népdaléneklési versenyekre jártam, egyedül és csapatban. Általános iskolában nekifogtam a gitározásnak, de ezt csak hobbiból űzöm, csak magamnak játszok, örömből. Kórusba is jártam ahol a 4szólamú ének volt a jellemző. Amikor énekelek, vagy zenét hallgatok, elveszek egy teljesen más világban, és ez az egész örömmel tölt el. Felszabadultnak és boldognak érzem magam. Hát igen: zene nélkül mit érek én?? A zene mindenben végigkísért és segített szörnyű időket megélni. Hálás vagyok érte hogy kaptam tehetséget, és énekelhetek.
Legközelebb hozzám a heavy, a szimfónikus és gótikus elemekkel dúsított black, és a sima black metal áll. Imádom a dallamos metált.


Ádám Attila - Billentyű


Születésnap: július 02.

Hobbi: Zene, futás, úszás, zene és zene.

Kedvenc zenekar: Stratovarius, Finntroll, Sonata Arctica, Cradle Of Filth, Arch Enemy, Children Of Bodom, Sabaton, túl sok...



A zene sokat jelent, hiszen végigkíséri az ember életét, ha kell, kikapcsol, vagy épp felpörget. Mindig, mindenhol ott van. Az külön szerencse, hogy azzal is foglalkozhatok, amit ennyire szeretek.
Nagyon közel áll hozzám a klasszikus zene, és gyakran már azért nézek filmeket, hogy a zenéjüket hallhassam. Itt kezdődött minden.
Kezdetben csak saját instrumentális, filmzenés dalokat írtam (egyébként jelenleg is), melyeket nagyon sokan megkedveltek és azt hiszem ez adott erőt és lendületet, egyfajta inspirációt ahhoz, hogy hasonló dalokat más köntösben is, megírjak. A rock és metál zenét régóta imádom, így akaratlanul is, csak ez a műfaj jöhetett számításba. Így születtek meg az "Esti Mesék". Most itt tartunk...

Hangszerek: Roland Fantom X6, Korg SP-200, Roland XP-60


Ribarics Tamás - Gitár


Születésnap: február 26.

Hobbi: Ha-ha!!Enni, inni, aludni, na és persze gitározni!!

Kedvenc zenekar: Metál!



1986-ban 10 éves koromban Apám beíratott zeneiskolába, amit 3 év múlva gitár oktató hiányában abba kellett hagynom. Ezután az élet lett a tanárom... A 90-es évek elejétől szinte folyamatosan zenéltem itt-ott (Pandora, Captive Honour, Art Of Butchery, Scarabeus, Charon, Mélypont). És most lám itt vagyok...

Ja, meg közben hakniztam is egy csöppet.
A hangszer állományom egy érdekes történet... A tanulmányaimat egy Orfeus nevű Szovjet csodán kezdtem, majd 1990-ben Apám megajándékozott egy fekete Musima Lead Star NDK gyártmányú hangszerrel, amit bizonyos mértékben ma is használok, bár már átesett egy kisebb átalakuláson (hangszedő, elektronika). Hosszú éveken keresztül ez volt az egyetlen hangszerem, de még csak erősítőm sem volt, sajnos akkor még nem engedhettem meg magamnak... Egyszer egy garázs feltörés alkalmával elvitték az egyetlen torzítómat, szerencsémre a gitárom akkor épp nem volt a helyszínen, sajnos így egy jó darabig torzítót is kölcsön kellett kéregetnem.
Úgy 2000 táján megvettem egy haverom leamortizált Musima Lead Star-ját, körbefaragtam Super Strat formára, átfestettem feketére, a nyakat levékonyítottam, újra bundoztam, készítettem rá savállóból satukat, egy kezdetleges finomhangolós megoldással tremolót, az elektronika maradt mivel jobb hangszedőkre nem volt keret. Olyan lett amilyen... de nem volt olyan szörnyű :)
2005-ben a spórolt pénzemből vettem egy Vorson-t (na azt nem kellett volna). Bár a Lead Star-oknál jobban szólt, a nyaka önálló életet kezdett élni, és nekiállt tekeredni jobbra-balra. Hamar megszabadultam tőle, és kisebb adósságba verődve megvettem életem első normális hangszerét, egy Jackson DXMG-t, és szert tettem egy Yamaha G100-as gitár kombóra is. Az effektekkel szinte folyamatosan kísérleteztem, volt sokféle (eladtam, vettem belőle másikat stb.).
2008-ban elhatároztam hogy felelevenítem a klasszikus gitár iránti vonzalmamat, és vettem egy olcsóbb Kínában készült nylon-húrost. Elkezdtem gyakorolni, s így egyre jobban beleszerettem. 2009 decemberében megengedtem magamnak egy akusztikus Fender 12-húrost, majd kihagyhatatlan ajánlatot kaptam a 34. születésnapomra, egy LTD EC-1000-es megvásárlására. A klasszikus gitár iránti őrületem csak nőttön nőtt, így nem bírtam ki hogy ne tegyek szert egy igazi tisztafából készült hangszerre is. 2010 nyarán megérkezett egy Camps SP-6-os személyében,(vagyis formájában, csak én már majdnemhogy személynek tekintem), és miután meghallottam a hangját, pár hónapra rá elajándékoztam a régi nylon-húrosomat.
Aztán ugyan nehogy már ne hangosítsam ki az akusztikus hangszereket, nekiálltam gondolkodni akusztikus erősítőn. A választásom a Line6 Spider Jam-re esett sokoldalúsága miatt, ezt alkalmazhatom elektromos, és akusztikus gitárhoz is, és még egy rakás funkció van benne, amit örömmel használok.
Így hát 5 gitár, és 2 kombó meg némi effekt készlet boldog tulajdonosa vagyok ma már, de ellenállhatatlan vágyat érzek egy 7, vagy 8-húros gitár után, de arra még egyelőre várnom kell...


Pálosi Róbert - Dob, ének


Születésnap: április 5.

Hobbi: Kirándulás, nyaralás, dalszerzés, zene, gitár

Kedvenc zenekarok: Dream Theater, Toto, Extreme, Hammerfall, Slpknot, stb.

Zenei példaképek: Mike Portnoy, Mike Mangini, Steve Vai,Yngwie J. Malmsteen


Jánosi Péter - bass


Születési dátum: április 17.

Hobbi: természet járás, várak, fantasy könyvek, filmek, történelem, barlangászat, földrajz, METAL! Minden mennyiségben...

Zenei példaképek: Fenris, Steve Harris, James Hetfield, Bruce Dickinson, Zakk Wylde, Tony Iommi, Ronnie James Dio

Kedvenc zenekar: Black Sabbath, Down, Ensiferum, Overkill, Amon Amarth stb.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább