Falanga

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 8926 alkalommal

Bemutatás:

A zenekart Jancsek Laci és Sevinger Norbi alapította Falanga 57 néven 2000 decemberében egy kocsmai beszélgetés alkalmából. Dobost rögtön találtak, szinte vacillálás nélkül Pavelka Gábor személyében.

Biográfia:

Eleinte könnyen mentek a dolgok, egy két hónap elteltével már szinte lehetett zenekarról beszélni, amit is el is kereszteltünk Falanga 57 névre. A zenekar egy orosz páncéltörő rakétáról kapta a nevét, ami magyarul körülbelül annyit jelent, hogy „előre tör”. Az 57-es szám a tagok akkori életkorából tevődött össze. Jancsek és Sevinger 20-20, míg Dusty 17 éves volt ekkor. Lényegében együtt tanultunk meg "zenélni",egymást segítve,ahogy a nagykönyvben megvan írva. Ebben az időszakban még nem igazán volt aktív a zenekar, a szerény számú otthoni próbáktól eltekintve.
Ezután, néhány hónap elteltével Sevinger Norbert kilépett a zenekarból időhiányra hivatkozva. A kevés próba miatt (tulajdonképpen nem volt hol mert ragaszkodtunk hozzá,hogy hazai környezetben gyakorolhassunk,Öskün,ahol a mai napig próbál a banda. )a zenekar motiváltsága egy idő múlva alábbhagyott, és a Falanga 57 tulajdonképpen mély álomba szenderült évekig…
2003 márciusában azonban újjáéledt a történet, és a zenekar elkezdett ismét próbálni, kiegészülve az új taggal, Harnos Mátéval, elhagyva az „57” jelzőt. Így alakult ki a máig is változatlan felállás.  Az első fellépés Öskün volt 2004 májusában, ahol egy alig fél órás koncerttel mutatkozott be a banda.
A zenekar 2009/2010 telén elkészítette első, saját számokból álló demóját a bándi AMP Hangstúdióban Pallagi Attila vezénylésével, promóciós céllal. 2010 elején részt vettünk a pápai Gitárnyűvők tehetségkutatón, ahonnan elhoztuk a legjobb basszusgitárosnak járó különdíjat, és bejutottunk a 2011-es Pannonia Fesztiválra.(Ugyanide 2012-ben már közönség szavazással jutottunk be .)
2011 őszén gondoltunk egyet,felkerekedtünk és útjára indítottuk első önálló turnénkat amivel bejártuk Nyugat-Magyarország egy részét és Budapestet is.
2012 tavaszán részt vettünk egy 13 állomásos országos turnén a Deep Inside zenekar társaságában.És a történet még nem ért véget....sőt! Most jön csak a java!

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Harnos Máté

ének, basszusgitár

Falanga dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább