Boggie

Zenei irányzat: Pop-jazz
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 17127 alkalommal

Bemutatás:

Csemer Boglárka egészen kisgyermek korától a zene, s az éneklés megszállottja.

Biográfia:

Kezdetben népzenét tanult, általános iskolás, gimnazista éveiben népzenei versenyeken szerepelt, s rendszeresen ért el helyezést. 2001-2006-ig a Csepeli Zeneiskola, a későbbi Fasang Árpád Zeneiskola növendéke. Klasszikus hangképzést Szalókiné Müller Gabriellánál tanul, 3 évig klasszikus zongorázik is.

Ezzel párhuzamosan iratkozik be a néhai Benczúr ill. Postás Művelődési Központ jazz-ének szakára. Tanítványa Hunyadi Lászlónak, Szolnoki Dórinak, Lakatos Ágnesnek és Micheller Myrtillnek.

2005-2006-ig Párizsban tölt egy 1 évet, mely mind zeneileg mind emberileg egy nagyon meghatározó élmény számára. Zenéjén emiatt erősen érződnek francia zenei hatások.

2007-ben felvételt nyert a középfokú Kőbányai Zenei Stúdió ének szakára, – ahol 2010-ben végezett -, itt Munkácsi Bea, Cseke Gábor és Faragó Béla növendéke.

Boglárka saját szerzeményei hatására alapítja meg quartetjét 2009 márciusában.
Még ugyanazon év májusában debütálnak sikerrel a Budapest Jazz Club színpadán majd nyáron a Sziget Fesztiválon.

Számos sikeres hazai fesztivál és klub fellépésen van túl, amikor 2011-ben jelentkezik Japánkert című saját szerzeményével a Jazzy Dalversenyre. A dalt állandó társszerzőjével és zenésztársával Sebestyén Áronnal közösen szerzik. A közös szerzeményt a Magyar Jazz Szövetség Különdíjjal jutalmazza.

2012-ben a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő Jazz Showcase-n képviselte zenekarával a kortárs jazz zenét.

Majd a 2012 márciusában megrendezésre kerülő Országos Sanzon verseny zsűrijébe is meghívást kapott a Francia Intézettől olyan zsűri tagok társaságában, mint a belga ill. svájci nagykövet, Rúzsa Magdolna énekesnő, Szabó Magda a Duna TV képviseletében ill. a Francia Intézet kulturális munkatársai. 2013-ban ismét meghívást kap.

Fellépett már olyan neves hazai előadókkal, mint Fábián Juli, Tóth Viktor, Barabás Lőrinc, Tzumó Árpád avagy Sárik Péter.

Boggie, Sebestyén Áronnal karöltve, 2012-ben kezd el dolgozni saját szerzeményeit összegyűjtő első lemezén. A dalszerzés folyamatában születik meg a döntés a zenekar átalakításáról és egy új távlatokat megnyitó művésznév felvételéről.

Az album és a saját dalok stílusbeli irányvonala is e döntés mellett szól, így BOGGIE néven folytatja tovább művészi munkáját. Boggie a Boglárka név franciásított beceneve.

A Boggie lemezen csak saját szerzemények kaptak helyet, elsősorban francia és angol nyelven. Az album a Tom-Tom Records gondozásában fog megjelenni várhatóan 2013 tavaszán.

Boggie 2012-ben már 2 külföldi meghívást is kapott: a Frankfurtban megrendezésre kerülő Light&Buildings kiállításra és a neves párizsi Sunset&Sunside Jazz Clubba 2012 októberében!

2013-ban pedig újabb külföldi felkérésnek tesz eleget az énekesnő Bécs városába,a bécsi Pilvax Jazz Club meghívására.

Albumok:

Boggie Boggie

Boggie

2013

Boggie 3

3

2017

Boggie dalszövegek (31 db):

All is One is All

Bonus track: Sing lullaby (ft. Petruska András)

Camouflage

Égbolt

Fearless

Feelin’

God takes it

Japanese garden

Japánkert

Je veux l’aventure

Mon bagage

New sun

Nouveau Parfum

Parfüm

Quelques

Rudolph The Red Nosed Reindeer

Run to the River

Say something

Sing lullaby

Sympathique

Szabadító

Szeretem őt

Színes minden

Tanulni élmény

Un an à Paris

Utazom

Végtelen

Wars for Nothing

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább