B the first

Zenei irányzat: blues-rock
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 7370 alkalommal

Bemutatás:

2011. augusztusában egy barátokkal töltött borozgatós éjszakán megszületett bennem az elhatározás, hogy végre szólókarrierbe kezdek. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért, hiszen fantasztikus zenészekkel játszom jobbnál jobb zenekarokban, és inspiráló zenei vállalkozásokban veszek részt. A választ nem a pohár alján találtam meg, hanem önmagamban a kertben ülve egy akkusztikus gitárral a kezemben.

Biográfia:

Bármilyen dalt kezdtem játszani (legyen az egy saját szám, vagy Britney Spears Toxic-ja) átjárták a pillanatnyi érzéseim, és semmilyen más hangszer nem zavarta meg az önmagammal, és a világgal alkotott harmóniámat ebben a rendkívül száraz, de bensőséges hangzásban. Rájöttem, hogy eddig nagyon sokat alkalmazkodtam mindenkihez, ami szakmai, és lelki fejlődésem szempontjából jó volt, de most már a saját utamat is kell járnom.
Innen már „könnyű” volt!:-) Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, stúdiófelvétel, Rock, Funky, meg egy csipetnyi Blues, és két fantasztikus zenész (Péterfi Attila, basszusgitár, Kottler Ákos, dobok) , akik elhatározták, hogy az életük egy részét most arra áldozzák, hogy én megvalósítsam önmagam.
A koncerten játszunk világslágereket (Britney Spears, Jamiroquai, Stevie Wonder, Ce lo Green,stb...) egy sajátos 70-es éveki funk és rock zenére hajazó stílusban, és természetesen saját dalokat.
2012-ben jelent meg első nagylemezük, The First címmel, amelyen Pély Barna saját szerzeményei hallhatóak angol nyelven.
2014-ben megjelent második nagylemez, Mi ez a kupleráj? már többségében magyar nyelvű dalokat tartalmaz. Barnabás mellett szövegíróként közreműködött: Varga Livius (Quimby, A kutya vacsorája), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First), és Fecske András István.

Aztán miért... című dalukat a Petőfi rádió is játssza. 2014-ben a zenekar gitársulit indított az Origo egyik oldalán. Ugyanezen az oldalon elindult a B the First online tehetségkutató verseny, ahol az ország legjobb sulizenekarát keresik. 2014. őszén végigturnézták a Supernem-mel és az Anna and the Barbies-zal Magyarország kultikus klubjait.

Zeneszöveg.hu beszélgetések - interjú Pély Barnával és Péterfi Attilával:
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=7Uhv6KrIijs
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=EwSQyjENJ8c
3. rész: https://www.youtube.com/watch?v=qpqWGGTPePM

Tagok:

Pély Barna

ének, gitár, vocoder

Péterfi Attila

basszusgitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább