Gypo Circus

Zenei irányzat: etno punk
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 12901 alkalommal

Bemutatás:

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a "Gypo Circus"-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

A 2011-ben alakult Gypo Circus-szal új szín került fel a már elcsépeltnek hitt, hazai folk-ska-punk vonulat palettájára. Felületes szemlélőnek talán egy újabb Ocho Machónak tűnhet a produkció, ám valójában itt teljesen más ízek, életérzések is felbukkannak. Képzeljük el az alábbi valószerűtlen históriát: a gypsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is. A banda három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, komoly refrénkomponáló tehetség, príma szövegek. Kell még valami? - V.G.

forrás: wikipedia

Weboldal:

Biográfia:

Feneketlen mély tiszteletünk! 

A rövid és velős bemutatkozást hadd előzze meg néhány idézet, ami eddigi koncertjeinken hangzott el, még euforikus állapotban levő közönségünk néhány tagjának szájából! (Az összeset lehetetlen felírni.)

"Életemben egyszer voltam nagyobb koncerten, de az a Rolling Stones volt!" - Kiss Réka (27 - underground közgazdász)

"Azt tudtam, hogy ethnopunk, de hogy lesüvíti a fejemet a hangulat és az energia, nem gondoltam volna!" Sikovenyecz Jenő (32 - southern european ethnopunk szakértő és cukrász)

"Asszem' teherbe estem..." "nem jegyeztük meg a nevét" Vivi? (? - ?)
Volt, aki sírt, többen még mindig ott állnak és tapsolnak, pedig már pár napja vége a koncertnek.

forrás: a zenekar facebook oldala

Tagok:

Hegyesi András

ének, gitár

Velcsev Dejanov Kosta

gitár, vokál

Kecskeméti Sanyi

basszusgitár, vokál

Muhel Zoltán

dobok, vokál

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább