Swagga Step

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2226 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar Magyarországon eddig egyedülálló módon az alapvetően elektronikus dubstepet élő felállásban játssza, rengeteg különböző műfaj elemeivel vegyítve, mint pl a dub, a reggae, a ska, a drum and bass vagy éppen az electro. Az együttes 2009-ben alakult, de a tagok közti távolság miatt szünetelni kényszerült, 2013-tól kevesebb taggal, de újult erővel folytatják.

Biográfia:

Cate a zenekar énekesnője először az underground hiphop szférában tünt fel, közreműködött többek közt az Outline-nak, a Dynasztijának és Jolie-nak. A 2005-ben megjelent Rapcsajok - Csajos CD-n saját száma jelent meg olyanok mellett, mint Gabó, Noryka, Poisy és a Ludditák. Az elektronikus zene világával Fu-Rakk ismertette meg, később a Voicemasters énekesnője lett. Nyolc éve tanul énekelni Magyar Szilvia énekművésznél, 2010-ben a VII.Europop Nemzetközi Ének Fesztiválon felnőtt musical, 2012-ben pop kategóriában ért el első helyezést. Sokan a Slam Poetry estek konferansziéjaként, Hugeeként ismerhetik.

A dobok mögött General, a Budapest Riddim Band kiváló dobosa foglal helyet, aki olyan külföldi hírességek mellett játszott már, mint MC Mystic (Dánia), Dr. Ring Ding (Németország), Tribuman (Franciaország), valamint szinte az összes magyar reggae és ska énekest kísérte már zenekarával a teljesség igénye nélkül.

SkaPeti a trombita megszólaltatása mellett háttérvokállal is segíti a zenekart, Kingston Cruisers nevű társbandájával pedig már kétszer megnyerték a rangos Fringe díjat, melyet minden évben egy 60-70 tagú szakmai bizottság ítél oda a kategória legjobbjainak. Lehetőségük volt játszani Európa leghíresebb reggae fesztiválján a Rototom Sunsplashen és ötödik helyezést értek el a European Reggae Contest 2009-es megmérettetésen.

Végezetül nem szabad említés nélkül hagynunk a Swagga Step zenei motorját, Fu-Rakkot sem, aki a produceri munka mellett az élő fellépéseken szintetizátorral és samplerrel segíti a bandát, s zenei múltját illetően nem kisebb nevek zenéi fordultak már meg a kezei között 1-1 remix vagy dal formájában, mint a Magashegyi Underground, Varga Zsuzsa, Monika Hoffman, illetve a Megasztárból is jól ismert Kandech Evelyn.

A stílus, amit az említett tagok képviselnek, egyre jelentősebb és nagyobb teret foglal el nem csak a világ minden táján, de a mai Magyarországon is, rajongóinak száma pedig hétről hétre, hónapról hónapra egyre csak nő! Ma már nyugodt szívvel jelenthetjük ki: dubstep nélkül szinte nem is létezik egy valamit magára is adó komolyabb zenei fesztivál, ha pedig mindez élőben szólal meg, az garantáltan páratlan élményt nyújt, új impulzusokat ad minden hallgató számára.

Tagok:

Cate

ének

SkaPeti

trombita, háttérvokál

Fu-Rakk

szintetizátor, sampler

Swagga Step dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább